Forum » Pomoč in nasveti » Prikazovanje spletnih strani
Prikazovanje spletnih strani
joker94 ::
Pozdravljeni
Par dni nazaj sem naložil Windows XP Sp3. Zanima me zakaj mi ne odpre avtoneta. Prej ko sem imel WIndows 7 mi je odprlo vedno to stran. antivirusni program se zbrisal in firewall onemogočil tako da ne vidm problema zakaj mi nebi odprlo strani.
Že vnaprej se zahvaljujem za pomoč
Lp
Par dni nazaj sem naložil Windows XP Sp3. Zanima me zakaj mi ne odpre avtoneta. Prej ko sem imel WIndows 7 mi je odprlo vedno to stran. antivirusni program se zbrisal in firewall onemogočil tako da ne vidm problema zakaj mi nebi odprlo strani.
Že vnaprej se zahvaljujem za pomoč
Lp
Mitch ::
Verjetno težave z "DNS resolve". Zaženi ukazni poziv (command prompt) in vnesi ukaz: ipconfig /flushdns
Možno je tudi, da ti je kateri program spremenil datoteko HOSTS...
Možno je tudi, da ti je kateri program spremenil datoteko HOSTS...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mitch ()
shadeX ::
Sicer najbrž to ne bo to, ampak jaz sem imel tud dostkrat probleme z avtonet-om, če sem v brskalnik (vrstico za URL naslov) vpisal "avto.net" ali pa "www.avto.net". Izrecno sem moral npr napisati "http://avto.net" ali pa iti na Google in napisati avto.net in od tam me je povezalo na stran.
Probi prvo to.
Probi prvo to.
shadex da mi avtoneta ne odpira sem videl ko mi je kolega poslal link in mi ni odprlo. Pravtako če vpišem v google in potem kliknem ne odpre...
Mitch sem naredil ampak ni nič drugače :(
Mitch sem naredil ampak ni nič drugače :(
Mitch javi mi sledeče:
Ojej! Google Chrome se ne more povezati z mestom 213.250.2.51.
Poskusite znova naložiti: 213.250.2.51
Drugače pa mi nekaterih strani noben brskalnik ne odpira tako da to ni na brskalniku. Pomoje O.o
Ojej! Google Chrome se ne more povezati z mestom 213.250.2.51.
Poskusite znova naložiti: 213.250.2.51
Drugače pa mi nekaterih strani noben brskalnik ne odpira tako da to ni na brskalniku. Pomoje O.o
Han ::
Za 213.250.2.51 tudi meni sporoči HTTP Error 404. The requested resource is not found.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Han ()
Kako pa imaš računalnik povezan v internet? Direktno preko modema ali je vmes še router ali kaj drugega? Uporabljaš morda proxy? Kdo je tvoj ponudnik interneta (ISP)? Imaš morda v pogodbi kakšno posebno postavko pod varnost?
Aja praviš, da ti je prej delalo na istem PCju samo pod drugim OS. Jst bi preveril katere DNS strežnike imaš nastavljene pod ipconfig /all
Aja praviš, da ti je prej delalo na istem PCju samo pod drugim OS. Jst bi preveril katere DNS strežnike imaš nastavljene pod ipconfig /all
Zgodovina sprememb…
Povezan sem brezžično ampak mi prej 5 let ni nikoli tega naredil... Ne uporabljam proxya... Komando pa sem vpisal v cmd ampak se ne znajdem najbolje...
Prilimaj tisti screenshot kjer je poleg imena mrežne kartice razvidno še IP, maska omrežja, privzeti prehod in pa DNS 1 in DNS 2...
Probaj še z kakšnim live Linux CD/DVDjem (recimo Ubuntu). Tako bomo vedeli, ali je problem v XPjih ali v brezžičnem routerju/ISPju...
Glede na zgornje podatke deluje router kot neke vrste rele za DNS tolmačenje. Probaj se povezat na router tako da v brskalnik vpišeš http://192.168.1.254 in pod username in geslo vpiši admin (to je običajno privzeto uporabniško ime in geslo lahko je pri tebi malo drugače). Potem poišči stran kjer so podatki o WAN povezavi in poglej kakšni so dejanski DNSji od ponudnika internetnih storitev?
Hmm, s povezavo določena DNS pripona imaš ti lan. Običajno je to polje prazno...
Probaj še username: admin
geslo pa pusti prazno. Če ne dela povej ime in model routerja in bom poiskal privzeto ime in geslo...
Probaj še username: admin
geslo pa pusti prazno. Če ne dela povej ime in model routerja in bom poiskal privzeto ime in geslo...
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Manifest zbrisan pomočOddelek: Pomoč in nasveti | 6153 (5266) | xApeiron55 |
» | Spor naslovov IP (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 12127 (10903) | turob2 |
» | mi ne odpre www.avto.netOddelek: Omrežja in internet | 3932 (3586) | bambi |
» | Težave z inštaliranjem Linksys-a WRT54GLOddelek: Omrežja in internet | 1699 (1374) | Tilen |
» | remote desktop connectionOddelek: Loža | 3447 (3011) | theoneman |