Forum » Pomoč in nasveti » Napačni čas v WIN8
Napačni čas v WIN8
smes ::
Imam problem glede časa in datuma na prenosniku(Acer Aspire 6920g), v katerem nimam vstavljene baterije. Že en čas se mi dogaja, da vedno ko zaustavim računalnik in izklopim napajanje iz prenosnika se mi ob ponovnem zagonu ponastavi ura na različne čase(enako se zgodi, če dolgo prenosnika dolgo časa ne vklopim). Zamenja se mi tudi datum vendar samo za kakšen dan ali dva nazaj, ker si velikokrat ročno nastavim čas in datum(pred časom je delovalo normalno brez, da bi moral kaj spreminjati). Ob posodobitvi ure v nastavitvah preko windows časovnega serverja mi izpiše naslednje(pri vseh petih serverjih):
"An error occurred while Windows was synchronizing with time.windows.com. This operation returned because the timeout period expired."
Zanima me, če je kdo imel podoben problem in kako ga rešiti. Sumim BIOS baterijo vendar me zanima če bi še lahko bilo kaj drugega.
"An error occurred while Windows was synchronizing with time.windows.com. This operation returned because the timeout period expired."
Zanima me, če je kdo imel podoben problem in kako ga rešiti. Sumim BIOS baterijo vendar me zanima če bi še lahko bilo kaj drugega.
hojnikb ::
Če imaš fuč bios baterijo je to gotovo razlog, da ti ura nagaja..
Za windows time... nastavi ntp1.arnes.si server, bo gotovo delal..
Za windows time... nastavi ntp1.arnes.si server, bo gotovo delal..
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Sinhronizacija časa - windows 7Oddelek: Pomoč in nasveti | 4669 (1396) | Ledstorm |
» | Ura in datum v BIOS-uOddelek: Strojna oprema | 1968 (1766) | Furbo |
» | Ura zaostajaOddelek: Pomoč in nasveti | 1851 (1492) | Mitch |
» | [Win XP SP2] Ura zaostaja oz. dela neumnostiOddelek: Operacijski sistemi | 1451 (1235) | SkIDiver |
» | Problem z uro in datumom v xp-jihOddelek: Pomoč in nasveti | 1791 (1678) | Parsifal |