» »

[Java] Eclipse: cannot be resolved to a type pri velikih projektih

[Java] Eclipse: cannot be resolved to a type pri velikih projektih

Pikapolonica ::

Živjo,
v Eclipsu urejam kodo, ki ima velik workspace (in je del večjega projekta). Z mojo kodo je bilo prej vse v redu, nakar se kar naenkrat pojavi 600 errorjev tipa class 'cannot be resolved to a type'. To je dobro poznan bug Eclipsa (link). Do sedaj sem poskusila že čisto vse, kar predlagajo (razen ponovne instalacije sistema). Ima kdo kakšne izkušnje s tem, kaj bi še lahko rešilo tak error? Sama sem že popolnoma obupana, samo s tem problemom se ukvarjam 2 meseca. Bug je tudi že star nekaj let in ne zasledim, da bi bil odpravljen. Na tujih forumih je precej napisanega o tem, ampak nič ne pomaga, zato pišem še sem.

ales85 ::

Nisem bral vsega, kar predlagajo ampak ali si poskusila ponovni import projekta? Če imaš versioning lahko poskusiš tudi tako, da vzameš del od takrat, ko je še delalo in narediš import.

shadeX ::

cannot be resolved to a type'

Za katere razrede to govoriš? Custom knjižnjice ali že obstoječe razrede ki jih ima jezik?

kr?en ::

Uporabljate tudi kaksen dependency management zadevo ala Maven?

Spura ::

Close project, open project, refresh project, clean project, validate ce je vse uredu s classpathom. Lahko da imas pa narobe skonfiguriran classpath.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spura ()

Sorry za pozen odgovor in hvala za predloge.
Gre za custom knjižnice (večinoma, se pa najde tudi takšna, ki nima errorja). Javini že obstoječi razredi nimajo težav. Uporabljamo Ivy dependency management.
Pred časom je delovala idiotska metoda, in sicer to, da sem milijonkrat refreshala, zaprla in odprla eclipse, tokrat to ne gre. Classpath je bil do sedaj vedno prav skonfiguriran (sem ponovno preverila).
Poskusila sem že s ponovnim kreiranjem workspacea in importiranjem obstoječih projektov v nov workspace. Imamo versioning, poskusila sem updatat na prejšnjo verzijo en projekt, brez uspeha.
Nisem ravno velik ekspert na tem področju (Jave same in uporabe Eclipsa sem se začela učit na tem velikem projektu), tako da je mogoče narobe kaj res očitnega.

Je možno, da je odvisno kar od verzije jave etc.? Še en podatek: trenutno delam v Eclipse Juno, sem pa probala tudi v Keplerju in ni nič bolje. Najbolj čudno je to, da se je problem pojavil kar naenkrat, ne da bi delala kakšne spremembe glede knjižnic ali kaj podobnega. Tudi pretekle izkušnje reševanja tega problema z milijonkratnim restartom Eclipsa (kljub clean-ingu, refreshanju etc.) nekako pravijo, da se problem pojavi in izgine sam od sebe... (?!?).

shadeX ::

Čudno. Recimo jaz ko sem projekt prenesel iz enega računalnika na drugega mi je tudi metalo ven class path errorje in ponavadi je bil krivec napačen path v referencah...tukaj

Tako je bilo pri meni, mogoče je pri tebi podobno..?

Pod Java Build Path je res včasih kaj narobe, ampak je sedaj poštimano. Je pa res, da se Ivy pritožuje (Some projects failed to be resolved), kar je seveda pričakovano, glede na to, kakšne errorje potem dobim. Še to: se mi je že parkrat zgodilo, da sem samo odprla ivy.xml file in so se v njem ob odprtju (!?) pojavili errorji. Se je to že komu zgodilo?
Poskusila sem tudi z NetBeansom, pa že od začetka ni šlo, tam sem čisto zgubljena.

Spura ::

Tezko take stvari resevat tkole preko foruma, ker je miljon stvari lahko narobe. Druga stvar je pa to, da je zapiranje projekta vcasih potrebno v eclipsu ko se mu sfuka. Zapiranje eclipsa ne resi istih stvari. Druga stvar je, ce imas kake knjiznjice na kakih network diskih, in so ti nedostopni ko eclipse odpre. Recimo v win 7 moram po restartu sistema najprej vse svoje network drive poklikat v eksplorerju, drugace ce odprem eclipse mi ne zna sconnectat se na te network drive in ne najde knjiznjic ki so na njih. Ne samo to, to sfuka definicije knjiznjic v eclipsu, in moram na vseh teh knjiznjicah odstranit vse take JARe, shranit knjiznjico, in potem spet dodat JARe in shranit knjiznjico. Ko je to enkrat zjeban noben restart al pa refresh ne pomaga, ampak moras na roke vse to popravt.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[Eclipse] Backup workspace-a

Oddelek: Programska oprema
5749 (675) sandmat
»

[Java]java.lang.NoClassDefFoundError

Oddelek: Programiranje
81018 (921) KernelPanic
»

Ne zazna R.class -android

171294 (1132) Marat
»

[java] Osnovna vprašanja

372622 (1629) killa bee
»

Kateri IDE uporabljate za programiranje?

132762 (2176) Invictus

Več podobnih tem