Forum » Loža » V CD-jih je srebro. Torej...
V CD-jih je srebro. Torej...
kihc ::
Ko sem sedel ob kupu starih cdjev, ki v današnjih winsih sploh ne delujejo več in jih že hotel namesto 'frizbija' vse povrsti zmetati skozi okno, sem opazil, da se cdji na spodnji strani takooo lepooo svetijo .
Seveda vem, da je to tanka plast srebra, zanima pa me, ali je kakšen način da bi iz cdjev dobil čisto srebro.
Sam sem razmišljal takole:
- CDje nekako sežgemo da ostane samo srebro in saje.
- Saje naj bi bile lažje od vode, srebro pa ne, se pravi, dolijemo vodo in saje (ogljik), bi se morale dvigniti na površno srebro, pa bi ostalo na dnu.
- Saje odlijemo in odfiltriramo srebro.
- Voila, srebro je tu
Zanima, me ali bi bilo to mogoče, oz. ali ima kdo kakšen drugačen predlog.
Torej, zlobni Slo-tech alkimisti na dan!
Seveda vem, da je to tanka plast srebra, zanima pa me, ali je kakšen način da bi iz cdjev dobil čisto srebro.
Sam sem razmišljal takole:
- CDje nekako sežgemo da ostane samo srebro in saje.
- Saje naj bi bile lažje od vode, srebro pa ne, se pravi, dolijemo vodo in saje (ogljik), bi se morale dvigniti na površno srebro, pa bi ostalo na dnu.
- Saje odlijemo in odfiltriramo srebro.
- Voila, srebro je tu
Zanima, me ali bi bilo to mogoče, oz. ali ima kdo kakšen drugačen predlog.
Torej, zlobni Slo-tech alkimisti na dan!
- spremenil: kihc ()
Thomas ::
Se ne splača. Če boš napraskal 1 gram, ne boš dobil zanj niti 100 SIT.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
undefined ::
Za 1kg bi že lahko dobil 100k SIT. Začni zbirat CD-je, "za čistejše okolje" or something, nekaj si izmisli.
borchi ::
o jezus, a veš kolk zlata leži okrog v naravi, pa se ga ne splača pridobivat, ti boš pa srebro iz cdjev pridobival???!!!
some people... ;-)
some people... ;-)
l'jga
Fantje, to je bilo mišleno dvorezno:
1. Kot fora, pač skuriš cdje in dobiš SREBRO. Waw (še vedno nisem dobil odgovora kakega alkimista ali je to mogoče)
2. Zanima me ali je mogoče, da bi bili v prihodnosti cdji vrnljivi (smetnjaki za odslužene cdje), ker pomojem boš čez nekaj let v bližnjem gozdu namesto avta in pralnega stroja našel kupe cdjev.
1. Kot fora, pač skuriš cdje in dobiš SREBRO. Waw (še vedno nisem dobil odgovora kakega alkimista ali je to mogoče)
2. Zanima me ali je mogoče, da bi bili v prihodnosti cdji vrnljivi (smetnjaki za odslužene cdje), ker pomojem boš čez nekaj let v bližnjem gozdu namesto avta in pralnega stroja našel kupe cdjev.
undefined ::
> ker pomojem boš čez nekaj let v bližnjem gozdu namesto avta in pralnega stroja našel kupe cdjev.
Hočeš reči CD pekačev.
Hočeš reči CD pekačev.
krneki ::
Če so cdji tiskani je tist skor zagotovo aluminij, če so CD-Rji pa srebro al pa zlato. Recimo če so zlati se na njih nahaja tm okol 10mg zlata
Se pravi, da tisto kar je na cdjih najrazličnejših revij kot so Joker, Ex pc Gamer..itd ni srebro ampak aluminij? Nisem vedel. Eh se pravi, da iz tega nebo nič. Škoda.
Ampak nekaj jih bom vseeno poizkusil. Tudi Einstein pomojem ni takoj verjel v E=mc2.
Ampak nekaj jih bom vseeno poizkusil. Tudi Einstein pomojem ni takoj verjel v E=mc2.
speed machine ::
Ej kihc. Ka pa to si že čul, da vsak avto vsebuje mal platine. Naber si sto avtomobilov, si jih sežgi doma, pa pober platino. Boš bogat veš.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Se splača denar vložiti v zlato ? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 44551 (29015) | mat xxl |
» | bakrenje (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 7123 (5006) | Pyr0Beast |
» | NaloŽbeno zlato (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 23625 (17616) | Furbo |
» | SuperPI (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 4468 (2806) | LordTado |
» | Vodno hlajenjeOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2430 (2036) | Jackass |