» »

Inkscape in web design

Inkscape in web design

Mipe ::

Takole je, trenutno uporabljam Inkscape za web dizajn (spletne strani oblikujem v njem), vendar mi počasi najeda s svojimi "posebnostmi". Posebej izrazita je izhodišče koordinatnega sistema v SPODNJEM LEVEM kotu, ki ga ni mogoče premikati v zgornjega levega, tako da mi to povzroča kar nekaj preglavic, ko moram npr. spremeniti višino spletne strani (dodati še nekaj prostora spodaj) ali pa ko postavljam elemente, moram sproti računati offsete na pamet. Malo sem poguglal in ugotovil, da imajo en blesav patch in da sicer ne morejo popraviti, ker bi to vplivalo na samo delovanje Inkscapa (interno).

Torej, počasi razmišljam o alternativah... Gimp odpade, nekako se ne znajdem v njem, prav tako odpadejo plačljiva orodja. Kakšni predlogi? Ali pa mogoče kak namig, kako si olajšati delo v Inkscapu? Katere programe uporabljati za web dizajn?

Probal sem tudi Scribus, ki ima izhodišče levo zgoraj, vendar... khm, koordinatni sistem brez podpore za piksle? Jok, pozabi, brate.

sensei ::

Za web grafiko se uporablja Adobe Fireworks. Web design se dela direktno, ne pa prvo risat, potem pa kodirat, ampak ok, si pač začetnik :)

urosz ::

sensei ti nisi web designer, imam prav?

sensei ::

Ne, nisem. Kako si vedel? :) Je še vedno tako, da se prvo natančno izriše design potem pa skodira? :)

Sicer pa glede Fireworksa mi boš težko oporekal, ali pač?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sensei ()

urosz ::

Itak da za resne zadeve se gre prvo risat, še vedno. Ne predstavljam si dobrega designera, ki bi že od samega začetka "kodiral" frontend, brez da ve sploh, kaj točno dela in kak bo vse skupaj zgledalo.

Glede Fireworksa.. ti ne bom oporekal, ne pa pozabit seveda na Photoshop. V to, kateri je boljši, se ne bom spuščal, ker ne vem in niti nisem designer.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Od dizajna do programiranja spletne strani

Oddelek: Programiranje
357086 (4510) Arey
»

Izdelava spletnih strani v Photoshopu

Oddelek: Izdelava spletišč
454012 (3060) DiTi
»