» »

Alien franšiza [Alien: Covenant ( Prometheus 2)]

Alien franšiza [Alien: Covenant ( Prometheus 2)]

Temo vidijo: vsi
««
18 / 64
»»

oo7 ::

opeter je izjavil:

Je kdo gledal film Europa Report?

Europa report

vostok_1 je izjavil:

Mogoče pa je to samo "special" edition za naša dva "posebneža", rupsi pa M-power. :D

Jaz ga grem jutri gledat še enkrat, da vidim če mi je ušel kakšen detajl v filmu, ker tako dober film treba pogledat večkrat >:D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oo7 ()

Mr.B ::

Ma ne vem, kaj točni sedaj hoče, je našel "boga" na stara leta. V glavnem gelede na hitrost odvijanja zgodbe, je potrebno še tretji del, tako da bo zaključena zgodba kot je bila z Star Wars sago.
Če ne bo tretjega dela, potem so te zgodbe hibrida en nabijem te na K, kar ima skupnega z Alien filmi.
Morda bo potem ratal v četrtem delu, prenovljeni Alien film.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

D3m0r4l1z3d ::

Kje je alien iz Prometheusa, ki iz inžinirja zleze? Zakaj se mini alien brez vmesne faze iz človeka zleže? Zakaj inžinirji živijo tam kjer se spore ob stiku z drugim bitjem spremenijo v aliena? Katera je čigava žena?
ETN Wallet addr.: etnkGuvhDzR7Dh8us4e69VStubGbmQHrh5pe2fnpNDhEhX5
A1nCWrFBMK2NmkycgVN4sAwhvY8YyNNbF6KUSJyFZ99QKU8phCn
Cryptopia ref. link: https://www.cryptopia.co.nz/Register?referrer=Anymalus

D3m0r4l1z3d je izjavil:

Kje je alien iz Prometheusa, ki iz inžinirja zleze? Zakaj se mini alien brez vmesne faze iz človeka zleže? Zakaj inžinirji živijo tam kjer se spore ob stiku z drugim bitjem spremenijo v aliena? Katera je čigava žena?

Aliena z Protmetheusa ni, ker Prometheus se je dogajal na drugem planetu kot film Covenant.
Katera pa je vmesna faza?
Zakaj inžinirji živijo ob sporah ne vem pač tam živijo tako kot Italjani živijo zdraven Etne, ki lahko izbruhne.

Zgodovina sprememb…

A ni za te spore kriv, ta robotek ?, ki hoče biti "god", kot je "god" nardil njega.

Mr.B je izjavil:

A ni za te spore kriv, ta robotek ?, ki hoče biti "god", kot je "god" nardil njega.

Spore rastejo na tem planetu.

Android je pa kriv za posode z črno tekočino

? hm samo zakaj pač nastane hibrid, nekako podoben ....

Mr.B je izjavil:

? hm samo zakaj pač nastane hibrid, nekako podoben ....

Tista črna tekočina in spore morajo imeti neko povezavo ?

Drugače pa ja je različen alien iz spore kot tisti iz facehugerja.

McClane ::

Če sem prav razumel so spore nastale kot posledica črne tekočine.. Pač reagirajo na živa bitja, ki jim spremenijo DNK, rastline in androidi so pa imuni ozr. spore ne reagirajo na njih.
\"You want us to build WHAT??\" - Ancient Chinese Wall Engineer

oo7 je izjavil:

D3m0r4l1z3d je izjavil:

Aliena z Protmetheusa ni, ker Prometheus se je dogajal na drugem planetu kot film Covenant.
Katera pa je vmesna faza?
Zakaj inžinirji živijo ob sporah ne vem pač tam živijo tako kot Italjani živijo zdraven Etne, ki lahko izbruhne.

Vmesna faza je brez nog

bambam20 ::

oo7 je izjavil:

Mr.B je izjavil:

Spore rastejo na tem planetu.

Android je pa kriv za posode z črno tekočino

Spore rastajo. Samo krivec za nastanek teh spor je pa zagotovo David.

Pa celotna populacija inžinirjev ni vedela za težave na drugem planetu iz Prometheusa. Vsi so bili zbrani ob prihodu Davida. Ridleyu se je zmešal.

nurse013 ::

D3m0r4l1z3d je izjavil:

Pa celotna populacija inžinirjev ni vedela za težave na drugem planetu iz Prometheusa. Vsi so bili zbrani ob prihodu Davida. Ridleyu se je zmešal.

Hm,verjetno so bili tam na vojni misiji,v strogem radijskem molku...
:)
you gotta be kidding me...

D3m0r4l1z3d je izjavil:

Najbrž gre za dve različni vrsti inžinerjev.

Covenant

Prometheus

So razne teorije

They are the religious engineer-worshiping creation of the engineers. Ridley does not need to come out and say it, but religion could stifle the surge of technology for a hundred thousand years. Even the engineers in Prometheus seem a little backwards though their technology is more advanced. I believe they have to worship someone else too. If the advancement of machines like computers are inevitable, there may an cybernetic/engineer god (could look nothing like an engineer) out there.

Those beings are either another creation related to the Engineers, or are supposed to be Engineers or could be a mix of Races.
Regardless, it appears to me that there are beings above these beings on Paradise and these beings on Paradise are kept within just one city where that are watched over by a Higher Race (or Engineers) these beings are maybe used in some kind of Ritual Way and their whole Culture is very much Ancient and Religious based.
I would assume the LV-223 Engineers are a faction who had interfered in these beings and so got expelled from Paradise, or they are those beings and some Rebelled and got expelled.
Then the Expelled Engineers started to do there own sub-creating.

1)They are Engineers or some sub-race of them (like humans asians,africaans,Europeans,etc).
In this case this planet is just a small sacral or recreation outpost to live in harmony with the nature or worship a higher entity. I mean they are millions of years more advanced then humans why not create a planet/world in which they can chill out and call it a Paradise. Maybe even with the intention to invite other races like humans to appreciate the value of life in the universe.
2)They are not the Engineers. But what could they be then?
Similar nose and body skin color but different eyes,body-size, muscular definition and apparent lack of technology.
3) They are the Engineers but evolved over the millions of years to feature different body-structures like eyes,body-size,skin color. In addition to that they degenerated/devolved over time and lost a lot of their former technology.
In this case this planet may be their homeworld and the hovering scorpion docking structure is a remnant of their great space faring past.

Cervantes ::

Eden gor je zapisal "Ridleyu se je zmešal."
Yuk.

oo7 je izjavil:

Najbrž gre za dve različni vrsti inžinerjev.

Covenant

Prometheus

Meni je tole dvoje tako smešno. Prvi izgledajo kot ljudstvo iz srednjega veka,še elektrike ne poznajo, medtem ko spodnji kot hi tech iz najmanj 21 stoletja.

bambam20 je izjavil:

Meni je tole dvoje tako smešno. Prvi izgledajo kot ljudstvo iz srednjega veka,še elektrike ne poznajo, medtem ko spodnji kot hi tech iz najmanj 21 stoletja.

Ja preveč so si različni mogoče res niso ista sorta. Tisti iz Covenanta neki primitivni in tisti iz Prometheusa cybernetic modified engineer :)

za dobrimi filmi se vedno dviga prah.

Če bi bil ta film tako slab se ne bi tukaj toliko debatiralo.

vostok_1 ::

Ahahaha. Yeah right. Ta prah ki se dviga je radioaktiven, in vsi govorijo o tem kako se ga izogibat in kaj mu je botroval.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: connel ()

::

oo7 je izjavil:

bambam20 je izjavil:

Ja preveč so si različni mogoče res niso ista sorta. Tisti iz Covenanta neki primitivni in tisti iz Prometheusa cybernetic modified engineer :)

Ampak zakaj bi David pobrisal ta primitivne?

bambam20 je izjavil:

za dobrimi filmi se vedno dviga prah.

Če bi bil ta film tako slab se ne bi tukaj toliko debatiralo.

Veliko se debatira tudi o slabih filmih, sicer pa tehnično je zelo dobro narejen, tudi pedigre ima pa znanega režiserja.

je izjavil:

oo7 je izjavil:

bambam20 je izjavil:

Ampak zakaj bi David pobrisal ta primitivne?

Ridley explains that David has no respect for Engineers or Humanity and actually have developed a hatred of their species collectively.

Mhm. Zelo dobro to film opiše. Ali moramo vse ridlijeve youtube posnetke pogledat, da razumemo osnovno premiso filma?
There will be chutes!
It came from the lab.

Sarkozy ::

glavno vprašanje je;

kdo je Space Jockey na LV-426?
Ils sont fous ces Slovenes!

Kakor si bo pijani Ridley spomnil. Lahko si omisli, da je to oče od inžinirja, ki ga v Prometheusu vidimo ali pa notri ždi dolgolasi David, recitira Byrona in sadi rožice.

Naslednjega ne bom šel gledat, ampak če slučajno se zgodi da ja (recimo mi častijo karto), se ga bom usekal ko budalo. Takrat se mi bodo še oglasi pred filmom zdeli dobri.
There will be chutes!
It came from the lab.

Sarkozy je izjavil:

glavno vprašanje je;

Mora biti eden od inžinirjev.

Si ti sodelavec Ridleya ali kak?
There will be chutes!
It came from the lab.

Na žalost ne ampak če bi bil bi mu že težil, da naj začne snemat naslednji film :)

oo7 je izjavil:

Na žalost ne ampak če bi bil bi mu že težil, da naj začne snemat naslednji film :)

Ne bi bilo dobro, da ga preganjaš, človek ima velike težave, v 5 letih je naredil še večje sranje.

McClane ::

Sarkozy je izjavil:

glavno vprašanje je;

David, verjetno finalni twist..tako se poveže Prometheus štorija z Alien štorijo.
David jo z zalogo črne snovi mahne proti zemlji, vmes mu domače živalice pobegnejo in na koncu strmoglavi na LV-426..
\"You want us to build WHAT??\" - Ancient Chinese Wall Engineer

Skratka, random kekci na STju delajo bolj zanimive plot twiste, kot multibiolion dolarska industrija.
There will be chutes!
It came from the lab.

FanBoy ::

Pa še mojih 5 centov za ta film.
Najprej moram povedat, da sem precej velik ljubitelj Alien franšize in normalno, da sem šel film pogledat takoj v kino. Mnenje po ogledu? Mešano.

Določene stvari so mi bile všeč, določene so me zmotile. Vizualno gledano je film odličen in tudi sama zgodba mi je bila OK do tiste točke, ko je David pripeljal glavno junakinjo in kompanijo v tisto mesto (klišejski način, ki jih je pripeljal na ta planet lahko filmu opravičim, ker tu gre pač za Hollywood). Najbolj me je zmotila 'zgodba', ki si jo je Ridley izmislil za nastanek končne oblike ksenomorfov. Brez težav bi sprejel razlago, da se je Shaw nekako okužila in da je iz nje prišla matica, ki je začela valiti jajca. Tudi iz Ripleyeve je v trojki in štirki prišla matica, tako da bi to bilo povsem OK, pa tudi v Prometeju vidimo, da evolucija ksenomorfov poteka zelo hitro. Ideja, da je David ustvaril ksenomorfe z genskim mutiranjem, mi je iskreno povedano neumna. Zmotilo me je tudi to, da je film na začetku bil lepo počasen, na koncu (ko pridejo nazaj na Covenant) pa se vse zgodi v roku dvajsetih minut. Bolje bi bilo, da bi Ridley rezal razno pihanje na piščal in pritiskanje s prsti, ter malo bolj počasi prikazal, kako se je zadnji ksenomorf razvil na ladji ter dodal več klavstrofobičnega bežanja in skrivanja po ladji. Končnih dvajset minut je tako zgolj hitra akcija, ki ni niti najmanj grozljiva (na sploh sem upal, da bo film vsaj na trenutke srhljiv, pa žal ni bil). Sicer ne pravim, da je film zanič. Gre za povsem gledljiv film, vendar sem od njega pričakoval več. In bolje bi bilo, če bi se film klical Prometej 2 in ne Osmi potnik.

Če se bom še kaj spomnil, bom dodal.

PS: če bi zadnji akt na Covenantu bil bolj dodelan, mogoče scena pod tušem sploh ne bi zgledala ceneno. Žal je končni rezultat tak. Mogoče bo pa direktorjeva edicija popravila film.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: FanBoy ()

Ta film ima vse simptome pjanega direktorja.

Ridley, please, get some help

Če to ni alkoholizirana oseba...
There will be chutes!
It came from the lab.

vostok_1 je izjavil:

Če to ni alkoholizirana oseba...

Pred intervjujem so mu dali pihati 0,00 promila.

Aha tko. To je standard praksa predvidevam?
There will be chutes!
It came from the lab.

nurse013 ::

Pod podplatom ima verjetn cik od jointa
:)
you gotta be kidding me...

Sarkozy je izjavil:

glavno vprašanje je;

Alien 1 ladja Nostromo je tudi ujela signal, da so našli tega Space Jockeya. Mogoče je pa res David.

::

Pismo, koliko sem že pozabil, pa ravno pred par meseci sem gledal prvega Aliena. Ga bom moral kmalu spet.

Lindelof spoke about Alien: Covenant and advanced a theory about a potential sequel that would have the Engineers coming back into the picture. Lindelof talked about his and Ridley Scott's thought-process in writing Prometheus and some rough ideas Scott gave him about where he wanted to take the series: "I think that one of the conversations that we had at the end of Prometheus is, Shaw and David have basically locked in on the coordinates of the planet where the Engineers came from. What does that place look like? Ridley called it 'Paradise'. What happens when they land on that planet? It doesn't feel like they've gotten there yet in Covenant, Covenant felt like it maybe was a detour prior to them arriving at the place of origin so I don't want to spoil any place that he might still be wanting to go, but the conversations that he and I had about where the story goes next were largely about the place where the Engineers were from and less the events of Covenant."

No ta stavek mi je zelo všeč: It doesn't feel like they've gotten there yet in Covenant, Covenant felt like it maybe was a detour prior to them arriving at the place of origin 8-)8-)

Kot kaže sem imel prav :)

oo7 je izjavil:

Jaz dvomim, da je David pobil vse inžinerje pa vprašanje če so bili sploh isti inžinerji kot v filmu Prometheus. Pa tudi tako napredna civlizacija in, da bi živeli samo v eni vasi ali mestu na celem planetu dvomim bi prej rekel, da gre za kakšno kolonijo.

Prometheus

Covenant

Bi rekel, da gre za dve različni rasi ?

Ajde zdaj pa hitr snemat naslednji film Alien: Awakening :D

To je David rasist. Določeno raso je skenslal.

Trenutni box office

Production Budget: $97 million

Domestic: - $67,889,174 38.9% - zadnjič posodobljeno 5 junija

Foreign: - $106,737,728 61.1% - nekatere države nimajo posodobljenega končnega zneska že več kot 2 tedna

= Worldwide: $174,626,902

Čez 10 dni se pravi 16 junija pa pride film šele v Kitajske kinomatografe tako, da se bo še nabralo :)

Zgodovina sprememb…

vseeno nekam švoh, glede, da je to vseeno Alien film in ima precej privržencev.

Glede kakšna jajca služijo 600-700 milijonov USD:

bambam20 je izjavil:

vseeno nekam švoh, glede, da je to vseeno Alien film in ima precej privržencev.

Glede kakšna jajca služijo 600-700 milijonov USD:

Je bolj slabo ja ampak kot sem napisal veliko držav že 2 tedna ni posodobila koliko je film zaslužil.
Npr Covenant je že zdaj bolje gledan v Južni Koreji kot je bil Prometheus.
Prometheus pa če sem prav videl, da sploh ni bil predvajan na Kitajskem tako, da lahko bo to glavni adut bomo videli :)

Zgodovina sprememb…

Sarkozy ::

Covenant spada med Rated R filme
to pomeni da 15 letniki ne hodijo gledat take filme :D

v družbi R filmov Covenant sploh ni tako slab

MoJo Rated R 2017
Ils sont fous ces Slovenes!

M-Power nas torej vleče za nos...Sem vedu!
There will be chutes!
It came from the lab.

John Wick ch. 2 na 4. mestu povsem izniči lestvico v celoti.

vostok_1 je izjavil:

Priznaj, da zdaj komaj čakaš naslednji film >:D

D3m0r4l1z3d je izjavil:

Zakaj? John Wick 2 je dober film.

Zgodovina sprememb…

oo7 je izjavil:

vostok_1 je izjavil:

V bistvu imaš prav. Resnično čakam na naslednjega.
Ta novi del alien franšize je nekako postal moj sadomazo fetiš. Nekak challenge, koliko časa uspem držati roko na štedilniku preden popustim.
It burns greatly even now, ampak i must soldier on.
There will be chutes!
It came from the lab.

oo7 je izjavil:

vostok_1 je izjavil:

D3m0r4l1z3d je izjavil:

Zakaj? John Wick 2 je dober film.

Točno to sem napisal, komur je, bo tudi Covenant v redu.
««
18 / 64
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prometheus (strani: 1 2 3 422 23 24 25 )

Oddelek: Sedem umetnosti
1221222918 (10536) EwokPredator
»

Alien (Tv serija)

254471 (1900) oo7
»

Alien 5 (strani: 1 2 )

6617066 (7402) oo7
»

Alien: Awakening (strani: 1 2 )