Forum » Strojna oprema » USB problem
USB problem
GummyBear ::
Imam problem s kišto oz. z USB vtičnicami. Ko je računalnik ugasnjen, USB vtičnice nimajo napajanja, tako da če priklopim mobilni telefon (ali kaj podobnega), se ne polni. Na nekaterih računalnikih pa sem videl, da se telefon lahko polni, tudi če je računalnik ugasnjen. Kolikor vem, je to odvisno od osnovne plošče.
Zanima me, ali se da to spremeniti - ima mamaplata kakšno nastavitev za to? Rad bi, da bi bile USB vtičnice na napajanju, tudi ko računalnik izklopim - tako da bi lahko polnil mobilni telefon in ostalo. Če se to da spremeniti, me zanima kako - preko BIOS-a ali premaknem kakšen jumper na plati?
Zanima me, ali se da to spremeniti - ima mamaplata kakšno nastavitev za to? Rad bi, da bi bile USB vtičnice na napajanju, tudi ko računalnik izklopim - tako da bi lahko polnil mobilni telefon in ostalo. Če se to da spremeniti, me zanima kako - preko BIOS-a ali premaknem kakšen jumper na plati?
Bios nastavi na S3 (ACPI suspend).
Tole je že nastavljeno. Omogočil sem še funkcijo "Wake on USB" in tudi to ne pomaga. Pregledal sem cel bios in nisem našel nič drugega, kar bi lahko bilo krivo. Jutri bom odprl kišto in pogledal, če je kak jumper za spreminjanje nastavitve. Možno je tudi, da mamaplata nima te možnosti.
Hayabusa ::
Citiram iz manuala:
Na plati sta 2 jumperja (JUSB in JFUSB), ki sta nastavljena na enable. Ampak, ko je računalnik ugasnjen, na USB ni napajanja. To je tudi vse kar piše v manualu o USB funkcijah, očitno plata res nima te funkcije.
Enable Front/Back Panel USB Device Wake-up Function (JFUSB/JUSB1) (optional) The mainboard provides the advanced USB device wake-up function. The system can be waked up from its power saving status including ACPI S3 by activating USB device. Before using this function, set JFUSB/JUSB1 with pin1 & pin2 closed. Otherwise, set JFUSB/JUSB with pin2 & pin3 closed for disabling. Furthermore, the item "Wake-Up From S3 by USB"in Power Management Setup should also be set correspondingly to enable or disable this function.
Na plati sta 2 jumperja (JUSB in JFUSB), ki sta nastavljena na enable. Ampak, ko je računalnik ugasnjen, na USB ni napajanja. To je tudi vse kar piše v manualu o USB funkcijah, očitno plata res nima te funkcije.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | USB in BIOS vprašanjeOddelek: Pomoč in nasveti | 844 (708) | BorutK-73 |
» | 7v Fan mod in samodejno prižiganje računalnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 1196 (987) | hojnikb |
» | Gigabyte GA-8I955x PROOddelek: Pomoč in nasveti | 945 (777) | haxorcek |
» | Problem pri zaustavitvi sistemaOddelek: Pomoč in nasveti | 1896 (1528) | energetik |
» | Qdi kinetiz 7b + Athlon 1800+Oddelek: Strojna oprema | 1968 (1775) | Blinder |