Forum » Operacijski sistemi » Red Hat Linux 8.0 - Mrežna kartica
Red Hat Linux 8.0 - Mrežna kartica
Gejmer ::
Evo v Red Hatu 8 mi noče zaznat mojo mrežno k je integrirana.Mam plato MSI MS-655 MAX-L...Pol pa moram tam neki zbirat.Dejte prosim povedat kak bi dodal pravo mrežno!
Nanda yo?
Nerdor ::
Verjetno je tvoja mrežna, ki je integrirana na matično, upošteva NE2000 standard.
modprobe ne2k-pci # gener. kernel mod
ifconfig -a #da vidiš, če je prijela kot eth0
verjetno bo prijelo. Če bo, pa insmod ne2k-pci ali ročni vpis v /etc/modules
Ma v bistvu poglej na šatuljo, kateremu se standardu podreja tvoja integrirana mrež. karta.. in ji potem inštaliraj kernel mod.
Lahko je NE1000, lahko, da je ide, pci.. preberi na šatulji
modprobe ne2k-pci # gener. kernel mod
ifconfig -a #da vidiš, če je prijela kot eth0
verjetno bo prijelo. Če bo, pa insmod ne2k-pci ali ročni vpis v /etc/modules
Ma v bistvu poglej na šatuljo, kateremu se standardu podreja tvoja integrirana mrež. karta.. in ji potem inštaliraj kernel mod.
Lahko je NE1000, lahko, da je ide, pci.. preberi na šatulji
Uglavnem škatulje nimam kr so mi vse sestavli na servisu. Drugače pa hvala bom probal!
Nanda yo?
Ne nedela.Napiše neki: HINT: Maybe that the errors are on parameters using the modules al nekaj takšnega.Uglavnem polhno folderjov pokaže pa neki. ne2k-pci.0 failed.Pol pa k pogledam pa nič ne piše...
Nanda yo?
Nerdor ::
dr.J ::
Lahko bi se potrudil in napisal, katero mrežno imaš! na MSIjevi web strani zanesljivo piše.
lahko poskusiš tudi /sbin/lspci -v in poglej, če je kaj pod ethernet kontroler. pa preveri, če je v BIOSu vklopljena.
Potem povej, kaj si videl/našel.
lahko poskusiš tudi /sbin/lspci -v in poglej, če je kaj pod ethernet kontroler. pa preveri, če je v BIOSu vklopljena.
Potem povej, kaj si videl/našel.
Mam Broadcom 4401.Sm dubu ene driverje na CDju priloženem pa nedela.Noče kompajlat.Zdej pa iščem .rmp izvedbo.
Nanda yo?
dr.J ::
Enako mrežno karto sem našel na eni Asuski s KT400 čipovjem. Res, driverje dobiš zraven kot source in ko jih prevedeš, delajo. V rpm obliki jih skoraj zanesljivo ne boš našel, zato pa preberi navodila, ki so jim priložena (readme, install in podobno).
Skratka, ta karta dela pod RedHat 8.0. Samo malo se potrudi.
Skratka, ta karta dela pod RedHat 8.0. Samo malo se potrudi.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Se nekaj vprasanj linux routerOddelek: Operacijski sistemi | 1126 (1026) | Uranij |
» | Linux in ISA ethernet cardOddelek: Operacijski sistemi | 1225 (1165) | dr.J |
» | RH8.0 in SIS650Oddelek: Operacijski sistemi | 660 (624) | Gandalfar |
» | Linux -- ni zvoka (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 3588 (3150) | CWIZO |
» | ipv6Oddelek: Omrežja in internet | 6729 (6401) | Kostko |