Forum » Šola » Tečaj nemščine
Tečaj nemščine
Fukomuko ::
Kot popoln začetnik s praktično nič predznanja se želim vpisati na tečaj nemščine, po možnosti v Mariboru, saj mi je najbližje. V oči mi je padel tale inštitut, ima morda kdo kaj izkušenj z njimi ali pa s katerim drugim, konkurenčnim organizatorjem tečajev nemščine?
Ali prav tako dobiš certifikat po opravljenem tečaju? So te stopnje (A1, A2 itd.) nasploh standardizirane ali se razlikujejo pri posameznih izvajalcih tečajev?
Mravlek ::
A ga rabiš za delo v Avstriji?
V čem je bistvo življenja? Ups...bistvo računalnika! To je zdaj vprašanje?
Hayabusa ::
Kupi knjigo s slovnico (sedanjik, preteklik in prihodnjik) in DE slovar (vsak dan se nauči nekaj 10 besed s spolom), začni gledati samo DE tv, poslušati samo DE radio, da se ti možgani prilagodijo na zaznavanje/značilosti nemškega jezika.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Hayabusa ()
Mravlek ::
To je res, kar si napisal, je pa vseeno pametno da opraviš začetni tečaj, ostalo pa sledi napotkom Hayabusa, saj le tako dobiš praktično znanje (TV in radio), saj če ne boš imel neke osnove, boš težko sledil medijem.
Sam sem se večina če ne vse naučil preko TV (torej samouk), sedaj delam že 8 let v AT in nimam resnično nobenega problema tudi z redko uporabljenimi besedami. Edino štajerski dialekt je ubijalski ;) ampak za tega ni slovarja, samo praksa je potrebna, pa obilo volje seveda.
Sam sem se večina če ne vse naučil preko TV (torej samouk), sedaj delam že 8 let v AT in nimam resnično nobenega problema tudi z redko uporabljenimi besedami. Edino štajerski dialekt je ubijalski ;) ampak za tega ni slovarja, samo praksa je potrebna, pa obilo volje seveda.
V čem je bistvo življenja? Ups...bistvo računalnika! To je zdaj vprašanje?
shadeX ::
Pred kratkim sem dobil zelo zelo odlično stran za učenje jezikov. Sicer je plačljiva in stane 6€ / mesec, ampak garantirano se navadiš željenega jezika. Ima tudi klepetalnico, kjer potem govoriš v jeziku ki se ga učiš. Spoznavaš pa lahko tudi ljudi iz določene države ki imajo skupne interese kot ti (Iz slovenije jih je ogromno).
Prva lekcija je zastonj da vidiš če ti bo všeč.
Babbel.com
Prva lekcija je zastonj da vidiš če ti bo všeč.
Babbel.com
Ima morda že kdo kakšne izkušnje z njimi http://www.planet-znanja.si/ ? Zdaj imajo na kuponko res ugodno ponudbo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Učenje tujega jezikaOddelek: Loža | 3452 (471) | sunsun |
» | Delo v tujini (avstrija, nemčija, severna evropa...) kje najti ? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 101804 (24431) | NewHope |
» | Nemški jezik (strani: 1 2 )Oddelek: Šola | 13906 (11374) | noraguta |
» | Učenje tujega jezikaOddelek: Loža | 6446 (975) | fosil |
» | Kako se naučiti tuji jezik tekoče?Oddelek: Loža | 17593 (13534) | lobo_feroz |