Forum » Kaj kupiti » Kater Intel proc oziroma nov PC?
Kater Intel proc oziroma nov PC?
matobeli ::
1. Zahteve:
-srednje zahtevni Photoshop
-vsake toliko časa kakšna ne-najnovejša igrica
-HW RAID1
2. Budget:
-do 300€ +- drobiž
3. vprašanje:
-Je trenutno dober čas v letu za nakup novega PCja. Toliko da ne bo čez 14dni zunaj nova serija procev? Predvsem me zanima glede vgrajenih Intlovih grafik, je HD4400/4600 najboljš kar bo, ali bo kmalu nekaj zunaj za enak denar in 5x bolje. Čakal bi nekje 2 meseca za novo serijo, več ne :)
Pa me zanima tudi za i5 proce, ali so nove serije kje na vidiku ali ne?
4.: Predlogi?
Za plato sem gledal Gygabite, cca 80-90€ in kakšen i5 za cca 180€, bo to z 8GB rama in SSDjem laufalo photoshop?
Je smiselno kupit sedaj dve identični MB za čez 3 ali 4 leta ko bo ta crknila? (glede na to da MB "dnese" seboj še rame in proc?) Razmišljam v tej smeri da ne pričakujem hujših zahtev v tem času, trenutno bi tudi z C2D zmogel :)
-HW RAID1
2. Budget:
-do 300€ +- drobiž
3. vprašanje:
-Je trenutno dober čas v letu za nakup novega PCja. Toliko da ne bo čez 14dni zunaj nova serija procev? Predvsem me zanima glede vgrajenih Intlovih grafik, je HD4400/4600 najboljš kar bo, ali bo kmalu nekaj zunaj za enak denar in 5x bolje. Čakal bi nekje 2 meseca za novo serijo, več ne :)
Za plato sem gledal Gygabite, cca 80-90€ in kakšen i5 za cca 180€, bo to z 8GB rama in SSDjem laufalo photoshop?
Je smiselno kupit sedaj dve identični MB za čez 3 ali 4 leta ko bo ta crknila? (glede na to da MB "dnese" seboj še rame in proc?) Razmišljam v tej smeri da ne pričakujem hujših zahtev v tem času, trenutno bi tudi z C2D zmogel :)
trnvpeti ::
4.plata za 80-90, i5 za 180, torej skupaj 270
torej ti za 8g rama in ssd ostane se 30eur
3.ja je dober, nic kaj ne bo bolje kot 4400/4600
torej ti za 8g rama in ssd ostane se 30eur
3.ja je dober, nic kaj ne bo bolje kot 4400/4600
Blinder ::
moj bog, tale bi še eno matično za rezervo kupoval.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: matobeli ()
Še eno matično zato ker se potreba po moči verjetno ne bo zvišala od trenutnih, že sedaj res močne konfiguracije rabijo samo igračkarji, uber montažerji multimedije in ljudje ki furajo virtualke, nisem noben od teh, photoshop bo laufal za potrebe urejanja fotografij (ki tudi nimajo potrebe zrasti na 500MP, 4K resolucija je še daleč) in medijev na spletu, ki pa v 3 letih ne morejo tolk zrast, če ne drugega zaradi omejitve pasovne širine. Če bo šel pa biznis res dobro pa ne bo problema za nov HW.
trnvpeti: ram in SSD že imam
trnvpeti: ram in SSD že imam
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matobeli ()
hojnikb ::
1. Zahteve:
-HW RAID1
2. Budget:
-do 300€ +- drobiž
3. vprašanje:
nope nope nope..
Tega za tak denar neboš dobil..
#brezpodpisa
pol i5 1150
maticno pa izberi, pac kar rabis(raid1, to moras pogledat, kateri chipset to podpira)
maticno pa izberi, pac kar rabis(raid1, to moras pogledat, kateri chipset to podpira)
not to burst your bubble, ampak na nobeni consumer plati neboš najdu strojnega raida..
#brezpodpisa
1. Zahteve:
-HW RAID1
2. Budget:
-do 300€ +- drobiž
3. vprašanje:
strojni raid..
#brezpodpisa
ja hw raid bo pozabil
ssd bo, zakaj pol hw raid1?
ssd bo, zakaj pol hw raid1?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: trnvpeti ()
okej, no "strojni". V mislih sem mel da plata to podpira in da ni samo tist navidezni ki ga znajo winsi skupaj spacat (če ga sploh znajo). Torej plata za 75EUR, taka kot jo imam sedaj ampak 1050.
SSD je notri, zraven pa še 2x 3TB diskeca ki sta že sedaj v raidu.
V opciji je pa tudi nabavit enga synologija, pa lahko vzamem cenejšo plato.
Če smo že pri cenejših platah, a se veliko motim če rečem da je plata za 50EUR od gigabyta enako "kvalitetna" kot tista za 80EUR, ima manj priključkov in mogoče manj navijsalskega potenciala, ampak sama zasnova in trajanje plate je enako?
Torej, ali na vse dajejo enake kondelce in spajkajo v isti fabriki ali tukaj pri cenejših modelih, poleg funkcij, še dodatno šparajo na slabših komponentah?
Pa še eno vprašanje, ali lahko dam diska ven iz trenutnega raida in jih dam na novo plato ne da bi me moglo skrbet za podatke ali ne? (itak je v planu še en zunanji 3tb kupit, sploh če bo NAS padel, samo se mi ne da prelagat vse krame)
SSD je notri, zraven pa še 2x 3TB diskeca ki sta že sedaj v raidu.
V opciji je pa tudi nabavit enga synologija, pa lahko vzamem cenejšo plato.
Če smo že pri cenejših platah, a se veliko motim če rečem da je plata za 50EUR od gigabyta enako "kvalitetna" kot tista za 80EUR, ima manj priključkov in mogoče manj navijsalskega potenciala, ampak sama zasnova in trajanje plate je enako?
Torej, ali na vse dajejo enake kondelce in spajkajo v isti fabriki ali tukaj pri cenejših modelih, poleg funkcij, še dodatno šparajo na slabših komponentah?
Pa še eno vprašanje, ali lahko dam diska ven iz trenutnega raida in jih dam na novo plato ne da bi me moglo skrbet za podatke ali ne? (itak je v planu še en zunanji 3tb kupit, sploh če bo NAS padel, samo se mi ne da prelagat vse krame)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matobeli ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri strojni RAID kontroler? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 9390 (5871) | levaky |
» | Alternativa CAD delovni postajiOddelek: Kaj kupiti | 3704 (2636) | kamuee |
» | NAS(raid 5)+diskiOddelek: Kaj kupiti | 4094 (3544) | antonija |
» | je raid prenosljiv?Oddelek: Strojna oprema | 1970 (1572) | All |
» | Areca hardware RAID karticaOddelek: Strojna oprema | 1502 (1387) | Zzzzzzz |