» »

Pripravništvo in regres

Pripravništvo in regres

drooer ::

Zanima me če sem upravičen do regresa če sem opravljal pripravništvo. Trajalo je 6 mesecev. pogovarjal sem se s kolegom in pravi da ga je dobil, vendar v drugi ustanovi.Seveda primeren času zaposlitve se pravi polovico.

Pa me zanima kako je s tem sem upravičen ali ne? Problem je edino v tem ker jaz v pogodbi nisem imel nikjer napisano da sem upravičen do le tega. Seveda sploh nisem šel za tem in sploh nisem vedel da mi pripada dokler ni pogovor nanesel na to...

Torej če ni bilo zapisano v pogodbi se lahko za regres obrišem pod nosom in je bila moja napaka ker nisem bil pozoren oz sploh nisem vedel da mi pripada.
Je to v zakonu da mi pripada ?

Upam da me razzumete :) Vesel bom vaših odgovorov...

St235 ::

Načeloma je odgovor da. Regres je vezan dopust.

več o regresu: http://www.saop.si/poslovne-informacije...

http://www.informiran.si/portal.aspx?co...

mat xxl ::

Ni načelno DA , žal je v resnici načelno NE, ker ti regres ali premosorazmeren del pripada šele potem, ko si presegel 6 mesecev v neki firmi, torej če si tam delal 6 mesecev in 1 dan potem ja, če pa brez tega 1 dneva pa žal ne.

si sploh prebral linke al to malo tako po občutku nakladaš?

Delavec pridobi pravico do celotnega letnega dopusta in regresa, po šestih mesecih nepretrganega dela pri delodajalcu.

Dokler ta pogoj ni izpolnjen, delavcu pripada le sorazmerni del letnega dopusta in regresa.

MadMicka ::

Do 1/2 regresa si zagotovo upravičen. Zastaralni rok je 5 let.

Tisto, če si zaposlen več kot 6 mesecev, da ti pripada cel dopust in cel regres, ne velja več. Sedaj velja, če si zaposlen manj kot celo leto, ti pripada samo sorazmerni del, 1/12 za vsak polni mesec zaposlitve.

drooer ::

No hvala za odgovore. Najbolj se gre zato ker nisem imel zapisano v pogodbi nič o regresu... Torej po prebranem mi vseeno pripada ne glede na prej omenjeno.

Bistveno pri tem je ali ti je pripadal dopust. Če ja, potem ti tudi sorazmerni del regresa (odvisno koliko časa je trajalo pripravništvo). Dopust pa mora bit definiran v pogodbi, oziroma če ni veljajo določila zakona.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Regres! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6010114 (1134) edi123
»

Odpoved pogodbe o zaposlitvi (strani: 1 2 )

7519174 (9210) val46
»

Regres vprašanje

236542 (3885) Invictus
»

Izplačilo regresa za dopust

327828 (1826) MadMicka
»

menjava službe