Forum » Omrežja in internet » Windows 2008 R2 unauthenticated connection
Windows 2008 R2 unauthenticated connection
Glodko ::
Imam novo virtualko s SBS2011 (v bistvu je to Windows 2008 R2 SP1). Nanjo sem namestil vse priporočene posodobitve do danes. Virtualka je tudi domenski strežnik. Trenutno pa imam notri samo en Windows 8 in en Windows 7 PC. Težava je v tem da mi na obeh prikazuje "unauthenticated connection" na žični mrežni kartici (povezava z SBS). Opazil sem da mi hkrati spremeni tudi mrežni profil na javni (namesto domenski). Potem seveda ne morem do domenskih share-ov, Exchange-a...
Težava se je pri Windows 7 PC-ju pojavila po nekaj minutah po tem ko sem ga dodal v domeno, pri Windows 8 PC-ju pa po nekaj dneh odkar je v novi domeni (prej je delovalo OK). Težavo sem rešil tako da sem ga dal iz domene in ponovno notri. Težava je ker se mi je sedaj to zopet pojavilo na Windows 7 PC-ju ko sem spreminjal IPv4 naslove na mrežni kartici. Razni reseti mrežnih kartic in podobne rešitve niso pomagale.
Ali je imel kdo podobne težave? Ima kdo idejo kaj bi lahko bilo še narobe?
Težava se je pri Windows 7 PC-ju pojavila po nekaj minutah po tem ko sem ga dodal v domeno, pri Windows 8 PC-ju pa po nekaj dneh odkar je v novi domeni (prej je delovalo OK). Težavo sem rešil tako da sem ga dal iz domene in ponovno notri. Težava je ker se mi je sedaj to zopet pojavilo na Windows 7 PC-ju ko sem spreminjal IPv4 naslove na mrežni kartici. Razni reseti mrežnih kartic in podobne rešitve niso pomagale.
Ali je imel kdo podobne težave? Ima kdo idejo kaj bi lahko bilo še narobe?
Glodko ::
Izgleda da mi je uspelo ugotoviti vzrok problema. DHCP strežnik poganjam na drugem računalniku, ki je še v stari domeni. Izgleda ga to v določenem primeru začne motiti. Po tem ko sem izbrisal rezervacije na DHCP strežniku in ročno vpisal IP-je je konflikt na mrežni kartici izginil brez restartov in podobnega.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows 8 mi noče v domenoOddelek: Pomoč in nasveti | 2469 (2064) | crniangeo |
» | Windows 7 RDP in Network problemiOddelek: Operacijski sistemi | 1964 (1597) | crniangeo |
» | Ne dela internet na enem računalnikuOddelek: Omrežja in internet | 4016 (3812) | imagodei |
» | win xp 2 mrežni v domeno in wlan adslOddelek: Omrežja in internet | 1033 (913) | kico |
» | Win2k Server TERMINAL serverOddelek: Operacijski sistemi | 909 (768) | Mr.B |