» »

Alien franšiza [Alien: Covenant ( Prometheus 2)]

Alien franšiza [Alien: Covenant ( Prometheus 2)]

Temo vidijo: vsi
««
71 / 71
»
»»

oo7 ::

delavec44 je izjavil:

kuglvinkl je izjavil:

oo7 je izjavil:

Ja samo če, da oko v doktorico potem ni več nobenega, da bi skrbel za hibride ? Artur je mrtev.

Mogoče je pa mislil na brata od Wendy ?

Brat od Wendy. Reku je regarding z nizkim iq, dohtarca ni ta subjekt.

Jaz sem imel občutek, da je bila to le prva ideja. Potem, ko je pa rekel wait, kot da si je premislil.

Tudi meni se je tako zdelo prvo je govoril o nekom s nizkim iq potem pa si je premislil.

Saj kdo pa bi lahko bil tisti z nizkim iq-jem ?

Magic1 ::

Polda je izjavil:

Magic1 je izjavil:

Polda nima pojam, kaj je dobra serija in kaj ne. Nima to kakšne veze s relanostjo, temveč bolj s tem kako so stvari prikazane. Glupost je pač glupost. The boys je čist ok serija prvo sezono. Potem so pa dobili nove "moderne" pisce/smernice in je postala glupa greznica.
Če se med gladanjem ne sprašuješ o zgodbi, temveč o glupostih, potem nekaj ni ok. Gledam trenutno tudi Andor proti koncu druge sezone in te konkretno not potegne, z razliko s tem skrupocalom v zadnjih dveh delih.

Andor druga sezona je pravi snoozefest.

Zadeve gledam zvečer, nekje od 22-24h. En del Aliena v večeru je bilo kar težko gledat zadnja dva dela, medtem ko dva dela Andorja nimam težav gledat v kosu.
Pri Alienu je res vse črno ali belo, dvodimenzionalno vse skupaj.
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

Ales78 ::

Meni osebno je zadeva simpatična.

Primarno zato, ker ni v njej raznih predatorjev in ostalih neumnosti v katero je Alien franšiza zašla.

Všeč mi je, taka kot je, je pa res, da se nisem še do konca sezone prebil, ker ima prednost Foundation.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Ales78 ()

delavec44 ::

Ni predatorjev, imaš pa oko, vesoljske hrošče, klope... Ne vem še v čem je razlika.

ps. Drinker si je tudi premislil.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()

delavec44 je izjavil:

Ni predatorjev, imaš pa oko, vesoljske hrošče, klope... Ne vem še v čem je razlika.

Ne vem, predator je locena zgodba, z drugo tematiko. Združevanje obeh se mi je zdelo bedno in negledljivo, drug stil, enako sranje kot Batman vs. Superman.

Pač nek drek, narejen na silo, da privabi v kino fane obeh, molža denarja. In vse zadnje sranje Aliena je bilo tako zelo negledljivo, da je tole čista osvežitev, mevž nas je pa že Star Wars navadil, so moderne generacije (milenijci in novejše) tako zjebane, da razumem potrebo, da se jim ponudi eno mevžo, s katero se lahko identificirajo.

Še enkrat, nisem vseh delov pogledal, še 3 dele Foundationa, preden se z Alienom sploh ukvarjam. Trenutno na 3. delu.

Zgodovina sprememb…

delavec44 je izjavil:

Ne vem, predator je locena zgodba, z drugo tematiko. Združevanje obeh se mi je zdelo bedno in negledljivo, drug stil, enako sranje kot Batman vs. Superman.

Pač nek drek, narejen na silo, da privabi v kino fane obeh, molža denarja. In vse zadnje sranje Aliena je bilo tako zelo negledljivo, da je tole čista osvežitev, mevž nas je pa že Star Wars navadil, so moderne generacije (milenijci in novejše) tako zjebane, da razumem potrebo, da se jim ponudi eno mevžo, s katero se lahko identificirajo - logična odločitev, če nočeš narediti izgube.

Dajmo reči bobu bob. Orignalen Alien je bil narejen za generacijo x. Zajebance. Sedanji Alieni so narejeni za nove generacije. Mevž, ki se bi ob Alienu I zjokale pred domačim TVjem. Nepošteno je pričakovati enako produkcijo, ker se filme/serije dela za zaslužek, kjer nočeš narediti izgube.

Še enkrat, nisem vseh delov pogledal, še 3 dele Foundationa, preden se z Alienom sploh ukvarjam. Trenutno na 3. delu.

Zgodovina sprememb…

Tudi že torte delajo :))

Ah, oko ne bi nikoli šlo na torto :))

Horas ::

le komu boji dali oko? jaz pravim da smotanemu Joeju.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

kuglvinkl ::

Your focus determines your reallity

Jutri pa že finale :P

Predsednik11 ::

Vredu finale čeprav se ni zgodilo nič kaj udarnega. Bo treba počakat na drugo sezono.

Vredu finale? Oceno 400 ljudi ima isto, kot predzadnji del, ki je bil dogshit. Sploh ne vem, če bi se spravu gledat...
Magic

David Mayer ::

Torej, kdo so the real kekec monsters? Alieni, sintetiki, ne-ustvarjalci, zahtevni gledalci? Še nisem imel prilike pogledati, se precej krepi zgornja polovica ocen, je pa tudi 1 prepričljiva

Polda ::

Magic1 je izjavil:

Vredu finale? Oceno 400 ljudi ima isto, kot predzadnji del, ki je bil dogshit. Sploh ne vem, če bi se spravu gledat...

Ti gledaš serijo ali ocene ?

Poglej si ocene filma Woman king ima all time great ocene sigurno ti bo najboljši všeč časov.

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Polda ()

Tjah, agenda filma je kar jasna in se verjetno posledično pozna tudi v ocenah, drugače film ni ekstremno slab, kolikor se spomnim - je pa že nekaj časa od tega... Očitno pa tudi v spominu ni ostal kaj posebej - pa saj marsikateri ne, pri tolikšni ponudbi spremenljive kakovosti si je težko zapomniti kaj. Je pa ostal v spominu solzen Lex Luthor iz do sedaj zadnjega Supermana...
:))

mAXTER ::

No, samo za take ocene filma bi skoraj morali ga vsi poznati ker tole bi morala biti instant klasika...jst sem se ga spomnil šele po tistem ko sem na sličico kliknil. Gledal pa nisem ne trailerja, kaj šele filma, tudi od kolegov mi ga ni nihče priporočil pa jih je par kr cinefilov..le odkod mu takšne visoke ocene :)) Mislim hipokracija na višku s strani ocenjevalcev ;((

Polda ::

Fora je samo v tem, da ne rabiš gledat filma tako kot Magic1, samo pogledaš oceno in veš ali je dog shit ali pa masterpiece.

Ocene po posameznem delu:
https://www.imdb.com/title/tt13623632/e...

Govorimo o seriji. Če je dogšit predzadnji del imel oceno 7.2, zadnji pa ima 7 in še pada, glih ni spodbudno.
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

Mogoče se da rešiti bolj učinkovito ampak tole je za prvo silo ok, če vam je zoprno klikati prav vsak Spoiler 'gumb' na imdb.com:

v browserju stisneš F12 za Dev console in skopiraš prvo ali drugo -
document.querySelectorAll(".ipc-btn__text").forEach((x)=>{ if(x.textContent==="Spoiler") x.click(); })

ali pa, če hočete krmiti kakšen AI model z vsemi prikazanami prispevki za povzetek (na koncu izpisa je Copy gumbek - ~20kb)
await document.querySelectorAll(".ipc-btn__text").forEach((x)=>{ if(x.textContent==="Spoiler") x.click(); });
let t="";document.querySelectorAll('article').forEach((x)=>t+=x.textContent+"\n\n\n");console.log(t);

in dobite nekaj v tem smislu:
The reviews for the season finale of "Alien: Earth" are overwhelmingly negative, with many reviewers expressing disappointment and frustration with the direction of the show...

:|

Zgodovina sprememb…

a_borlak ::

Konec je dokaj meh, pač kvazi napoved za drugo sezono.

Lion29 ::

iz nadpovprecne serije (ne odlicne, ampak malo nad povprecjem) je zame padlo na povprecje...
potencial je bil vleik... zaceli so spodobno, malo so razkrili, veliko misterijev, spodbudni efekti (razen zenomorfa ki se meni zdi prav beden)...
pol so ga zaceli srat na veliko...
zadnji deli so prav bedni ... bedni, bedni bedni...

ok, da se "otroci" uprejo, spoznajo, da so mocni... ma to sranje, ko ima wendi kar kontrolo nad vsem ... pa boy "genious" kr neki... nic contingency, poln glupega,z aabitega ega... brez veze

ce ne bo kaj drugega do takrat, bolj zanimivega... bom pogledal naprej 2. sezono... pa da vidimo kaj bo takrat... ma zame je serija izgubila 80% appeal-a.
Founder and CTO @ Article-Factory.ai

Ta je res nedosegljiva:

- An outer-space vessel in peril leads to a dangerous reckoning.

- Before the Maginot crashed on Earth, what happened to the ship and crew in the seventeen days prior to the crash is revealed. The Yutani specimens break free and attack some of the crew, and the others try to survive., while Chief Security Officer Morrow investigates the sabotage that is causing the crash.

Za zbiranje mnenj:
await document.querySelectorAll(".ipc-btn__text").forEach((x)=>{ if(x.textContent==="Spoiler") x.click(); });
const aa=[];document.querySelectorAll('article').forEach((y)=>aa.push(y.textContent));console.log(aa.join("\n\n\n"));

Tudi ta ima polno bedarij notri. Ker se mi ne da pisat. Reci AI naj naredi povzetek videa (če že zna).

mahone ::

Kaj je res taq zmazek?

Je vredno pogledati, ce si fan prvih dveh filmov?

Zvezdica27 ::

jaz sem zdaj na ep5.

Meni je vrhunski, je pa res, da širi alien lore (sicer pa je to že prometheus). Pač... hočejo tržiti ta svet.

Ja, so neumnosti, samo zaradi zgodbe morajo biti (da se Wendy lahko pogovarja s xenomorphi itd), da se tako zlahka kršijo varnostni protokoli (v bistvu jih ni, synth utrga komoro, pa gre kar notri), alarmi za vsak kurac, razen tam, kjer jih ni, več kot očitno predolgo ignoriranje očesa, ki je več kot očitno inteligenten ;)

Zadaj je vesolje možnosti, ki jih bodo ali pa ne bodo izkoristili (odnosy med synthi in cyborgi itd).

Ampak, ker vemo, da je USA tvindustrija uničila že ohoho super zgodb, še ne vem ali bo tudi tu tako. Ampak če bo tole imelo 3, 4, 5 sezon, lahko res vse razvijejo in bo super. Mogoče tudi v neko company vojno? Da sploh ne bo alienov? Za zdaj pa še vem - bo invazija/kolonizacija zemlje ali ne?

Za tako malce bolj zanimivo razmišljanje mi je super,

zz

Han ::

mahone je izjavil:

Če ti ni žal 8 ur za zmazek od serije. Vse bi lahko povedali v dveh epizodah, pa bi še vedno izpadlo podpovprečno, le manj dolgočasno in razvlečeno.

mahone je izjavil:

Ja, itak... serija je spodobna... le zadnjih par delov izgubi malo misticni appeal

Men je dobra TV serija ampak ja, finale je najslabša epizoda v celotni sezoni.

Alien: Earth creator confirms season 2 talks after cliffhanger finale: 'This is such a huge story to explore'

https://ew.com/alien-earth-season-2-tal...

brett ::

Pogledal še zadnji del, ki je nabit z akcijo. Zaradi tega je bolj gledljiv. O tako rekoč "supermanskih" sposobnostih Wendy ne bom izgubljal besed. Prava deus ex machina za vsakim zapletom-razpletom. Pa naj bo, itak je ZF, čeprav ima s Alien franšizo skupnega le alienovo zunanjo podobo, ko je le-ta v kadru. Ker drugače je še ta vesoljski domač ljubljenček (a pet) s čustveno konotacijo.

Tistim, ki je ta serija ok, vas kar zavidam ... tudi jaz bi rad tako gledal na serije tega ranga. Za 2. serijo se bom odločil sproti - odvisno od takratne ponudbe vsebin. Zaenkrat pa odpade.

Ocena epizode: 6/10.
Ocena 1. sezone 5/10 (za serije).

PS: začel gledati serije The Narcos ... čisto druga dimenzija kvalitete (pa pustimo žanr, da je drug)!

narcos ena boljsih serij...sploh ce poznas zgodovino
sem zacel gledat ko je prisla ven (preden sem spoznal zeno - ki je kolumbijka) ... in ko sem gledal pol z njo, je cisto "druga zgodba"

Taka serija še posebno glupo izpade, če vzporedno gledaš še kakšno dobro zadevo. Jaz sem ravno pogledal Andor in Shogun pa me zadnji del Aliena praktično nič ne vabi.
Magic

Nikonja ::

Fak kolk razvajenega jokcanja prav na bruhanje mi gre posebej ko vas kr neki copy/pejsta reddit komentarje drugih sam da izpadete uber kul.
Serija je, glede na to kaj se vse vrti danes, odlična. Ni brez napak, seveda, ampak da je tolk slaba kot eni nabijate definitivno ni. In ja, pogledal sem vse Aliene večkrat dokler vas je večina še na mamini joškici mleko cuclala.
Pa primerjanje Shoguna, ali otroškega Andorja in Narcosa z Alienom ne more bit bolj zgrešeno, čudn da niste še Friendse dodali.... đizs

bm1973 ::

Andor za Star Wars franšizo sploh ni bil :)slab...

Alien je kar fajn, so dobro zaključili... Napad Yutani na otok, synti prevzamejo oblast, alieni so s sinti... Druga sezona z veliko klanja :).

Shogun je pa jasna zgodba, sploh če je kdo gledal original...

Nikonja je izjavil:

Fak kolk razvajenega jokcanja prav na bruhanje mi gre posebej ko vas kr neki copy/pejsta reddit komentarje drugih sam da izpadete uber kul.
Serija je, glede na to kaj se vse vrti danes, odlična. Ni brez napak, seveda, ampak da je tolk slaba kot eni nabijate definitivno ni. In ja, pogledal sem vse Aliene večkrat dokler vas je večina še na mamini joškici mleko cuclala.
Pa primerjanje Shoguna, ali otroškega Andorja in Narcosa z Alienom ne more bit bolj zgrešeno, čudn da niste še Friendse dodali.... đizs

Ne gre se za primerjavo, temveč za samo kvaliteto. Lahko rečemo, da večina ki tukaj komentira aliena ni frišnih mulcev ravno iz plenic, temveč smo bili fani aliena v devedesetih. Polovica sezone je bila še dost ok, naprej pa je bil z vsak del težje prebavljiv. Mene zadnje čase ne briga, kater žaner je serija, sem prerasel otroško fanstvo. Zdaj mi je pomembo, da je zadeva dobra, zanimiva in ni glupa, kot da jo je delal nekdo, ki še osnovne šole ni končal.
Magic

brett ::

Magic1 je izjavil:

Nikonja je izjavil:

Ne gre se za primerjavo, temveč za samo kvaliteto. Lahko rečemo, da večina ki tukaj komentira aliena ni frišnih mulcev ravno iz plenic, temveč smo bili fani aliena v devedesetih. Polovica sezone je bila še dost ok, naprej pa je bil z vsak del težje prebavljiv. Mene zadnje čase ne briga, kater žaner je serija, sem prerasel otroško fanstvo. Zdaj mi je pomembo, da je zadeva dobra, zanimiva in ni glupa, kot da jo je delal nekdo, ki še osnovne šole ni končal.

Se podpišem pod to izjavo!!

Problem ni produkcija, tehnična izpeljava, temveč fu..ing scenaristi, ki nas imajo za otroke oz. pubertetnike.

In ja, mislim, da nas je večina v temah sedme umetnosti kar med 35-50 letom starosti.
««
71 / 71
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prometheus (strani: 1 2 3 422 23 24 25 )

Oddelek: Sedem umetnosti
1221240147 (27765) EwokPredator
»

Alien (Tv serija)

255093 (2522) oo7
»

Alien 5 (strani: 1 2 )

6618852 (9188) oo7
»

Alien: Awakening (strani: 1 2 )