Forum » Operacijski sistemi » Sveža namestitev na prenosnik s hibridnim diskom
Sveža namestitev na prenosnik s hibridnim diskom
legion ::
Zdravo,
prišel sem do precejšnjega problema, za katerega se mi niti ne sanja, kako bi ga rešil.
Uporabljam prenosnik hp envy 6-1030sm, ki je brez DVD enote. Na usb ključ sem posnel image Windowsev. Ob zagonu setupa se prikaže sporočilo "no drives were found. click load driver to provide a mass storage driver for installation". Iz domače strani sem potegnil driverje, pognal exe in jih posnel na usb. Seveda setup ni upošteval nobenega izmed njih.
Našel sem nasvet, kjer bi preko command prompta s pomočjo ukaza diskpart izbrisal particije. Diskpart vidi samo 1 trdi disk v velikosti 7GB (sklepam da gre za ta hibridni SSD) vendar si ga ne upam izbrisati. Bojim se, da tudi po tem ne bo našlo driverjev ali kaj podobnega.
Ima kdo kakšen predlog?
prišel sem do precejšnjega problema, za katerega se mi niti ne sanja, kako bi ga rešil.
Uporabljam prenosnik hp envy 6-1030sm, ki je brez DVD enote. Na usb ključ sem posnel image Windowsev. Ob zagonu setupa se prikaže sporočilo "no drives were found. click load driver to provide a mass storage driver for installation". Iz domače strani sem potegnil driverje, pognal exe in jih posnel na usb. Seveda setup ni upošteval nobenega izmed njih.
Našel sem nasvet, kjer bi preko command prompta s pomočjo ukaza diskpart izbrisal particije. Diskpart vidi samo 1 trdi disk v velikosti 7GB (sklepam da gre za ta hibridni SSD) vendar si ga ne upam izbrisati. Bojim se, da tudi po tem ne bo našlo driverjev ali kaj podobnega.
Ima kdo kakšen predlog?
Zheegec ::
Upam, da nimaš WindowsXP to Drugače moraš driver integrirati v inšalacijo (program nLite se mi zdi), ali pa ga pravilno dati na ključek (samo ne .exe fajla, ga je treba razpakirati, ali pa celo ročno kopirati gonilnike).
pa a ni imel ta prenosnik Windows namestitve Windows že gor ob nakupu? Pritisneš ESC takoj ob zagonu in potem F11 za začetek recovery procesa, če seveda nisi pobrisal recovery particije po nerodnosti. Piše vse v navodilih.
pa a ni imel ta prenosnik Windows namestitve Windows že gor ob nakupu? Pritisneš ESC takoj ob zagonu in potem F11 za začetek recovery procesa, če seveda nisi pobrisal recovery particije po nerodnosti. Piše vse v navodilih.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Hvala za predlog Zheegec. Drugače uporabljam Win 7. Vse okej dela, razen grafična kartica povzroča težave, pa bi rad naredil čisto namestitev, brez sr***ja, katerega je namestil proizvajalec.
Ob pritisku na F11 mi kasneje javi windows failed to start za razlog pa poda spremembe v hardveru. Res je, da sem nanovo nameščal driverje, samo sem naredil restore v Windowsih.
Ob pritisku na F11 mi kasneje javi windows failed to start za razlog pa poda spremembe v hardveru. Res je, da sem nanovo nameščal driverje, samo sem naredil restore v Windowsih.
Lonsarg ::
Poleg integracije gonilnika v inštalacijo obstaja še en bolj preprost postopek. In sicer zaženi instalacijo novih windowsev kar znotraj obstoječih. Z tem sicer ne boš formatiral diska, ampak nič za to. Boš po inštalacijo ročno pobrisal stare file in bo.
hojnikb ::
setup nasnami z rufus in potem bootaj z kjučka. More delat.
In SSD del tega hibrida ne vidiš, ker je skrit uporabniku. Lahko vidiš samo disk..
In SSD del tega hibrida ne vidiš, ker je skrit uporabniku. Lahko vidiš samo disk..
#brezpodpisa
sem z rufus-namestil, probaval v vse usb vhode dat. zdaj mam eno novo upanje iz uradnega hp foruma. še nisem uspel probat:
Try this...
Download the drivers from this link below (first or second file listed -- 32 or 64 bit as applicable).
https://downloadcenter.intel.com/Detail...
Extract the files onto a usb flash drive.
With the flash drive and W7 installation media plugged into the machine, boot from the W7 installation media.
After you select the install now option, select the Drive Options - Advanced menu, then select the Load Driver option.
You should now see the storage driver files listed.
If you check the box, it will only include the compatible driver.
Follow the prompts and hopefully W7 should install.
I would also read this info since you have a hybrid drive.
http://forum.notebookreview.com/hp-pavi...
Se javim, ko probam.
Try this...
Download the drivers from this link below (first or second file listed -- 32 or 64 bit as applicable).
https://downloadcenter.intel.com/Detail...
Extract the files onto a usb flash drive.
With the flash drive and W7 installation media plugged into the machine, boot from the W7 installation media.
After you select the install now option, select the Drive Options - Advanced menu, then select the Load Driver option.
You should now see the storage driver files listed.
If you check the box, it will only include the compatible driver.
Follow the prompts and hopefully W7 should install.
I would also read this info since you have a hybrid drive.
http://forum.notebookreview.com/hp-pavi...
Se javim, ko probam.
Zgleda, da bo šlo. Mi je uspelo po zgornjemu vodiču najprej vstavit driverje, potem pa še namestit nanovo winse. Drugo povezavo sem prav tako uporabil, upam da bo šlo. Juhu, hvala vsem :).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Bootcamp ne pokaže v start-upu (MAC)Oddelek: Pomoč in nasveti | 2241 (2042) | luky |
» | Windows 7 problem pri nalaganjuOddelek: Operacijski sistemi | 1249 (1121) | Han |
» | Windows 7 namestitevOddelek: Pomoč in nasveti | 2189 (1685) | Miha 333 |
» | Windows 7 in UEFIOddelek: Pomoč in nasveti | 2175 (1840) | FX6300B |
» | problem z inštalacijo windows 7Oddelek: Pomoč in nasveti | 3833 (2375) | jest10 |