» »

Epson stylus color 680 problem

Epson stylus color 680 problem

ssokec ::

Zmanjkalo mi je črne barve na omenjenem printerju, grem v štacuno kupim novo jo vstavim not in še zmeraj mi javlja da je kartuša še vedno prazna in noče printat kaj mi je sedaj storiti?

bobby ::

original kartuša?? reklamiraj.
neoriginal??? reklamiraj.

lahko pa da so kontakti zviti, tud to se je dogajal al pa da so na pokrovčkih haklci zlomljeni.

kaj pa status monitor pravi??? ink out samo črne barve? stanje barvne pa je???
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

DjTonic ::

Preveri čip, ki je na kartuši. ;)

ssokec ::

ej fora je v tem da sem sedaj notri imel original kartušo epson sedaj sem pa noter dal printrite al neki podobnega potem sem mislil da je problem z čipom na kartuši in sem na novo kartušo dal čip iz tastare pa tudi nič, naj povem še tole ko sem porabil prvo kartušo epson sem kupu novo epson in je bil isti problem, ker je bil še v garanciji sem pač lepo nesu na servis pa so zrihtali, a mi kdo lahko opiše postopek čiščenja glave, katera sredstva naj uporabim, pa tudi un čip na kartuši je pomojem čist brezveze, ker nima nobenega direktnega kontakta s kartušo.

bobby ::

tekočina za čiščenje glave: bombažna krpa in voda (vem da se sliši smešno ampak tud na servisih tko delajo). boh ne dej da s kakšnim alkotom al pa acetonom. to mogoče pai pr hp sam epson boš pa spodnjo plast glave stopil (prevlečena je z plastiko)

kaj so ti pa na servisu naredil???

un čiš ma pa dvojno vlogo:
1. na njem je zapisan datum izdelave kartuše, proizvajalec (torej poreklo originalnosti)
2. stanje črnila. sej veš da kertušo lahk ven vzameš pa nazaj not daš pa bo stanje pravilno kazal, ne bo resetiralo števca v tiskalniku na max.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

ssokec ::

kaj so na servisu naredil, ne vem, bom probal očistit glavo z vodo in bombažno krpico, en kolega je rekel da je mogoče kartuša pokvarjena, sem če pritisnem v luknjico s palčko začne ven teči črnilo, tako da po mojem ni problem v kartuši, ali pa je? pa še datum na računalniku bom premaknil nazaj mogoče ima zaščito če je kartuša prestara. Reklamirat kartuše pa ne morem ker sem račun stran vrgu, pa todi čuip sem iz nje dol dal, pa druzga gor.

Brane2 ::

Poglej stanje kontaktov, ki se prislonijo na kartušo in jih po potrebi spucaj s kakim alkoholom.

Kar se čiščenja glave tiče, meni dela najbolje vitrex z čiščenje stekel. Z njim našrpicam tisto gobico, kamor si hodi zadeva glavo pucat in štartam nekajkratno čiščenje glave.

Dela mi tudi alkohol, vendar je to za težje primere, ko ročno snamem glavo skupaj z nosilcem in kartušami in jo z robčkom, natopljenim v izopropilu spucam...

Načeloma naj ne bi uporabljali alkohola ampak meni že leta dela brez problemov...

ssokec ::

kontakti so OK, samo poblem je v tem ker nemorem sprožit čiščenje glave, svti mi rdeča lučka, pa tudi status monitor mi ne kaže količine črnila, bom sprobal spocat glavo z vodo in s steleks-om, kako pa pol posušim glavo a lahko s fenom?

Brane2 ::

če je printer paraliziran, ne vem zakaj poskušaš spucat glavo. Pač elektronika v printerju je ugotovila, da nekaj ni v redu. Pri meni se na EPSONu 1200 Stylus Photo to dogaja, ko mi crkne interni EEPROM v printerju. Stvar nima čipa v kartuši, zato pa si porabo pridno vpisuje v interni čip. Ker printam full velik, mi ta čip od časa do časa zaradi obrabe crkne. Mam vedno vsaj 10 kosov sprogramiranih v predalu... :D

Za tvoj printer ne vem, a po tem kar si reku, bi ga kazalo odnest na servis...

Brane2 ::

Aja, kar se čiščenja tiče, glavo lahko posušiš z papirnim robčkom. Pri tem je nikar ne skopaj v alkoholu, temveč samo očiti površino, ki med delom gleda proti papirju.

Če moraš pri tem sneti glavo s tistega flet kabla, OBVEZNO PREJ IZŠTEKAJ TISKALNIK IZ ŠTROMA ! Ne ga samo ugasnit na stikalu, ker je takrat v standby poziciji in je visoka napetost še vedno na glavi (40V) ! Če boš to naredil, se lahko precej verjetno posloviš od glave. Takrat se ti tiskalnik tudi zbuditi ne bo hotel pravilno, saj takoj po resetu stestira glavo...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Epsonov tiskalnik zavrže 20 odstotkov črnila (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
8335859 (26507) Tomi
»

Refil ink jet kartuš, ki so nekaj let stale prazne

Oddelek: Strojna oprema
93203 (3203) Azrael
»

HPjevi inkjeti so crap...

Oddelek: Strojna oprema
392683 (2066) Brane2
»

Epson 915 Photo? and my story:)

Oddelek: Kaj kupiti
171698 (1538) Brane2
»

Cheap-Ass tiskalnik

Oddelek: Kaj kupiti
433778 (3202) TheJack

Več podobnih tem