Forum » Omrežja in internet » server na ADSL? - pogodba...
server na ADSL? - pogodba...
THor71 ::
Zdravo,
vprasal bi rad ali je mozno doma postaviti server (DNS + web streznik), ce imas komfortni paket? Kaj pravi o tem pogodba?
Kateri paket je najugodnejsi za te zadeve (2x staticni IP)?
Mi lahko prosim nekdo kaj svetuje?
Hvala.
vprasal bi rad ali je mozno doma postaviti server (DNS + web streznik), ce imas komfortni paket? Kaj pravi o tem pogodba?
Kateri paket je najugodnejsi za te zadeve (2x staticni IP)?
Mi lahko prosim nekdo kaj svetuje?
Hvala.
- spremenil: ali3n ()
BigWhale ::
Osnovni paket, tisti, ki ima 1024/256 al kako je ze razmerje... Dveh IPjev ne rabis, eden je cisto dovolj.. Je pa seveda odvisno koliko prometa pricakujes na strezniku...
THor71 ::
Rad bi imel dve domene na tem serverju, ena od teh dveh je blabla.si, katero ima preko, kot krovna organizacija .si domen, Arnes. Tam imas nek avtomaticni tool, ki ti preveri nastavitve na serverju. Na zalost arnes zahteva dva razlicna staticna IPja.
- Kje dobiti se ta drugi staticni IP
- A pise kaj v pogodbi, ko nabavis ADSL, da ne smes postavit taksnega serverja razen, ce kupis poslovni paket, ki pa je meni predrag.
Hvala za pomoc!
Lp
- Kje dobiti se ta drugi staticni IP
- A pise kaj v pogodbi, ko nabavis ADSL, da ne smes postavit taksnega serverja razen, ce kupis poslovni paket, ki pa je meni predrag.
Hvala za pomoc!
Lp
|GrEgOr| ::
Arnes zahteva 2 IP-ja za DNS server. Enega si lahko postavis doma, drugega pa moraš iskati kje drugje. Drugače pa lahko imaš ti na svojem računalniku na isti IP, tudi 10 in več domen.
DC- ::
-Statični IP dobiš če faxiraš prošnjo na SiOL ( Pokliči 080-8765 da ti natančno povejo)
-ADSL v pogodbni nima prepovedi serverja
-Za 2. dns pa obstaja kup free servicov če boš mel pa problem najdt kkšnga pa sporoči meni pa se bova zmenila pri nas
DC
-ADSL v pogodbni nima prepovedi serverja
-Za 2. dns pa obstaja kup free servicov če boš mel pa problem najdt kkšnga pa sporoči meni pa se bova zmenila pri nas
DC
W|ndKiller ::
pa tud ne vem zaka bi 2 static nucu, pa povrh vsega niti static ipja ne nucaš, ker se da z zoneeditovim accountom čist vse lepo in prav naštimat, da laufa domena na dyn ipju,.............
LP
LP
.: Nuclear Power Boys - Ultras Krško :.
DC- ::
W|ndKiller ni čist tko lahko, ker nekateri uporabljeno dns cache in zapis ostane določen čas.
Vseno boljše Statik IP če je možnost
DC
Vseno boljše Statik IP če je možnost
DC
Poldi112 ::
A pa ves da ce hoces .si koncnico, da mora biti ime ali trgovska znamka ali ime firme ? Arnes ima kar stroga pravila, kaj je lahok ime domene. za .net, .com... ni takih omejitev
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | strani mi ne odpreOddelek: Omrežja in internet | 933 (933) | CharlyCSM |
» | Domena uni-lj.si nedosegljiva do nedelje (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 13059 (8842) | NeOman |
» | nalaganje forumaOddelek: Slo-Tech | 1389 (891) | Dr_M |
» | statični IPOddelek: Omrežja in internet | 6102 (5244) | Bakunin |
» | Doma postavljen DNS server?Oddelek: Omrežja in internet | 2504 (2178) | Bakunin |