» »

Alien franšiza [Alien: Covenant ( Prometheus 2)]

Alien franšiza [Alien: Covenant ( Prometheus 2)]

Temo vidijo: vsi
««
70 / 70
»
»»

Nikonja ::

Meni je serija kr kul, so kakšne nelogičnosti ampak tudi filmi jih imajo kot dreka. Ampak se čuti celi vajb Aliena in 80ih tko da upam da je podaljšajo za še kakšno sezono.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Nikonja ()

oo7 ::

Nikonja je izjavil:

Meni je serija kr kul, so kakšne nelogičnosti ampak tudi filmi jih imajo kot dreka. Ampak se čuti celi vajb Aliena in 80ih tko da upam da je podaljšajo za še kakšno sezono.

“Season 1 is the proof of concept,” he told told Variety. “And if it works commercially, then season 2 is about building a model upon which we can envision making a season 3, 4, 5.”

Seveda pa bo odvisno od gledanosti, ker TV serija ni ravno poceni.

Mogoče pa OKO ne mara xenomorfa in tistih klopov kateri pijejo kri, ker nimajo oči :)
Oko je napadlo xenomorfa in če sem videl prav je oko opozarjalo tisto žensko, da je klop ušel iz kletke.

Sigourney Weaver Admires 'Alien: Earth' Series As "Scope Is So Much More Profound Than Just An 'Alien' Movie"

https://theplaylist.net/sigourney-weave...

delavec44 ::

Pismo so vsem varnostni protokoli in karantena tuja stvar.

bm1973 ::

delavec44 je izjavil:

Pismo so vsem varnostni protokoli in karantena tuja stvar.

Tole je praktično v vseh ZF filmih narejeno zelo površno...

Lion29 ::

ce bi bilo narejeno po resnicnosti, nebi bilo nic zanimivo :D

meni je ta epizoda bila boljsa kot prejsnja...
kot ste rekli, tej varnostni protokoli pa flimsy lopute pa te bedarije... je res skoda...

drugace pa arbitraza se mi je zdela spodobno predstavljena
dialog med synthom in cyborgom v liftu mi je bil zelo kul
opazovanje ocesa... se vidi, da je precej inteligentno bitje in ima svojo identiteto in karakter
cgi alienov se meni zdi absolutno vrhunski
dodatni character building - super
Founder and CTO @ Article-Factory.ai

Predsednik11 ::

Se pravi imamo Xenomorfe.
Inteligentno oko.
Klope kateri pijejo kri.
Muhe katere napadajo umetne stvari ala sintetike.

Kirsc mi res deluje kot David. Ima neko svojo agendo pa tudi nisem ziher če bo 100%, da bo ščitil svojega gospodarja Kavalirja mot tudi David ni povsem Weylanda.

Tak občutek imam, da bo sinth prej izdal svojega gospodarja kot cyborg. Ima neko svojo agendo.

a_borlak ::

Stvari se razvijajo kot grška tragedija, točno veš, da bo na koncu pokol, vprašanje je le, kdo bo preživel :).

Tudi meni ratuje synth sumljiv.

Magic1 ::

a_borlak je izjavil:

Stvari se razvijajo kot grška tragedija, točno veš, da bo na koncu pokol, vprašanje je le, kdo bo preživel :).

Ali ni to prav, da se lahko pričakuje tragedija in ne komedija? Pa to, da ni jasno iz aviona, kdo bo preživel, je plus.
Magic

To je vse ok. Bi pa lahko inteligentne živali naredile pizdarijo tudi brez izdatne pomoči "človeških" bedakov (tako med posadko ladje kot sedaj na tleh). Pač scenarij bi moral biti bolj inteligenten. Pa saj večina Alien filmov ima isti problem.

Dobra epizoda edino tisti hibrid kateri je končal v celici. A res ni mogel z eno roko odpreti vrat in z drugo roko notri poritniti pladenj ?

Timothy Olyphant res dobro igra sintetika. Upam, da se ga ne bodo znebili.

oo7 je izjavil:

Dobra epizoda edino tisti hibrid kateri je končal v celici. A res ni mogel z eno roko odpreti vrat in z drugo roko notri poritniti pladenj ?

A da doktor gre kar notri in vleče vidno mrtvega hibrida ven, da se še vrata ne dajo zapreti, te ne moti? Niti pomoči ni prej poklical.
Da ne rečemo, da nadzirajo vse prototipe, potem ni pa nobenega alarma, ko gre en offline. Kaj če bi pobegnil?

Pithlit ::

delavec44 je izjavil:

oo7 je izjavil:

A da doktor gre kar notri in vleče vidno mrtvega hibrida ven, da se še vrata ne dajo zapreti, te ne moti? Niti pomoči ni prej poklical.
Da ne rečemo, da nadzirajo vse prototipe, potem ni pa nobenega alarma, ko gre en offline. Kaj če bi pobegnil?

Don't dig too deep. Dejmo uživat v atmosferi ter big picture zgodbi. Ker to seciranje vodi le v nezadovoljstvo.
Life is as complicated as we make it...

OKi.

karafeka ::

Mene moti, da so tiste punce/roboti obnašajo dokaj odraslo in zrelo, medtem ko so pa fanti prikazani popolnoma otročje, z otroškimi mimikami obrazov in z nekimi otroškimi forami. Še gledat jih ne morem.

https://www.psychologytoday.com/us/blog...

Marcy/Wendy ima 12 let.
Curly 11
Nibs ?
Tootles 12
Sligty 11
Smee ?

Se pa tudi vsa dekleta obnašajo precej otročje, mogoče sam ne opaziš tega.

karafeka ::

Sem ravno pred tabo napisal, kaj sem opazil...

...poleg vseh teh neumnosti, ki pripeljejo do klimaksa, ampak to je itak že standard pri vseh alien/prometheus filmih.

karafeka je izjavil:

Sem ravno pred tabo napisal, kaj sem opazil...

...poleg vseh teh neumnosti, ki pripeljejo do klimaksa, ampak to je itak že standard pri vseh alien/prometheus filmih.

Saj pravim da opažaš sam dečke. Kar ne pomeni da je to vse... ker se deklice ravno tako otročje obnašajo (ja, tudi z mimiko obraza).

karafeka je izjavil:

Mene moti, da so tiste punce/roboti obnašajo dokaj odraslo in zrelo, medtem ko so pa fanti prikazani popolnoma otročje, z otroškimi mimikami obrazov in z nekimi otroškimi forami. Še gledat jih ne morem.

caki, ma kaj se nisi slisal, da deklice dorastejo prej kot decki? se obnasajo bolj zrelo? in decki so bolj igrivi?

mene je precej zmotlo to v prvih epizodah... prow in your face... enako je z boy geniusom, prav se trudijo da izpade obnoxious! vsi so neke ekstremne karikature karakterjev.... noben ni normalnop uravnovesen... ali prevec sumljiv, ali prevec zaupljiv, ali prevec neumen, ali prevec aroganten... etc.. pac tko je, ce zelis naredit nekaj zanimivega... treba imeti zanimive like, ki velikokrat niso racno povezani z realnostjo

Alien Earth Season 2 Is Further Along Than We Thought, Confirms Creator Noah Hawley: 'I Have a Destination'
Alien: Earth Season 2 received an exciting update from creator Noah Hawley, and fans will definitely be thrilled.

https://thedirect.com/article/alien-ear...

David Mayer ::

V 6. delu je 'super', da...
v biohaz laboratoriju nimajo "Alarm" tipke, da se vse zaklene in izolira, pa neki neprevidni 'hranitelji', vsak lahko naredi v nevarnem/sovražnem okolju skoraj karkoli, pa še live feed brez osnovne avtomatizirane prepoznave situacije in senzorjev; to čez 100 let, a niso vmes videli/doživeli kakšnega Resident Evil ali pa vsaj Terminatorja ;), da bi AI skontekstizirala. Skoraj izgleda, da je brezplačen chatgpt zgodnejše verzije zasnoval ves tisti facility. Zabavno pa je ampak včasih se zdi, da ima že vsak kekec s pametno hišo več 'pameti' :))

Zgodovina sprememb…

Ustvarjalec serije Alien Earth govori o povezovanju TV serije s prvi filmom Alien in mogoče tudi drugim Aliens - We start a couple years before they wake up, on the Nostromo, before Ridley's film, so we're contemperanius with the original film and depending on how long the show runs, you know, we might head toward the second film. But there's a lot of negative space in the Alien franchise because they're asleep for majority of the years that go by...

brett ::

Pogledal 6.del.

Saj ste povečini že napisali pros and cons. Se z vsem strinjam.

Samo vseeno ne morem mimo tega da izlijem gnev; da scenaristi delajo po istem kopitu kot delavci za tekočim trakom: copy-paste. V mislih imam res butaste zaplete na račun ljudi (in sintetika v tem primeru) in njihovega IQ na nivoju sobne temperature. In povečini so to vedno neki znanstveniki, ipd. Seveda vse to leti na dogajanje v labu. Pa dajte no ustvarjalci serij, itn. A res ne znate nič novega!?!? Ta jajca prodajajte 8-letnikom, ne pa ciljni publiki! In take stvari me res pojezijo. Ker zadeva ima potencial, a kaj ko s takimi nebulozami vse pokvarijo. Kot slon v trgovini s porcelanom!

Ocena epizode 4/10!

Serija po 6 delih pa 5,5/10.
Bom vztrajal do konca sezone, da vidim ali bom 2. še spremljal.

BlaY0 ::

Meh... bio lab containment level X ampak v njem je kr en vent shaft v katerega prideš tako da (brez orodja) snameš rešetko in po vsej verjetnosti skozi prideš ven brez kakršne koli ovire. Zanimivo je tudi kako Kumi pa Sli enostavno/neovirano komunicirata p2p. Kar se varnostnih ukrepov tiče precej smešno vse skupaj...

TucoX ::

BlaY0 je izjavil:

Meh... bio lab containment level X ampak v njem je kr en vent shaft v katerega prideš tako da (brez orodja) snameš rešetko in po vsej verjetnosti skozi prideš ven brez kakršne koli ovire. Zanimivo je tudi kako Kumi pa Sli enostavno/neovirano komunicirata p2p. Kar se varnostnih ukrepov tiče precej smešno vse skupaj...

Kumi (Morrow) in Slight komunicirata, ker je Morrow shekal(?) Slighta, skratka nekaj je implementiral v njega. Loosey goosey varnostni ukrepi gredo na roko overlordu Kirshu, katerega agenda pa še ni povsem jasna.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: TucoX ()

zanimiv novi del... se kar zapleta zadeva :D

Predsednik11 ::

Lion29 je izjavil:

zanimiv novi del... se kar zapleta zadeva :D

Oh ja se je zelo zapletlo.

SPOILER

SPOILER
Wendy je šla kar full villain mode v tej epizodi. Ko je spustila xenota na znanstvenike.
Vprašanje če bo Wnedy še vedno hotela oditi s bratom iz otoka.
Imam občutek, da Geniusboy ne bo preživel prve sezone. Ampak kako potem naprej kdo prevzame Prodigy kdo je njegov naslednik ?
Kirsch mi zaenkrat deluje kot stric iz ozadja. You Are Grounded dober odziv na vse skupaj :))
Bo kar divji finale upam, da ne pobijejo preveč dobrih karakterjev.
««
70 / 70
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prometheus (strani: 1 2 3 422 23 24 25 )

Oddelek: Sedem umetnosti
1221239096 (26714) EwokPredator
»

Alien (Tv serija)

255044 (2473) oo7
»

Alien 5 (strani: 1 2 )

6618721 (9057) oo7
»

Alien: Awakening (strani: 1 2 )