Forum » Izdelava spletišč » Procentni račun v php-ju?
Procentni račun v php-ju?
Tito ::
Zanima me, kako bi naredil skripto ki bi mi naredila sledeč procentni račun...
(spremenlivka1) ÷[(spremenlivka 1) + (spremenlivka 2)] × 100
hvala
(spremenlivka1) ÷[(spremenlivka 1) + (spremenlivka 2)] × 100
hvala
Zzzzzzz ::
če ÷ pomeni deljenje, pol sploh ni problema.
stvar kličeš takole:
racun.php?spr1=xxx&spr2=yyy
PS: Osnove slovenščine: spremenlivka se piše z J-jem (spremenljivka)
<?php
$rezultat = $_GET['spr1'] / ($_GET['spr1'] * $_GET['spr2'] * 100;
print $rezultat;
?>
stvar kličeš takole:
racun.php?spr1=xxx&spr2=yyy
PS: Osnove slovenščine: spremenlivka se piše z J-jem (spremenljivka)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zzzzzzz ()
He he, sem invalid vedno me jebejo tele J-ji, hehe. Mislm da je kr kritično hehe...
Drugače a sem mislil da so spremenljivke shranjene v database, potem pa jih povlečeš iz DB in zračunaš... v DB se številke spreminjajo in tako bi se moral tudi ta rezultat.
Aja v imenovalcu ulomka naj bi bil + in ne ×, drugače pa je vse ok...
Drugače a sem mislil da so spremenljivke shranjene v database, potem pa jih povlečeš iz DB in zračunaš... v DB se številke spreminjajo in tako bi se moral tudi ta rezultat.
Aja v imenovalcu ulomka naj bi bil + in ne ×, drugače pa je vse ok...
Pa da ne bom podpiral lenobe...
V manualu lepo piše, kako bereš podatke z baze (tukaj, če uporabljaš mySQL). Preberi si, je vse lepo napisano.
Potem pa zamenjaj ustrezne spremenljivke in bo delalo. Stvari ne boš rabu klicat "racun.php?spr1=xxx&spr2=yyy" ampak kr "racun.php", razn če boš tel kej bolj naprednega ustvarjat...
V manualu lepo piše, kako bereš podatke z baze (tukaj, če uporabljaš mySQL). Preberi si, je vse lepo napisano.
Potem pa zamenjaj ustrezne spremenljivke in bo delalo. Stvari ne boš rabu klicat "racun.php?spr1=xxx&spr2=yyy" ampak kr "racun.php", razn če boš tel kej bolj naprednega ustvarjat...
Hja vse mi je atal in dela dokler kaj ne delim, ko se pojavijo decimalke mi naredi napako... Najbrž je treba definerat na koliko decimalnih mest zaukroža ali kaj podobnega...
Castaj spremenljivke v float:
Drugače pa za zaokroževanje uporabljaj funkciji round() in floor(); prva zaokroži normalno, druga pa samo decimalke odbije:
round(4.25) = 4; floor(4.25) = 4;
round(4.75) = 5; floor(4.75) = 4;
(float)$spremenljivka
Drugače pa za zaokroževanje uporabljaj funkciji round() in floor(); prva zaokroži normalno, druga pa samo decimalke odbije:
round(4.25) = 4; floor(4.25) = 4;
round(4.75) = 5; floor(4.75) = 4;
mi napiše Division by zero error v vrstici... Tam kje je enačba...
OK takle mam jest napisan...
$member['procent'] = round ($member['zmage']*100/$member['porazi']+$member['zmage']);
OK takle mam jest napisan...
$member['procent'] = round ($member['zmage']*100/$member['porazi']+$member['zmage']);
Baja ::
Glede na napako in formulo, predpostavljam, da ti error vrne samo v primeru ce member nima nobene zmage ali potaza. Ker drugace bi moralo to izracunati
rc-car ::
Pred deljenjem preveriš, da ne boš delil z 0...
Nothings gonna stop me now, I'm breaking the rules, I'm gonna do it if its not allowed
pa sej sem probal tudi dodat +1 tako da bi rezultat zagotovo prišel pozitiven pa ni delal...
Baja ::
Napisi tako:
if ($member['zmage'] > 0 && $member['porazi'] > 0){
$member['procent'] = $member['zmage'] * 100 / ($member['zmage'] + $member['porazi']);
} else if ($member['zmage'] == 0 && $member['porazi'] > 0)
$member['procent'] = 0;
} else ($member['zmage'] > 0 && $member['porazi'] == 0){
$member['procent'] = 100;
}
Kapiš ?
if ($member['zmage'] > 0 && $member['porazi'] > 0){
$member['procent'] = $member['zmage'] * 100 / ($member['zmage'] + $member['porazi']);
} else if ($member['zmage'] == 0 && $member['porazi'] > 0)
$member['procent'] = 0;
} else ($member['zmage'] > 0 && $member['porazi'] == 0){
$member['procent'] = 100;
}
Kapiš ?
Parse error: parse error, unexpected T_ELSE samo en "else" dela, če dam oba skupaj mi javi to napako. ČE enega odstanim dela normalno... pravilno...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | termostatski ventil z wifi (brez clouda)Oddelek: Loža | 1399 (1283) | Invictus |
» | [C++]Uporaba strukture v drugi .cpp datotekiOddelek: Programiranje | 3120 (2823) | mallard |
» | php string v intOddelek: Programiranje | 1290 (1114) | lukanium |
» | MathematicaOddelek: Šola | 2543 (1519) | bluefish |
» | Gentoo Linux & nov KDE problem!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1239 (1179) | Tarzan |