» »

Rent a car z nizko kavcijo - ljubljana

Rent a car z nizko kavcijo - ljubljana

xsum1 ::

Evo pišem okoli in 1 in ena komplikacija. Zanima me če kdo ve kakšen rent a car ki ima nizko kavcijo 50-200€. Ker ko pišem agiji, sixtu in ostalim imajo vsi okoli 500-1000€. Pa ko bi se avto rabil samo za 14dni. Izposodil bi si ga tuj državljan, ampak jaz bi bila z njim. Zdaj samo on ima izpit it prepaid virtualno karto z čimer mu verjetno ne bi pustili plačati. Torej če sem jaz zraven lahko 'posodim' svojo viso electron in on najame na svoje ime? Pa glede idp (mednarodno vozn. Dovoljenje) rabi to tu ali ne? Na amzsju pravijo ja, ponekod pa pise da če ima sliko na vozniški ne rabi. Pa na njej ni kaj za prevajat, samo podatki in kdaj je naredil izpit ter kje. Torej kaj narediti? Pa kdorkoli ve za te rent a carje za tujce, lepo prosim no :)
  • polepsal: Mavrik ()

s6c-gEL ::

Če ima Eu vozniško dovoljenje v obliki kartice, bo to dovolj.
Drugače potrebuje mednarodno.

xsum1 ::

nima eu, ker je iz Turčije. pač po ang. Zraven piše. Takole ima isto

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Mavrik ()

eric_cartman ::

Če ima mastercard mu tako ali tako oni vzamejo znesek za kavcijo in ga zadržijo do enega tedna po tem, ko jim avto vrne. Potem mu je denar nakazan nazaj na račun. Tako je bilo, ko sem se zanimal za najem avta v Grčiji pri Hertzu. Jaz sem ga v Grčiji sicer rental kar neposredno na eni X agenciji, kjer nisem rabil niti kavcije. Splača se pri nas še pri majhnih obrtnikih preverit, če vsi zahtevajo kavcijo.

Sem si pa dal mastercard samo za ta namen izdelat, če bo kdaj nuja.

Zgodovina sprememb…

xsum1 ::

eric mogoče kakšni linki? No, on mastercarda nima, ima samo virtualnega kar ne verjamem da pride v poštev, medtem ko imam jaz viso electron, ki je po večini sprejeta povsod kjer je visa znak

eric_cartman ::

viso electron, ki je po večini sprejeta povsod kjer je visa znak


Ni res. Sprejeta je samo tam, kjer je znak visa electron. To je velika razlika.

eric mogoče kakšni linki?


Na žalost se ti kakšnega konkretnega imena ne bi upal dajati, ker slovenskih rent-a car podjetij ne poznam zadost.

http://www.bolha.com/storitve/avto-moto...

Tukaj gor mal prečekiraj, ker se jih ogromno na bolhi javlja. Samo glej, da ima kasko in vse zavarovano.

xsum1 ::

hvala eric. No saj to sem mislila z electron. Tam smo ze gledali pa malo po avto.net. Za ostalo pa ne vem kaj se vec obstaja

fosil ::

Z viso electron bi tudi lahko bil problem, ker ni čisto prava kreditna.
Tako je!

xsum1 ::

No, saj fosil, samo morda nekateri sprejmejo. Na avto.net so eni ljudje S.P-ji. Pravijo da se plača 10% polog pri rezervaciji, ostalo v živo ob prevzemu + 80€ kavcije. Ampak ne vem koliko jim zaupati, na kaj morava biti pozorna? Ker zdaj, da plačava nekaj pa potem da se nama ta sposojevalec avtomobila ne prikaže, ne potrebujeva še metanja denarja stran.

xsum1 ::

Ker so mi dali neko stran, ki ni niti .com v izdelavi pa pravijo da se tistih 10% pologa za rezervacijo opravi vse preko telefona. To je meni bolj za lase privlečeno, kot da jaz tam nekomu zdaj na drugem koncu države dam denar, ga niti ne poznam in mi on nekaj jamči da mi bo nekaj dal...

black ice ::

Isto kot zaslužek preko interneta, zgolj, da je tu preko telefona. (glej podpis pod zgornjim postom) :)

xsum1 ::

lol black ice bodi resen =D

Resno sprašujem, kako se stemi fizičnimi osebami meniti, prednakazila jasno da ne morejo dobiti za 'rezervacijo', če niso firma, saj potem tudi nimajo takega povpraševanja, da nebi mogli izposoditi

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: xsum1 ()

Mavrik ::

Glej,

nobena normalna firma ne bo dala tujcu avto na ime nekoga drugega brez zavarovanja. To, da ti pričakuješ, da ti bodo tali avto državljanu neke X države (ki niti v EU ni) brez njegove kreditne in pologa za vsaj 10% vrednosti avta je hud optimizem.

Tako da ti pač ostanejo samo napol legitimne firme, kjer pač tvegaš hud nateg.
The truth is rarely pure and never simple.

fosil ::

Zakaj pa ti sama ne najameš avta?
Njega pa se vpiše kot voznika.
Tako je!

xsum1 ::

Mavrik, kavcija bi se plačala, in če nima kreditne kaj naj pol. Ti tudi verjetno ne bi kar nekomu na blef preko interneta nakazal denarja za nek avto ki bi ti ga obljubljal na izposojo. Ne razumem zakaj ljudje, fizične, čeprav s.pji potrebujejo rezervacijo in vplačilo zanjo, saj niso firma in nimajo strank, da bi zdaj moral rezervirati. Fosil, saj bi. Samo jaz nimam izpita še tako da mislim, da jaz ne morem tukaj na žalost nič. Lahko bi kartico posodla edino. In verjemi, če bi lahko na sebe bi že to zdavnaj. Zato pa sprašujem tu, ko že eni bolj veste za te zadeve.

eric_cartman ::

Ti tudi verjetno ne bi kar nekomu na blef preko interneta nakazal denarja za nek avto ki bi ti ga obljubljal na izposojo.


Ampak Slovenija je tako majhna.. Zakaj enostavno ne pokličeš in zahtevaš osebni stik z osebo pri kateri želiš najet vozilo. To preko telefona tudi jaz nebi zaupal kar tako. Podpiše se pogodba in do takrat ni nobene kavcije. Kavcijo plačaš šele ob prevzemu avtomobila, ne pa preko telefona. In ja..veliko je nategatorjev povsod.

xsum1 ::

eric saj sem rekla, ce bi lahko jaz bi naredila, samo ko nimam jaz izpita ne verjamem, da se bi strinjal. Njega pa ni tu do avgusta. Saj jaz hocem tako kot si ti rekel, da bi to potem on v zivo takrat. Sam zaenkrat se se noben ni nasel, da bi mu bilo tako ok. En pa noce vozit do letlisca

tony1 ::

Po moje nima nobene zveze, če ti imaš izpit ali ne. Mene pri nas na rent-a-caru na Brniku niso nikoli vprašali po izpitu.
Nekoč sem tudi rental avto za kolega (na njegovo ime, samo potegnila sva MOJO kreditno za kavcijo), brez težav.

xsum1 ::

tony ne vem. Te agencije ponavadi vprašajo po izpitu in tudi v pravilniku jim piše, da moraš to pokazati ob prevzemu. Od koga si pa rental ti in kakšne so bile cene?

tony1 ::

Nima veze tvoj izpit, ker ti ne voziš avta, razumeš.

xsum1 ::

no saj tony potem se najame pod mene za voznika se pa napiše njega?

tony1 ::

Tako je.

xsum1 ::

no, ampak te agencije komplicirajo in nočejo tako ko omenim. Če kdo pozna koga privat z s.p.- Jem naj napiše

borut_p ::

nekaj časa nazaj sem rental avto (sicer v tujini, ampak velja pri nas enako).
Vozilo lahko renta samo oseba, ki ga potem tudi prevzame in plača kavcijo za njega. Najemnik lahko napiše kot voznika še drugega voznika. Kavcijo lahko 'plačaš' le s kreditno kartico, zato posledično lahko najameš avto le s kreditno kartico (ala mastercard, visa). Visa elektron tu ne pride v upoštev, saj zadeva ni kreditna (še sploh če ni najemnik lastnik kartice), ne vem pa točno za virtualno kreditno.
Ker sem imel sam težavo pri rentu, saj nisem imel kreditne, sem komaj našel rent a car, ki ne zahteva kreditne ampak plačaš kavcijo v denarju - to je bil europcar - kavcija je bila 203€, vendar najem le 2 dni (najemnina je prišla 132€) - tako da je kavcija kar visoka. Ne vem pa kako se spremeni, če podaljšaš najemnino.
LP
borut

mihec87 ::

visa electron obstaja debetna in kreditna

borut_p ::

a to je pa nekaj na novo - ko sem jo jaz imel, je obstajala le debetna. Bistvena težava za rent je pa naslednje kar piše na netu:

"Podatki o kartici:
Ob prevzemu vozila: je potrebno predložiti veljavno kreditno kartico, naslovljeno na voznika, vpisanega na tej rezervaciji."

to je od europcar - samo so meni potem odpisali, da je vseeno možno najeti z direktnim plačilom (sicer v nemčiji, ampak verjamem, da bi se dalo dogovoriti tudi tukaj)

"When renting in Germany you can pay all cars from 'Mini' up to 'Fullsize' also with your personal MAESTRO card from your local bank. The MAESTRO sign must be on the card, you use your PIN number at the card terminal at the counter and show your passport to the colleagues, that is all concerning the payment.

A card that is not issued in your name won't be accepted.

If you like to book the car online with your MAESTRO card, please choose the option: 'pay on arrival'"

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: borut_p ()

xsum1 ::

borut jaz imam debetno electron. In itak si rekel, da mora biti izposojevalec isti. Europcar sem zdaj pisala, samo za 14dni imajo verjetno isto od 500-1000€ kavcije kar je pa preveč.

xsum1 ::

d.r.s. Tim? Iz letališke v LJ. Kdo pozna? Ma izkušnje z njimi? Hočejo 100€ za rezervacijo in 20€ imajo na dan. Pravijo da dobiš račun in da je 100% in da mi lahko dajo v vpogled pogodbe iz 13/14. Ne vem. Iščem malo če jih kdo pozna. Ker 100€ kar tako vržit pa ni kar tako.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Najem avtomobila v tujini in kreditna kartica

Oddelek: Na cesti
4110287 (1113) Tidule
»

Katera predplacniska kreditna kartica (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6821383 (10475) kuall
»

Rentacar v Italiji

Oddelek: Na cesti
426459 (3926) weasel
»

najem vozila na gran canariu

Oddelek: Na cesti
273824 (2430) perci
»

Debetna Visa - Izbira banke

Oddelek: Loža
213542 (2932) c0ck4m0u53

Več podobnih tem