Forum » Strojna oprema » Koliko diskov na serial ata?
Koliko diskov na serial ata?
Stratus ::
Ali mi lahko kdo pomaga, kajti jaz nisem našel odgovora na vprašanje koliko diskov in kako lahko priklopiš na serial ata, če imaš dva konektorja S-ATA na MB. Pogruntal sem da lahko proklopiš en disk na en konektor, zanima me pa, če želiš imeti štiri diske kaj ti je storiti?
Pa hvala za odgovore in pomoč.
Pa hvala za odgovore in pomoč.
Zoidberg ::
Pomoje moraš kupiti raid kartico za sata
Just keep on trying, keep on flying. I will be the light.
CaqKa ::
em kaj boš pa z raidom če želiš samo več njih priklopit... upam da stvar res ni še tako v povojih da lahko priklopiš max 2 diska gor...
pomojem nucaš kaki razdelilec/hub podobno kot za usb
pomojem nucaš kaki razdelilec/hub podobno kot za usb
Najlepša hvala za odgovore , sem že našel podatke ki so me zanimali.
Za vsak disk moraš imeti en konektor na plati ali pa na kartici ni nobenih hubov ali razdelilcev če sta na plati dva moram dodati še eno kartico. No ja vsega se pač ne da imeti .
Za vsak disk moraš imeti en konektor na plati ali pa na kartici ni nobenih hubov ali razdelilcev če sta na plati dva moram dodati še eno kartico. No ja vsega se pač ne da imeti .
CaqKa ::
torej še tehnologija ni uporabna za mene :) potem takem daš en disk tak noter ostale pa preko usb2 všaltaš pa bojo hitreje delali :)
vsi so pravli od dobrotah seriata, zdaj se pa vedno več pomankljivosti odkriva... manjši kabel za napajanje in podatke meni nič ne pomeni saj je disk itak skrit v ohišju.. [oni s plexi stranicami se tuki ne oglašat prosim :) ]
vsi so pravli od dobrotah seriata, zdaj se pa vedno več pomankljivosti odkriva... manjši kabel za napajanje in podatke meni nič ne pomeni saj je disk itak skrit v ohišju.. [oni s plexi stranicami se tuki ne oglašat prosim :) ]
Dr_M ::
na EN sata kanal lahko priklopis ENO napravo.torej odpade master/slave in razne nekompatibilnosti med diski.pr ata sicer lohk priklopis 2 naprave na en kanal, ampak "govori" lahko pa samo ena na1x...se prav da ce kopiras med napravami ki so na istem kanalu se hitrost rahlo zmanjsa.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
markz ::
hm, v casih ko lahko kupis diske kapacitete 200gb res ne vem, zakaj bi bila dva premalo!!
zagotovo se vsi ukvarjate z zelo zahtevno video montažo in analizo jedrskih eksplozij ...
zagotovo se vsi ukvarjate z zelo zahtevno video montažo in analizo jedrskih eksplozij ...
Sandi79 ::
ha ha sami JE fiziki. Če komu ni dovolj 200GB disk naj pride do mene, da ga brcnem v rit.
Sandi79 ::
stratus66 Za vraga a delaš za AGRFT al kaj ?
4GB diska za 1 uro posnetega MPEG2 materiala.
hudiča 200GB je za vsakega amaterja dost.
pa brez zamere
4GB diska za 1 uro posnetega MPEG2 materiala.
hudiča 200GB je za vsakega amaterja dost.
pa brez zamere
Hej Sandi79, who said anythig about amaterism, delam z nekompresiranim videom kar vzame nekajkrat več prostora kot mpeg2. In ja, za marsikoga bo 200Gb več kot dovolj toda potrebe nekaterih so tudi višje in nujne.
Paramedic drži tole o šeranju vendar ne na moji delovni gajbici.
Paramedic drži tole o šeranju vendar ne na moji delovni gajbici.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Winfast TV (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 8633 (5605) | Pyr0Beast |
» | Trdi disk za video montažoOddelek: Kaj kupiti | 1254 (1049) | jeb |
» | RAID???Oddelek: Strojna oprema | 2357 (2102) | falotXP |
» | Hitachi 160Gb 7K250 za 22.880 SIT !Oddelek: Kaj kupiti | 1440 (879) | nodes |
» | vec diskovOddelek: Strojna oprema | 1076 (936) | matevzm |