» »

Postavitev spletnega "multipraktika"

Postavitev spletnega "multipraktika"

OmegaBlue ::

Čisto na kratko. Mam komp, ki se na i-net povezuje preko ADSL-a, ima statični ip in že regestrirano domeno na netu. Adsl modem je vštekan v hub, v tega pa 2 kompa, moj in strežnik. Zde pa tko ali sta lahko oba naenkrat povzana na net z istim ip-je in kako to izvesti. Na serverju se trenutno goni Apache server kmalu še FTP, BNC,VNC ter Ircbot.
Zdej pa k uprešenjem:
1: Kako preusmerim domeno na moj ip?
2:Je možno da se povežeta server in moj komp preko istega modema na istem ip-ju na net?

Hvala za odgovore
:D
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Matri[X] ::

Ne morš met 2 računalnika povezana na net z enim IPjem direktno. Uporabljal logiko. Domeno pa na svoj ip preumeriš tako da za DNS strežnik vpišeš FQDN tvojega DNS serverja. Lahko pa domeno hostaš pri kakšem ponudniku kot je zoneedit zastonj, s tem, da nimaš 100% nadzora nad domeno.

ja direktno ne :D

neki sam kak bi naredu ko nekdo pač upiše www.kurac-od-owce.net ga preusmeri na moj strežnik in ne na moj komp.

Mal sm zakompliciru vem :)

SasoS ::

V strežnik daj 2 mrežni, adsl modem vštekaj v eno, mreža naj bo v drugi in naštimaj NAT. To je to...

ja to vem da lahko sam jest hočem da sta pvezavi neodvisni, če pri tvoji rešitvi ugasnem server gre tud na mojem kompu net.

Matri[X] ::

Servejev se ponavadi ne ugaša...
NEBI delovalo tist z dvema PCjema zato, ker se paketki zgubijo ker obstaja 50% možnost da zgrešijo cilj (ker sta 2 računalnika z istim ipjem). To je teoretično. Praktično deluje net samo na enem PCju (sem probaval že pol leta nazaj).

SasoS ::

2 PCja z istim IPjem sploh ne bi delovalo...Winsi to ponavadi tudi ugotovijo (čeprav na ADSLu ker ni broadcast network verjetno ne bi)...sploh pa ti siolovi routerji nikoli ne dodelijo dveh isti IPjev (le kaj bi se zgodilo če bi!). Če imaš statični IP na ADSLu, potem lahko itak vzpostaviš samo eno povezavo, z dinamičnim pa ne moreš imeti postavljene domene (lahko pa dyndns.org domeno ali kaj podobnega postaviš!).

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DNS

Oddelek: Omrežja in internet
232858 (2468) kyusss
»

2 serverja na istem IP naslovu

Oddelek: Izdelava spletišč
171419 (950) Poldi112
»

statični IP

356137 (5279) Bakunin
»

server na ADSL? - pogodba...

91156 (878) Poldi112
»

Obvestilo za vse ki želite komfortni paket (strani: 1 2 )

574358 (3203) iration

Več podobnih tem