» »

Katere zvočnike za računalnik?

Katere zvočnike za računalnik?

mtkolife ::

Pozdravljeni! Na forumu sem nov uporabnik, sem pa že veliko stvari prebral, tudi od zvočnikov, a so vse teme zelo stare, tako da jo malo obujam!
Situacija je takšna, rad bi moje stare zvočnike, ki zelo pešajo (potenciometri za glasnost itd so že čisto fuč, pa vse nekaj šumi itd.) zamenjal z novimi, boljšimi. Uporabljam jih predvsem za poslušanje glasbe, za igre imam slušalke, tako da res 80% je glasba preostalih 20% pa kak film, pa še to sem raje na kauču, hišni kino pa to :D

No kakorkoli, imate kakšen nasvet kakšne naj vzamem? Cena tam okrog 60€ nekje, lahko je tudi kak € več ampak tukaj nekje se gibljemo. Zahteve niso velike, dober zvok za to ceno, nastavljanje basa, visokih tonov itd, mogoče še izhod za slušalke (pa še to ni tako nujno) tukaj se pa nekje konča. Lahko rečem tako, čim več za čim manjšo ceno :D

Sprva sem bil zelo nagnjen h tem: http://www.mimovrste.com/kompleti-zvocn... --> Nekaj sem prebiral po razno raznih forumih in baje naj bi imeli neko napako in da se zelo radi kvarijo in da jih je treba non stop na servis vozit. Tega nočem, pač hočem kupit neke zvočnike za nekje 10let da bodo normalno in dobro funkcionirali.

Potem sem pa malo pregledoval mimovrste pa sem tele našel:

http://www.mimovrste.com/kompleti-zvocn... ---> mnenje?

http://www.mimovrste.com/kompleti-zvocn... --> kaj pa tile? Prvi trust so mi bolj všeč ker maš za nastavljat vse komplet tako speljano ven, pa je štelanje bolj preprosto...

http://www.mimovrste.com/kompleti-zvocn... --> tile so sicer res poceni in nekako dvomim v to kaj bi dobil za to ceno, ampak vseeno leseno ohišje za to ceno. A resno? :D

http://www.mimovrste.com/kompleti-zvocn... --> nevem zakaj, ampak tile so mi res zelo lepi... Pa tud kar sem prebral ne zgledajo ravno napačna izbira. Pa še kar nekaj % so znižani na mimovrste, vsekakor me mikajo. Kaj mislite?

http://www.mimovrste.com/kompleti-zvocn... .---> no pa še nekaj o logitechu. Vsak s katerim se pogovarjam mi reče logitech, to je pa špica za računalniške komponente (no sej tud jst mam tipkovnice logitech pa sem z njimi res zadovoljen) :)

No kaj bi vi izbrali? Imate mogoče kakšno alternativo? Pa tud me ne moti al sta dva zvočnika, al je sub z dvemi zvočniki, ubistvu mi je vseeno, nebi pa rad imel 5.1 sistem al kakorkol se že kliče, ker to je pa mal prostorska stiska, tako da res 2,1 oz. 2.0 to je max :) Nekako sem najbolj nagnjen h prvim trust zvočnikom... Nevem zakaj. :)

Hvala vsem za odgovore! ;)

Han ::

Creative Gigaworks T20 ali T40.

LJ4L ::

LP from LJ

mtkolife ::

Tisti leseni mi res kul delujejo, ampak nevem, nekako cena mi deluje skorajda prenizka da bi bili ok. No saj to sem že rekel, malo dvomim v to kar bi dobil za to ceno... Kje se pa te Creative Gigaworks t20 oz T40 dobi? Je kje v sloveniji kjer jih prodajajo?

Han ::

mtkolife je izjavil:

Kje se pa te Creative Gigaworks t20 oz T40 dobi? Je kje v sloveniji kjer jih prodajajo?
Marsikje... Pomagaj si z najdi.si.

Seljak ::

Jaz uporabljam Logitech 2.1 že cca 8 let in so zares bomba. Super zvok,kvaliteta izdelave,pa tudi cena je primerna,oz.ni previsoka.
http://www.mimovrste.com/kompleti-zvocn...
http://www.mimovrste.com/kompleti-zvocn...
http://www.mimovrste.com/kompleti-zvocn...

techsloth ::

Če kupuješ zvočnike je zelo fajn da kupiš 2 sistemce(woofer in visokotonec). To so tisti geniuus ki si dal link. Po tem ko boš videl kako visokotonec pomaga pri boljšem zvoku ne boš mogel it nazaj. Potem ne gledat preveč tistega navedenega RMS ker je eno veliko sranje. Sem imel moje logitech z-5500 z izjemnimi "70w" na satelit, potem pa jih odprem in vidim da na zvočniku piše 10w...prodajajci imajo čisto svoje načine za to njihovo moč. Eni redkih ki pa se še držijo tega RMS so Creative. Tele sem našel na ebayu, in če imaš možnist da jih kupiš jih zelo priporočam http://www.ebay.de/itm/Creative-Inspire... Drugače ti svetujem kakšne 2 sistemce BREZ wooferja. pri tako majhnih zvočnikih se brez wooferja ne pozna tako zelo veliko. Če pa misliš nabijat si pa budget dvigni na 200 eur.

P.s. če se stegneš do 75eur maš pa že tele http://www.ebay.de/itm/51MF4115AA000-Cr...

Se oproščam, do 85eur.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: techsloth ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dobra zamenjava za moje Logitech 2.1 zvočnike?

Oddelek: Kaj kupiti
151966 (1496) vilonja
»

zvočniki - Logitech Z333 ali Genius SP-HF2.0?

Oddelek: Kaj kupiti
215780 (5003) Mateos
»

Mikrofon + zvočnik

Oddelek: Pomoč in nasveti
213476 (3110) čuhalev
»

Nakup 5.1 sistema zvočnikov

Oddelek: Kaj kupiti
81725 (1184) MasterSPi
»

Zvočniki

Oddelek: Zvok in slika
191672 (1196) manniac

Več podobnih tem