» »

Ali je za težavo kriva matična plošča?

Ali je za težavo kriva matična plošča?

PIK7 ::

Imam težavo, ki se je pojavila pred enim tednom. Med polurno odsotnostjo mi je comp očitno sam od sebe "crknil". Če je priključen, sicer sveti led na matični plošči (asus P5 KPL-AM), sicer pa ne reagira niti gumb za vklop, ne ventilator napajalnika, probal sem z drugim napajalnikom, a je stanje isto. Comp je star cca.6 let, redno ga prepihavam zaradi prahu in doslej ni delal težav.Kaj bi bil lahko vzrok? Hvala!

joze28 ::

Najverjetneje je matična plošča,so kondenzatorji kaj napihnjeni?
Poskusi pri kolegu stestirati vsako komponento posebej.

Kondenzatorji so celi, ko sem odstranil baterijo na plati in jo malo pogrel prepozno je, da bi danes kupil drugo), se je ventilator nad procesorjem sicer malo premaknil, potem pa vse tiho bilo je...

Zanima me, če bi bilo nihanje napetosti v omrežju lahko vzrok za okvaro? Ko so odpravljali posledice žleda, čeprav pri nas ni bilo kaj hudega, je včasih frekvenca tako padla, da so luči vidno utripnile in mi je TV samodejno ugasnil.

FX6300B ::

morda bi lahko bil vzrok srry jaz nevem samo vem da je meni tudi šla matična ko je elektriko ven metalo

denabiker ::

PIK7 je izjavil:

... je včasih frekvenca tako padla, da so luči vidno utripnile in mi je TV samodejno ugasnil.

frekvenca???

....frekvenca nihajev v minuti- če pade pod cca45 Hz, to že opazimo, kot utripanje luči, občutljivejše naprave pa se samodejno ugasnejo, ....ali pa "crknejo" !

kloko ::

Pri teh izpadih elektrike so utripanja luči in podobni efekti posledica nihanja napetosti in ne frekvence.

L.p., Kloko

Žal ta razprava moji matični plošči prav nič ne pomaga...

FX6300B ::

ja vemo daj preveri če so vsi kondenzatorčki vredu gor (da ni kateri odtrgan) pa preglej plato fizično npr če je kje kaj osmojeno od kratkega sitka itd

aja si z resetiranjem biosa že poizkusil?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: FX6300B ()

Hayabusa ::

RTFM https://www.asus.com/Motherboards/P5KPL... http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/soc...
še prej odklopi vse razen grafične kartice, pusti samo 1 palčko rama, (hdd& dvd odklopi iz napajanja)
, najdi na front_panel razdelku konektorja za vklop (power_sw) in ju za sekundo skleni z jumperjem.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ventilatorji se ne ugasnejo

Oddelek: Pomoč in nasveti
2410614 (10099) JaaN89
»

Ali je kriv procesor

392968 (2043) PIK7
»

Intel dual core 5300 - dual core ali core 2 duo?

Oddelek: Strojna oprema
121587 (1422) moat
»

Se da kako popravit matično?

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
344454 (3272) stock
»

Težava pri menjavi CPU

221903 (1426) spoly24

Več podobnih tem