Forum » Strojna oprema » HDD zlomljen SATA konektor :(
HDD zlomljen SATA konektor :(
Robi :P ::
Zdravo,
danes sem med šaro našel WD Blue 400GB disk, ki bi mi prav prišel za en backup sistem ( ki trenutno laufa na slabšem in manjšem disku ). Imam pa en problem in sicer na disku je zlomljen SATA konektor ( spodaj na sliki ). Moje vprašanje kako bi ga popravil najhitreje in najceneje doma? Probal sem že z vročim lepilom prilepit samo priklopit in ne premikat ampak ne SATA ne dela nima povezave disk normalno laufa ima napajanje ampak sistem ga ne bere zaradi SATE ki očitno nima povezave... V primeru da se ne da popravit verjetno nucam elektroniko diska se pravi vezje pa da menjam vezje...
Slika:
danes sem med šaro našel WD Blue 400GB disk, ki bi mi prav prišel za en backup sistem ( ki trenutno laufa na slabšem in manjšem disku ). Imam pa en problem in sicer na disku je zlomljen SATA konektor ( spodaj na sliki ). Moje vprašanje kako bi ga popravil najhitreje in najceneje doma? Probal sem že z vročim lepilom prilepit samo priklopit in ne premikat ampak ne SATA ne dela nima povezave disk normalno laufa ima napajanje ampak sistem ga ne bere zaradi SATE ki očitno nima povezave... V primeru da se ne da popravit verjetno nucam elektroniko diska se pravi vezje pa da menjam vezje...
Slika:
AndreAS ::
Zdravo,
Pine lepo natančno zravnaj, pol pa tak naštimaj SATA konektor da drži in upaj da prime. Poberi podatke dol kolko se da. Disk pa v kanto ( oziroma deponijo ).
Še prej vžgi z 5kg hamrom ponj...
Sam imel 2 taka, obakrat je šlo. Najbolje je kabel, s katerim si zlomil plastiko nazaj pripopat.
Lp, Andrej
Pine lepo natančno zravnaj, pol pa tak naštimaj SATA konektor da drži in upaj da prime. Poberi podatke dol kolko se da. Disk pa v kanto ( oziroma deponijo ).
Sam imel 2 taka, obakrat je šlo. Najbolje je kabel, s katerim si zlomil plastiko nazaj pripopat.
Lp, Andrej
Zdravo,
Lp, Andrej
Problem je to da tiste plastike nimam več :( na disku ni kaj pomembnega OS je sicer gor ampak fresh installed tk da ni podatkov še, meu bi ga pa ker je hitrejši od tistega ki ga imam sedaj v backup mašini tako da iščem način kako ga popravit :D
jype ::
Robi :P> teoretično super, kaj pa praktično? :D
Čisto OK. Žrtvuješ en sata kabel in 10 minut lotanja, nič drugega.
Čisto OK. Žrtvuješ en sata kabel in 10 minut lotanja, nič drugega.
Ni pomembno, da je lepo, ampak da je pravilno. Na žile daj najprej majhne bužirke, da ne boš po nepotrebnem kurcšlusal pinov ko boš reč premikal.
Pogooglaj pinout, olupi par milimetrov in nalotaj enega po enega.
Pogooglaj pinout, olupi par milimetrov in nalotaj enega po enega.
5er--> ::
Pa parkrat preveri, da je pravi pin povezan s pravim kabelčkom... ti zna prit prav kakšen multimeter.
Spajky ::
pa potem fixiraj/zalepi kabel na disk, da ne bodo žičke držale celega kabla ..
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Ja, najbolje z ravno toliko vročega lepila, da pini stojijo pri miru in ne štrlijo v zrak.
Disk je itak za odpis, ko ga boš odrabil.
Disk je itak za odpis, ko ga boš odrabil.
disk je v kanti danes pristal :D zlotam prikolpim začne štekat u božjo matr... dam gor hdtune use rdeče, badsectorji... sam fukno bek pa dal starga nazaj... hvala useen
Spajky ::
Zgleda, da ga kanta spozna .. daj oglas za elektroniko od tega diska; lahko bo komu rabila ... zakaj metat takoj v smeti ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Čudni simptomi novega računalnikaOddelek: Strojna oprema | 1727 (1345) | AndreAS |
» | modifikacija SSD disk zunanji v notranjiOddelek: Strojna oprema | 2567 (2229) | zavajon |
» | Popravilo SATA konektorjaOddelek: Strojna oprema | 1103 (929) | GrimReaper |
» | sata disk in dvdOddelek: Pomoč in nasveti | 1792 (1739) | Kunte |
» | Zamenjava elektronike na diskuOddelek: Strojna oprema | 1815 (1556) | Azrael |