» »

Uveljavitev garancije?

Uveljavitev garancije?

mark_knopfler ::

Torej, zadnjic pridem iz sole, odprem racunalnik, pa noce zbootat v Windowse, resetiram, grem v BIOS, pogledam temperaturo in je ze 65C(prej sem imel 60C ob polni obremenitvi CPUja), hitro izklopim, pocakam, da se ohladi in grem se enkrat v BIOS, temperatura je najprej 48C potem pa se visa in potem ga raje zaprem, da ga ne bi skuril.Sem mislil, da je kaj z hladilnikom narobe, pa probam namestiti novega, pa je temperatura takoj ko grem v BIOS zagledam 70C, 77C ....in...procesor je skurjen.Procesor ni bil nikoli navit.Ali bi mi morali uveljaviti garnacijo?

darh ::

še kake specifikacije o procesorju bi ble na mestu tukej..


mogoče je crknil ventilator ?

Če maš še garancijo in jo nočeš skenslat z lastnimi posegi v drobovje, je to vsekakor rešitev, pojdi tja, in reči da se ti procesor nenormalno greje.
Excuses are useless! Results are priceless!

mark_knopfler ::

Procesor je AMD XP2000(garancija je eno leto - je se v garanciji).Procesor je ze skurjen :( Ventilator ni crknil - sem mel vseskozi odprto kisto in gledal.

darh ::

torej.. garancija it is...
Excuses are useless! Results are priceless!

mark_knopfler ::

Ali potem lahko uveljavim garancijo? Firma pri kateri sem kupil kompleten racunalnik - AGT Racunalniki mi je poslal "prijazen" mail, da ne dajo garancije na : "skurjene in navite" procesorje.Procesor ni bil nikoli navit.

kuglvinkl ::

Oni morjo dat garancijo na _skurjen_ procesor, če je bil pravilno uporabljan. Če je bil skurjen zaradi navijanja, ti je seveda ne bodo priznali.
Your focus determines your reallity

boštjan ::

vprašanje se postavi kako oni ugotovijo da nisi nič navijal

kuglvinkl ::

To vprašanje sem Branetu (Brane2) nekoč izjemno podrobno pojasnil v Forumu. Če kdo to rabi, naj najde med Temami, kjer sem sodeloval.
Your focus determines your reallity

Zgodovina sprememb…

boštjan ::

lahko poveš kolko cajta nazaj

kuglvinkl ::

Bom poizkušač najti.
Your focus determines your reallity

mark_knopfler ::

No ja, garancije nisem dobil, ker je bil procesor mehansko poskodovan, tako, da sem kupil novega.

boštjan ::

No ja, garancije nisem dobil, ker je bil procesor mehansko poskodovan, tako, da sem kupil novega

a si stolni nogomet igral z njim:D :D

Matek ::

Vseeno če ti nisi kriv, nima veze če je mehansko poškodovan, kako pa naj procesor crkne, biološko?
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

boštjan ::

MK,nekaj mi ni jasno.Če si ti komplet komp kupo pol so ti ga oni tudi sestavlji?ker če so ti ga, pol so lahko samo oni poškodovali pri nameščanju coolera na proc in ti nisi nič kriv.tako da jaz se ziher ne bi tako hitro vdal.

V-i-p ::

Jah, tudi jaz se sigurno ne bi vdal kar tako. Enkrat sem imel primer, ko sem kupil še celerona 700. Ga navijem na malo pod 900, zalaufam test in grem ven. Ker pa sem preslabo nabil hladilnik gor, je med testom padel dol, heh, in skuril proc. Jaz sem ga odnesel nazaj v trgovino, pa prodajalec pravi: Ste ga kaj navili, da je skurjen? Nope, rečem, in dodam še eno ekstotično: nič nisem navijal, ker ne znam navijat, sploh pa ne vem, kje ima procesor uro, da bi ga navil. No, kaj je sledilo, si pa lahko mislite ;) dobil sem novega...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

morphling1 ::

Ah fantje no saj je jasno da se procesor sam od sebe ne more mehansko poškodovati in tudi če so mu ga tam dali noter in je delal, se ne bo kar sam od sebe odkrušil, majhna možnost je da crkne sam od sebe ampak če ni bil navit in overvoltan je tudi to praktično nemogoče.
Kaj se je dejansko zgodilo be vedel samo mark_k, a ne >:D
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

tihi ::

Men to ni jasno! Če sem prov informiran, imajo procesorji eno interno zaščito pred pregretjem. Se pravi, da se stvar ugasne, ko le ta doseže določeno temperaturo, da se zaščiti.
A ni to tko, al se motim?!
Drgač je pa men moj Celeronček že dvakrat mrknil. Tuto kompleto dead. K sem ga pržgal so na tipkovnici vse lučke gorele in čau. Nimaš kej. Drgač mam pa navito iz 950 na 1270, pa je temperatura stabilna na 30 stopinj C. Sicer pa, kaj pa nimam navitga.

Dr_M ::

men pa ni cist jasno kako vam rata celerone skurt...mate ksn poseben talent al ste solani?>:D :D
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

morphling1 ::

Ja motiš se, novi proci imajo temperaturno diodo v jedru ki meri temperaturo v kratkih intervalih, tako da lahko hitro odreagira. Ampak samo vezje je pa na plati in moraš nastaviti v biosu, to velja za amd-je ter stare pentiume. P4 in P4 celeroni pa imajo termo regulacijo hitrosti v jedru, tako da pri previsoki temperaturi začnejo sami zniževat frekvenco, če je pa temperatura prehitro previsoka pa se tudi sami uganejo (samo za to nisem siguren, ker ne poznam P4 plat v detalje, predvsem bios, lahko da je treba tudi vse v biosu nastavit)
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Dead_Eye ::

glede mehanske poškodbe procesorja: meni je uspelo okrušit vogal durona 1000 ko sem dajal gor hladilnik (sem slišal ko se drobi:D>:D :D >:D ) - no, ubogi duronček je delal še 5 dni - potem je med snemanjem CD-ja zmrznu rač. - po ponovnem zagonu ga je zaznalo kot 600Mhz - spet zmrznilo v windowsih in potem tema....


lahko da je uni v firmi ko je dajal gor hladilnik kej zaj* - proval če dela(sreča) in "podtaknu" rač. (da ne bi slučajno njemu odbili proc?:D )
The one and only

Zavo ::

Mark_knopfler, zakaj si pa šel menjavat hladilnik, če je vsa stvar v garanciji??? :D

Tudi jaz ti ne bi priznal garancije! 100% si zjebal kaj, ko si hladilnik menjaval (postrani si ga gor dal, odkrušil delček roba procesorja itd...)

Je*i ga, šola za drugič!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Intel ponudil garancijo za navijanje

Oddelek: Novice / Procesorji
358614 (6325) marko2210
»

nov računalnik crknu

Oddelek: Pomoč in nasveti
171600 (1086) Šimpanz
»

Kako na servisih montirajo hladilnike (S slikami)

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
422945 (1483) Boki_
»

Zakaj umre proc???

Oddelek: Strojna oprema
211114 (760) Dr_M
»

Intel bo podpiral navijanje

Oddelek: Novice / Matične plošče
152607 (2607) AtaStrumf

Več podobnih tem