» »

[Začetnik]Izdelava spletne strani, kako in kaj?

[Začetnik]Izdelava spletne strani, kako in kaj?

Orchestra ::

Pozdravljeni. Zanima me, po katerih najbolj standardnih (najširše uporabljenih) delovnih okoljih, jezikih in knjižnjicah bi moral poseči, da bi izdelal spletno stran z naslednjimi zahtevami;

-registracija, prijava, odjava uporabnikov
-vsak uporabik ima svoj profil, kjer dostopa do privatnih vsebin spletne strani

-stran mora vsebovati interaktivne, real time 3D grafe: rotacija, zoom, odčitavanje vrednosti
-stran mora vsebovati interaktivne, real time 2D grafe: rotacija, zoom, odčitavanje vrednosti
-vnos numeričnih vrednosti in spreminjanje vhodnih parametrov (sliderji, gumbi) za izris grafov
-izris grafov in celotno delovanje spletne strani ne sme biti počasno
-DE solver, matrike (prikazane vrednosti so rezultat sistema enačb)
-zaželjeno je, da za izris grafov ni potreben download pluginov, torej da vse skupaj dela "iz prve" na vseh širše uporabljenih brskalnikih (IE,chrome,FF)

Z nekaj googlanja sem dobil slednje; kar se tiče oblikovanja spletne strani, se najbrž dosti uporablja Adobe Dreamweaver?Za izris 2D grafov je kup enih javascript knjižnic, ( mogoče najbolj razširjene jqPlot, Flot, oboje na jQuery), vendar pa se za izris 3D izbira dosti razredči. Tu je nekako WebGL izbira
https://www.google.si/?gws_rd=cr&ei=atk...
Za tisto registracijo uporabnikov, bodo pa potrebne najbrž kakšne baze?

Imam nekaj res osnovnih izkušenj s spletnimi stranmi,vendar je bilo v večini sprogramirano v text editorju v HTML, javascript, nisem še delal v kakšnih designer okoljih (najbljižje je Adobe flash, kjer sem izdeloval igre). Z raznimi bazami podatkov tudi še nisem delal, web designer orodji tudi ne, zato bi tukaj potreboval nekaj več usmeritve.

hvala

MisterR ::

Prvo osvoji neke osnove HTML in Javascripta oz. JQuerya. Ker ja, najlažje je vklopit JQ knjižnjice za katere 50% uporabnikov sploh ne ve kaj dela koda v ozadju. Da pa jih razumeš pa je treba vložit kar precej časa in eksperimentiranja.

korenje3 ::

Vprašanje je, če morajo biti grafi interaktivni, alo samo za prikazovanje in ali se jih bo dalo spreminjati sproti?

Recimo mene je ta jqplot kar presenetil s hitrostjo, prav tako je fajn ker se tako lahkotno naredi lasten filter za procesiranje podatkov na klientovi strani.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[js] kako vstavim vse vrednosti spremenljivke v array

Oddelek: Programiranje
5729 (641) Goldee
»

PHP: Kako ločiti bot od human obiskovalca

Oddelek: Izdelava spletišč