Forum » Omrežja in internet » VPS - katerega?
VPS - katerega?
tx-z ::
Kateri VPS bi priporočali? Za foro sem probal na https://www.digitalocean.com/ in se mi kar dopade (v zadnjih dveh tednih nisem imel nobenih problemov). Me pa predvsem zanima če ima kdo kakšne daljše izkušnje s tem (tole mi je sicer zelo ugodno, 5$ mesečno za 512MB rama, 1CPU,20GB diska, 10MBps prenos in 1TB transferja (veliko več kot se dobi v Sloveniji). Ampak obstajajo pa tudi dosti bolj ugodne variante (recimo https://secure.ftpit.com/cart.php?a=con..., je pa res da ta strežnik ni v EU). Za začetk še ni pomembno kakšne specifikacije so.. Samo tako me zanima če ima kdo kaj izkušenj in kaj je kej aktualnega. ;)
tx-z
- spremenilo: tx-z ()
NoName ::
Odvisno za kaj rabiš... če rabiš nizek RTT, če bodo odjemalci v Sloveniji, poskusi kak hosting v .de... recimo Hetzner
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!
brodul ::
Odvisno kaj bi rad :D
V ZDA dobis mikro instance za 1 do 1.5 dolarja na mesec. DigitalOcean je kar awsome. Zadnje case skor najbolj poceni in aktualna stvar, te stvari so priblizno enako stabilne. Po mojih izkusnah nima neke hude prednosti, ce v Sloveniji placujes ponavadi je QoS slabsi pri slovenskih ponudnikih (pac potrebujes jih ker nekateri podatki ne smejo kar po svetu). Tretja varjanta je pa IaaS samo to ponavadi pri nekih slovenskih projektih ni tako aktualno (ali pa se folk boji, misli da bo trivialno migrirat ali kaj petega).
Nic pa ne dela 100% tako, da monitoring na en tretji streznik pa kupit 100 smsov pri dveh sms API ponudnih pa je. Ni to tak strosek, se je pa treba malo poigrat.
LP HF
V ZDA dobis mikro instance za 1 do 1.5 dolarja na mesec. DigitalOcean je kar awsome. Zadnje case skor najbolj poceni in aktualna stvar, te stvari so priblizno enako stabilne. Po mojih izkusnah nima neke hude prednosti, ce v Sloveniji placujes ponavadi je QoS slabsi pri slovenskih ponudnikih (pac potrebujes jih ker nekateri podatki ne smejo kar po svetu). Tretja varjanta je pa IaaS samo to ponavadi pri nekih slovenskih projektih ni tako aktualno (ali pa se folk boji, misli da bo trivialno migrirat ali kaj petega).
Nic pa ne dela 100% tako, da monitoring na en tretji streznik pa kupit 100 smsov pri dveh sms API ponudnih pa je. Ni to tak strosek, se je pa treba malo poigrat.
LP HF
Pretending to be a mature adult is so exhausting.
techfreak :) ::
Ugodna varianta ki si jo linkal ima trenutno na voljo samo VPSje ki so drazji ...
Sicer pa se en glas za DigitalOcean, zaenkrat sem zelo zadovoljen z njimi (razen backupa, ki se izvede med delovanjem VPSja - dvakrat sem ga potreboval in v obeh primerih je imel streznik postavljen iz backupa pokvarjen FS in je sel v read only nacin; kopiranje datotek iz taksnega stanja je problematicno, prenosa slike backupa k meni pa ne omogocajo).
Sicer pa se en glas za DigitalOcean, zaenkrat sem zelo zadovoljen z njimi (razen backupa, ki se izvede med delovanjem VPSja - dvakrat sem ga potreboval in v obeh primerih je imel streznik postavljen iz backupa pokvarjen FS in je sel v read only nacin; kopiranje datotek iz taksnega stanja je problematicno, prenosa slike backupa k meni pa ne omogocajo).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Hosting/virtualke: kje najcenejeOddelek: Programiranje | 920 (711) | jeremenen |
» | Slovenski ponudniki spletnega gostovanja za Python aplikacijeOddelek: Izdelava spletišč | 4041 (3612) | techfreak :) |
» | Novo gostovanjeOddelek: Izdelava spletišč | 3446 (2920) | neoserv |
» | Gostovanje doma ali nakup?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1318 (912) | spl_c |
» | Spletno gostovanje za doma in tujinoOddelek: Pomoč in nasveti | 971 (848) | c3p0 |