Forum » Programiranje » VBA funkcija ki preverja zadnje črke datoteke
VBA funkcija ki preverja zadnje črke datoteke
JankoK ::
Imam spisano makro funkcijo v VBA ki naj bi preverjala zadnje črke pdf datotek v dropdown listi vendar ne uspem vključiti tistega dropdowna v funkcijo:
Zdaj kakor razumem mi gleda vsebino imena v ActiveCell, rad pa bi spremenil da bi mi gledalo v Drop down 64.
Dropboxe sem naredil z comboboxi (Form Control -> combobox) in v njih vključil datoteke ki so vpisane na sheet2.
Sem se sploh pravilno lotil naloge ? Koncept je tak da kliknem gumb in mi preveri zadnje črke datoteke ter glede na to pošlje ustreznemu printerju, stvar mi že funkcionira vendar moram ročno izbrati printer.
Case 1 Dim str() As String str = Split(ActiveCell.Value, ".") If Right(str(0), 4) = "_A05" Then zPrinter = [chosenPrinter] ElseIf Right(str(0), 3) = "_pm" Then zPrinter = [chosenPrinter1] Else zPrinter = [chosenPrinter2] End If
Zdaj kakor razumem mi gleda vsebino imena v ActiveCell, rad pa bi spremenil da bi mi gledalo v Drop down 64.
Dropboxe sem naredil z comboboxi (Form Control -> combobox) in v njih vključil datoteke ki so vpisane na sheet2.
Sem se sploh pravilno lotil naloge ? Koncept je tak da kliknem gumb in mi preveri zadnje črke datoteke ter glede na to pošlje ustreznemu printerju, stvar mi že funkcionira vendar moram ročno izbrati printer.
- spremenil: JankoK ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | program za pomoč pri tiskanju 200+pdf dokumentovOddelek: Pomoč in nasveti | 2282 (1334) | HotBurek |
» | Ali obstaja možnost ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1595 (961) | mojca |
» | [JAVA] String problem!Oddelek: Programiranje | 1664 (1361) | Sergio |
» | [Visual C#] TableAdapterOddelek: Programiranje | 1134 (1010) | detroit |
» | [Excel] problem z makrojem, visual basic (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 5659 (5122) | steev |