Forum » Na cesti » Cene rabljenih avtov pred 10 leti in danes
Cene rabljenih avtov pred 10 leti in danes
Temo vidijo: vsi
francek1 ::
Samo v vednost
Povprečna plača za januar
bruto: 1.534,54 EUR
neto: 1.005,75 EUR
Torej je bila tista Škoda svinjsko draga; to bi danes ustrezalo avti za 3000 €; za ta denar pa lahko že barvo izbiraš....
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...
francek1 ::
Za preračunano manj denarja dobiš danes praktično nov avto.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...
subby ::
To je pa občutno overpriced. Za ta denar dobiš že spodobnega bavarca, ki je v vsakem pogledu boljši, razen v porabi.
Blinder ::
ja ta peugeot čaka na nekoga, ki je pripravljen dat 1000€ več sam zato, ker ima malo prevoženih kilometrov. pa ga ne briga, če je model star, iz leta 1998.
Jih pa še prodajajo in South America[nb 2] it continues to be offered under the 207 nameplate,[6] and furthermore in China, both under the 207 nameplate and as the Citroën C2.[7] (wikipedia)
Jih pa še prodajajo in South America[nb 2] it continues to be offered under the 207 nameplate,[6] and furthermore in China, both under the 207 nameplate and as the Citroën C2.[7] (wikipedia)
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
krneki0001 ::
blinder v severni afriki jih tudi še prodajajo.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster
trololo2 ::
750€ deset let nazaj to je leta 2004 je približno(!) toliko, kot je danes 2000€!
Pajade. ~870€ pa res.
hojnikb ::
4. člen
(poplavljanje in neaktivne teme)
Prepovedano je oživljanje neaktivne teme, brez podajanja novih informacij.
#brezpodpisa
shadeX ::
jej, in potem ti tak avto pije benza in olja, da glava peče...:)
Uf. Maš veliko stvari prav, ampak s to izjavo si ga pa kiksnil na veliko. Moj megane l98 (90KM) pije 6.6l s tem da se večinoma vozim po mestu (večja poraba).
Danes ko vidiš oglase na TV, da ima avto porabo 4.3l / 100 , tisto je teoretično, praktično pa daleč od tega. Se spomnim ko je kolega kupil nek opel iz oglasa, kao koliko bo privarčeval na gorivu (reklama je bila da porabi tam okol 4l / 100 ). po 2 mescih je jokal da v primerjavi z njegovim prejšnim (12 let star ), profitira na gorivu točno 0 €
ampak megan je že precej modern avto z fuel injectorji in podobno... kake stare škatle z upljinači (ena taka je favoritka, o kateri je govora v tej temi) pač nebojo mele 6l porabe pri normalni vožnji :)
#brezpodpisa
kixs ::
Tudi ni res. Lada Samara 1.5 z upljinjacem, je imela porabo dobrih 5.5L/100km ob normalni voznji.
Po omejitvah in po AC cca 110km/h - tako vozim vse avte.
Tule pa lahko tocno preveris. So vsi podatki o avtih, ki sem jih vozil, dokler sem se vpisoval v porabo.com.
Tule pa lahko tocno preveris. So vsi podatki o avtih, ki sem jih vozil, dokler sem se vpisoval v porabo.com.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kixs ()
jan_g ::
Tej uradni podatki o porabi so itak bolj ali manj za lase privlečeni, ker za vožnjo izven naselja smatrajo 80km/h po ravni cesti. Npr. jaz imam take vožnje zelo malo, imam pa 90% po avtocesti 130-140 km/h (po števcu).
Sj nizko porabo se da dosežit z temi starinami, ampak tudi z modernimi avteki lahko prideš na 3L z tako vožnjo :)
#brezpodpisa
Zato sem ti pa zgoraj dal link, kjer so podatki o avtih, ki sem jih vozil v 90% na isti nacin in relacijah. Pa bos videl, da niso tako velika odstopanja. Navadno imam najmanjso porabo za dolocen tip avta.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kixs ()
Vseeno lahko potegnemo zakjuček, da avti z fergazerjem pijejo več :)
Čeprav nekak dvomim, da bi tvoja samara še mela v 93' fergazer... ali pač ? (ker so varjante bile tudi z fuel injectorji)
Čeprav nekak dvomim, da bi tvoja samara še mela v 93' fergazer... ali pač ? (ker so varjante bile tudi z fuel injectorji)
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
Lada ni bila moja, le vozil sem jo en cas. Imela pa je sigurno fergazer - dvojni. Clovek, ki jo je servisiral, bivsi pooblasceni servis za Lade v nasem koncu, je rekel, da mora pit okoli 6 in nic vec. Se je pa fergazer stelal enkrat letno. Avto je bil sicer klump, ne recem nic. Edino kar je bilo dobro, je bil motor in menjalnik.
no sj čist možno... avto je relativno lakek, motor ni kaj prida močn... kombiniraj z varčno vožnjo pa pridejo takšne porabe ven :)
#brezpodpisa
Lahko obrnes kakor hoces. Poraba je bila nizka. Se moj Citroen AX 1.1i je imel le malenkost manjso - ob istih pogojih voznje. Pa je bila Lada manj aerodinamicna (ce lahko to sploh recemo) in tezja. Dvomim, da je kateri Favorit - to je bila takrat konkurenca Samari, prisel blizu s tako porabo. Kot mi je znano, je pri razvoju motorja in menjalnika sodeloval Porsche. Sicer pa je splosno znano, da Lade pijejo oz. so pile 10+ ... kot moja bivsa Alfa 33
Sicer pa je splosno znano, da Lade pijejo oz. so pile 10+
no sej o tem govorim. Stari carburatted avti so bili praviloma precej žejni, razn nekaterih izjem (ax, kot si že sam omenil).
ot mi je znano, je pri razvoju motorja in menjalnika sodeloval Porsche.
this explains a lot
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
Spajky ::
Pri starih ragah ala moja s karburatorjem, je izguba bencina medtem ko avto topel stoji zaradi izhlapevanja bencina iz posodice karburatorja, ker ni zaprt sistem kot z injektorji. Lahko zgubiš komot 10% na tank, če se večkrat pelješ in potem stoji dlje časa dokler se ne ohladi...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prvi avto (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 24427 (20460) | Buggy |
» | Rabljena neupadljiva raketa(hiter avto) (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Na cesti | 50868 (41119) | MKC00 |
» | Audi Q7 (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 19788 (17261) | sandmat |
» | Pomoč pri nakupu avtomobila (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 9819 (8521) | c00L3r |