» »

Nove poštne storitve

Nove poštne storitve

Temo vidijo: vsi
1
2
»

s6c-gEL ::

http://www.carina.gov.si/si/vprasanja_i...
V KATERIH PRIMERIH JE POTREBNA UPORABA POŠTNE CARINSKE DEKLARACIJE (CN22, CN23)
Poštna carinska deklaracija se uporabi, če vrednost pošiljke presega 1.000 €.

St235 ::

aha, tukaj gre za to kdaj deklaracijo zahteva carina. To pa ni isto kot pošta.

mojca ::

Kaj pa primer, ko daš za izdelek 2 EUR, pošta od tebe zahteva 3 EUR, ti pa se odločiš iz principa zavrniti plačilo? Vržejo pošiljko v smeti ali jo pošljejo nazaj na Kitajsko?

IZVOZ BLAGA PO POŠTI
Razglednice in pisma, ki vsebujejo le osebna sporočila, braillova pisma, tiskovine, ki niso zavezane dajatvam ob uvozu, niso zavezane carinskim formalnostim.

Poštne pošiljke, ki niso oproščene obveznosti predložitve carinskim organom in se iz Slovenije pošiljajo v tretje države (države nečlanice Evropske skupnosti), se lahko oddajo pri vseh poslovnih enotah Pošte Slovenije, d.o.o., ob predpostavki, da vsebujejo blago, ki:
nima komercialnega značaja ali
je komercialnega značaja, vrednost pošiljke pa ne presega vrednosti 1000 EUR in ne gre za pošiljko, ki je del serije istovrstnih pošiljk.
Za te pošiljke mora pošiljatelj ob oddaji pošiljke na pošti izpolniti poštno carinsko deklaracijo CN22 (pisma) oziroma CN23 (paketi). Za hitro opravljanje carinskih formalnosti je pomembno, da so navedbe na poštni carinski deklaraciji popolne in pravilne.

S strani pošte potrjena deklaracija CN23 se za namene DDV šteje za dokazilo o izvozu blaga.

Poštne pošiljke, ki vsebujejo komercialno blago v vrednosti nad 1000 EUR, ali blago, za katero se zahteva ali zaprosi odobritev nadomestil ali drugih zneskov oziroma povračilo dajatev, ali blago, ki je predmet kakršnih koli prepovedi ali omejitev ali pa so zanj potrebne razne carinske formalnosti (npr. potrditev dokazila o poreklu, zaključek postopkov z ekonomskim učinkom), mora pri izvozu po pošti spremljati pisna carinska deklaracija.

Za podrobnejše informacije se lahko obrnete na Carinski urad Ljubljana, Izpostava Pošta Ljubljana.

http://www.carina.gov.si/si/carinski_po...

aha, tukaj gre za to kdaj deklaracijo zahteva carina. To pa ni isto kot pošta.

Heh, praviš da gre za carino in ne pošto, zakaj pa potem daješ link od carine ?
Kakor vem, carini carina (captain obvious) in ne pošta.

?? tebe mal mede? Linkal sem post post od carine, zato ker je relavanten glede na to, da smo se začel pogovarjat o carini.

Kdaj pošta zahteva cn oziroma kako vezo ima cn z pošto smo že vsaj 100x predelal v zadnjih treh mesecih.

NoXy ::

Torej kakšen je zaključek? Če prav razumem bo potrebno za VSAK paket ki je vreden do 22€ plačati 3€ poštarju, ki bo prinesel paket domov?

MeGreat ::

ne, samo če ne bo pravilno izpolnjeno

first_line ::

Očitno so kar pogoltno zagrabili po teh 3€ (sicer moraš plačati 3€+neki), ker sem v soboto dobil poln kaslc pošte s carine.
Zanimivo, zahtevajo tudi račun za zadevo, ki jo naročam praktično vsak mesec in sem prej samo prvič moral poslati račun, naslednjih 10 paketov jim je bilo jasno da je ista reč, ista cena, sedaj pa bi spet radi preverili ceno :/

Kaj je pravilno ispopolnjen CN22/23 pa itak sami presojajo.

Bog požegnaj to našo slovenijo.

mgermo ::

Torej pri enakih paketih boš za vsakega plačal 3€.
Raje bi plačal kitajcu 3€ več kot dal Pošti.

kixs ::

Bomo videli kaj bo. Pravkrat sem kupil eno rec na ebayu za 11EUR iz Hong Konga. Prodajalca sem posebej opozoril naj pravilno izpolne obrazec CN22 - namesto GIFT naj oznaci OTHER, pod value napise prodajno ceno in doda print oglasa. Zdaj pa pocakat nekaj tednov...

šernk ::

Kaj se pa zgodi da ne odgovoriš na njihovo zahtevo? 3€ še vedno izterjajo ali samo enostavno zavrnejo paket oziroma gre na uničenje?
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Ali moram opravljati sedaj še njihovo delo? Ali bojo poštarji/cariniki tudi meni pomagali pri mojem delu? Močno dvomim, glede na to da ne znajo odgovoriti niti na preprosto vprašanje zakaj so mi zavrnili pošiljko brez razloga (po trackingu se vidi kje in kdaj, pa se delajo glupe kot noč).

Sedaj so pričeli računati za svojo lenobo/nesposobnost. Ne znajo oceniti vrednosti neke zadeve in ti sedaj računajo, ker namesto njih opravljaš storitev podajanja informacij.

Tvoja naloga je da carini posreduješ korektne in relavantne podatke skupaj s pošiljko (CN obrazec). Ker velika večina tega ni počela oziroma se je pri tem masovno goljufalo smo v situaciji kot smo.

In seveda storite zaračunajo.

Cariniki so plačani iz državnega proračuna, delajo za državo.

s6c-gEL je izjavil:

Plačani so od mojih davkov. Isto kot politiki in zdravniki. Boli jih, itak vejo da jim nihče ne more nič, ker sami odločajo kako bojo ciganili ljudji ki jim nosijo polno žlico v usta.

s6c-gEL je izjavil:

No, in to sem mislil da se outsourca. Se naredi razpis, država bi ponudila toliko kot plačujejo za te voluharje (pošta+carina). Pošta slovenije je imela lani 6 milijonov dobička, tako da tok hudo jim ziher ni

Še 1001. STROŠEK ZRAČUNA POŠTA. Cariniki pri pošiljkah do 22€ nič ne računjajo.

Carinik se odloči kateremu paketu bo pošta (nezakonito) zaračunala.

ja, dedek mraz mu pa svetuje...

Svetuje mu dodeljena zahteva po mesični kvoti. 100 paketov na dan na delovca. Rabimo €ure, drugače boš letel.

aja? a nisi še dva posta nazaj trdil:
Plačani so od mojih davkov. Isto kot politiki in zdravniki. Boli jih, itak vejo da jim nihče ne more nič, ker sami odločajo kako bojo ciganili ljudji ki jim nosijo polno žlico v usta.

Kake norme, sja so ja javni uslužbenci, ki nič ne delajo in trošijo težko prigaran denar davkoplačevalcev...

Saj to da po "od okativni" metodi določaš kater paket boš carinil, je za mene delanje ničesar, oz delanje škode

metoda je zelo enostavna:

Do vrednosti blaga 22€ so pošiljke oproščene. Nad to vrednostjo se plača DDV in stroške postopka. Vrednost se ugotavlja na podlagi CN obrzacev. Če teh ni oziroma so nepopolni/napačni se zahteva dopolnitev dokumentacije, ki se zaračuna.

mgermo ::

Pravkar dobil pošiljko

Ni bilo problema, kljub Gift. Imam še dve pošiljki v tranzitu. Ena je vredna 1€ in logika pravi, da ne bom plačal morebitnega postopka. Pa naj pošljejo nazaj. Druga je 9$, za katero bom v primeru postopka pač moral.

Daniel ::

Jaz sem dobil eno pošiljko na kateri je označeno Gift, spodaj pa piše Household articles. Vrednost 6 dolarjev. Prišla je mimo carine, potovala pa je nekaj čez 2 meseca.

sejmon ::

vse razumljivo do zdaj.
Torej če ni razvidno iz obrazca in je pod 22€ se plača 3€ za postopek.

Kaj pa če oni odperejo paket v katerem je izdelek za 1€...ter zaračunajo 3€ za postopek in jaz zavrnem.

Imam kake stroške?
Skladiščenje?

ne, ampak si ob 1$ oziroma neupravičeno odpreš dispute in naslednji korak je da kitajci kmalu ne bodo več ničesar pošiljal v slovenijo.

Boljše da si ob 1 dolar, kot ob 4. Pač naročiš še enkrat in napišeš naj lepo izpolni tisti obrazec. Denarja nazaj sam ne bi terjal

Jaz sem naročil QI polnilec za 15.74 USD in HongKonga, zraven pa pripisal naj napišejo na CN22 pravo vrednost in ime artikla. No pošiljka je prišla iz Singapurja, na CN22 je bilo označeno "Gift" ime artikla "Charger" vrednost pa 49,7 USD. Pošiljka je prišla mimo carine. Potem pa razumi če lahko... Sploh, kako je kitajec iz 15 USD dobil 49 USD.

darkolord ::

Si siguren da piše 49 USD in ne 49 dolarjev?

49,7$ A je kakšna razlika med Ameriškim dolarjem in USD?

darkolord ::

V Hong Kongu imajo tudi dolarje. Na njihovih obrazcih 49,7$ ponavadi pomeni 49,7 hongkongških dolarjev ali dobrih 6 ameriških dolarjev.

[D]emon ::

Tecaj med HKD in EUR je nekje 10:1, fyi.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

borisk ::

to tudi meni na začetku ni bilo jasno, ko so bile znamke na pošiljki več vredne kot sam paket, potem pa sem naštudiral te HK$

deleted ::

Ta in prejšnji teden sem dobil skupaj 4 pakete, Aliexpress nakupi. Dobro ste me prestrašili s temi dodatnimi stroški, vendar teh ni bilo niti pri enem paketu od teh. Za eno reč v vrednosti 47eur sem pričakoval plačilo davka in postopkov, gor pa je pisalo 17$ in je kljub velikemu paketu očitno šlo skozi. Tako da ... očitno še ne zaračunavajo vsevprek (:

Zanimivo, in kako potem na carini vedo katere dolarje gledajo, glede na to, da znak za obe valuti izgleda navidez enak?

Na ustrezno izpolnjeni carinski deklaraciji je tudi ustrezno označena valuta. Če ne pač zaprosijo za dodatna dokazila.

koyotee ::

Ma to s tem cn22 so tak ene buče. Pakete odpirajo ponavadi glede na težo/velikost. Itak grejo paketi skozi rentgen. Letos mi še niso odprli paketa, pa jih je blo sigurno 30+.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Carinska pošta (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
8720549 (3977) ElNuncio
»

Pošta Slovenije in prisilni stroški (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
27261998 (44388) AndrejO
»

Kako carina ve vrednost izdelka? (strani: 1 2 3 )

11032693 (29261) Fritz
»

Carinski postopek - račun

4610408 (8721) Ganon

Več podobnih tem