Forum » Kaj kupiti » nakup/posodobitev PCja
nakup/posodobitev PCja
miqro ::
Dan.
Pred nekaj časa sem v hoferju (ja,hofer :D) kupil pc.. Tukaj so vsi podatki o računalniku..
http://gyazo.com/3c19defa3c224df42f9c26...
http://gyazo.com/1aa0088c6ddd700dea397d...
Nisem do zdaj igral skoraj noebene igre,razen občasno league of legends,katera je delala brez problema.. Zdaj,pa je vem prišla igra Rust,trenutno v alphi. Igrica me je čisto prevzela,ampak dobim maksimalno 35 FPSjev,z katerimi se da igrati,ampak pvpjat je zelo težko.Rad bi dosegel vsaj tam okrog 70+ FPSjev.
Imam okrog 600€,in me zanima ali bi upgrejdal ta stari računalnik,ali kupil novega ?
Če priporočate novega,mi lahko pomagate z deli ?
Lp
Pred nekaj časa sem v hoferju (ja,hofer :D) kupil pc.. Tukaj so vsi podatki o računalniku..
http://gyazo.com/3c19defa3c224df42f9c26...
http://gyazo.com/1aa0088c6ddd700dea397d...
Nisem do zdaj igral skoraj noebene igre,razen občasno league of legends,katera je delala brez problema.. Zdaj,pa je vem prišla igra Rust,trenutno v alphi. Igrica me je čisto prevzela,ampak dobim maksimalno 35 FPSjev,z katerimi se da igrati,ampak pvpjat je zelo težko.Rad bi dosegel vsaj tam okrog 70+ FPSjev.
Imam okrog 600€,in me zanima ali bi upgrejdal ta stari računalnik,ali kupil novega ?
Če priporočate novega,mi lahko pomagate z deli ?
Lp
Brias ::
1. rabis se dodatnih 8gb rama ...
2. odpri kisto, ce sploh imas pci express slot ...
nato preberi podatke z napajalnika ...
preberi oznako in kaj pise o 12v, koliko amperov ...
ali ce imas 12v1 in 12v2, povej koliko amperov ...
oz slikaj ta del na napajalniku in prilimaj sliko ... in slikaj tudi plato ce ne ves kak bi zgledal pci express slot ...
2. odpri kisto, ce sploh imas pci express slot ...
nato preberi podatke z napajalnika ...
preberi oznako in kaj pise o 12v, koliko amperov ...
ali ce imas 12v1 in 12v2, povej koliko amperov ...
oz slikaj ta del na napajalniku in prilimaj sliko ... in slikaj tudi plato ce ne ves kak bi zgledal pci express slot ...
jest10 ::
hojnikb ::
Jaz osebno bi prodal, in kupil novo.. Za 800€ dobiš že konkreten računalnik..
Vidiš, to je bedarija.
Ima 4 jedernik, torej CPU je ok. Rabi še mogoče malo več rama, grafično, ter mogoče nov napajalc(odvisno kakšnega ima sedaj)
daleč od tega. Tale "4jedernik" je primerljiv z kakim pravim dvojedernikom od intela..
#brezpodpisa
Tomson ::
Po mojem mnenju tale A8-5500 ni tako zelo švoh. Tako na grobo je v povprečju res cca. 50% počasnejši od npr. FX6300, ki je za igre čisto soliden CPU, z eno boljšo grafiko (odvisno od plošče ter koliko je ta CPU dejasnko ozko grlo) npr. GTX 760 za 250€ ali r9 270X za 200€ bi za nekaj časa kar precej popravil zmogljivost v igrah ...
Sicer pa če imaš za 600€ možnost novega compa, je TAKŠNA konfiguracija precej boljša ...
Sicer pa če imaš za 600€ možnost novega compa, je TAKŠNA konfiguracija precej boljša ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
jest10 ::
Jaz osebno bi prodal, in kupil novo.. Za 800€ dobiš že konkreten računalnik..
Vidiš, to je bedarija.
Ima 4 jedernik, torej CPU je ok. Rabi še mogoče malo več rama, grafično, ter mogoče nov napajalc(odvisno kakšnega ima sedaj)
daleč od tega. Tale "4jedernik" je primerljiv z kakim pravim dvojedernikom od intela..
Pol se pa zbudiš. Sam procesor je po zmoglivosti podoben Athlon X4 in je popolnoma ok za večino opravil vključno z igricami(glede na to, da imam Athlon X4 vem iz prve roke).
hojnikb ::
In potem primerjaj performance tega procesorja z modernim 2 jedernim intelom in boš vedel o čem govorim :)
#brezpodpisa
OmegaM ::
Jaz ne bi menjal racunalnik, prej bi dokupil graficno, ostalo pa pustil.
Recimo en radeon 7790.
Recimo en radeon 7790.
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OmegaM ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Facebook spamOddelek: Loža | 5908 (3390) | Mare2 |
⊘ | Win 10 pomočOddelek: Pomoč in nasveti | 2252 (1584) | TH321 |
» | Nov računalnikOddelek: Kaj kupiti | 4152 (3222) | hojnikb |
» | Octa core telefoni (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 9268 (8613) | hojnikb |
» | Q9550 na bolhi 55 eur / NE PRODAJAM JAZOddelek: Strojna oprema | 2924 (1747) | mgermo |