» »

Zakaj umre proc???

Zakaj umre proc???

bmandelj ::

Lep pozdrav

nekaj dni nazaj mi je umrl proc in sicer barton 2500+

zanima me zakaj se to lahko zgodi, delal mi je cisto lepo priblizno en mesec potem pa kar na lepem tema
je sicer malenkost navit
2300 mhz fsb200 11.5 multiplier 1.8V
ampak prime mi je delal bp 5 ur
temperatura ni nikoli prisla cez 53 stopinj
hladilnik pa je Zalman 7000A cu
sklepam da ce hladinlik ni prav namescen da di se zadeva morala bolj greti a ne?

poskodovan tudi ni sem z lupo pogledal pa je videti cisto zdrav

tako da ce ima kdo kaksno razlago bom zelo hvalezen

LP Brane
There is no greater sorrow than to recall hapiness in times of misery....... Dante Aligheri

frenk ::

ja pri taki majhni izdelavi pač vsi elementi niso čist vredu in se eni bolje grejejo kot drugi in potem ti proc crkne:D...sicer pa če ni vidnih poškodb imaš garancijo:)

neki123 ::

Zato, ker so ga nardil pri AMD-ju

TribesMan ::

Če nimate nič pametnega za povedat bodite raje tiho.

Upam da se ve na koga to leti.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

cekr ::

Procesor je normiran na točno določene pogoje-frekvenco in je čisto normalno, da je umrl, če si ga navil. Jaz ti ne bi priznal garancije. Upam, da ti jo tudi prodajalec ne bo.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

SavoS ::

Izgleda da je res mel ta proc že v osnovi neko napako, saj če pogledaš na temo kakšen kompjuter imate, boš videl, da so skoraj vsi proci naviti in delujejo že kar nekaj časa in to odlično, tak da, če ni vidno poškodovan, ga kar lepo odnesi na servis in zahtevaj garancijo, saj bi ti tko al tko crnku, zdaj ko si ga pa malo navil, se je pač težava pokazala prej kot bi se običajno...>:D
Podpis..... Kdo mi je vkradu podpis???

Zgodovina sprememb…

• spremenil: SavoS ()

neki123: a sit i mal fouš ker si pristaš intela in ti ne laufa tako dobro kot bi ti laufal amd:D...glede crkovanja amd-ja je pa takole: se še spomniš tistih velikih crkovanj pomoje da northwood jeder...to se lahko zgodi tako pri intelu kot pri amd-ju:)...ampak to ni problematično ker imamo garancijo ane:D

neki123 ::

Kje hudiča pa piše, da mi ne dela tko dobr kot AMD. Res je da sem dal mal več keša za določene stvari v svojem geplu, ampak mimam nikol takšnih čudnih problemov o kakršnih berem tule na ST.

boštjan ::

ampak mimam nikol takšnih čudnih problemov o kakršnih berem tule na ST

mogoče zato,ker je uporabnikov z AMD proci več

perci ::

Tale tema je na dobri poti k zaklepu - brez zažiganja prosim!

Fantje garancija ali ne ni problem je v garanciji in ga bom nesel nazaj,
joke je v tem ker zadeva z drugim enakim procem (2500+) se vedno cudno deluje

recimo mi zmrzne (kar ni hudo) ampak ko pritisnem reset je zadeva se vedno zmrznjena, treba je pritisnit pwr swithch da se comp ugasne in sele potem se spen normalno postavi,
bojim se da je kaj drugega narobe (plata, ram, grafika...) in pa da mi ne bo skuril se tega proca ali pa drugega ko ga dobim.

samo to je ker se mi zelo sumljivo obnasa, pac sem nislil da ima kdo kasno idejo na kaj naj bom pozoren, da se to ne ponovi.

Pa se ena stvar gor imam zalman 7000A Cu ampak imam obcutek da ni dobro pritrjen ker ko ga do konca pritrdim ce primem cooler, ga lahko z enim prstom obrnem za 2-3 mm v levo in v desne (okoli njegove osi)
ce ima kdo ta cooler naj prosim pove a je to normalno

LP Brane
There is no greater sorrow than to recall hapiness in times of misery....... Dante Aligheri

jest sicer nimam tega coolerja ampak se mi tud suče okoli osi in to je čist normalno...važno je samo da je dobro zataknjen in da je tist zatič pravilno obrnjen(pritiskat more dikrektno na cpu)

glede reseta: pomoje da bi to znal bit problem plate(logično sklepanje)

daj tazadn bios gor in tazadne driverje za plato:\

Dr_M ::

ja ocitno je biu defekten procesor. ce ti je navit crknu tok hitr, bi ti tut nenavit, samo ksn mesec kasnej.
ampak to se dogaja tut intelu, samo tist k mu je crknu nikol ne bo tega priznal, ker je odlomu prevec kesa :) :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Tarzan ::

To je bil defekten procesor. Brez problema ti bodo dali novega, samo če ni na njem res vidnih kakšnih zasmojenih znamenj, ampak teh pomojem ni, ker mislim da nisi imel problemov z narobe nataknjenim hladilnikom.

Reset problem pa res spominja na problem matične plošče, če nisi pravilno povezal vseh pinov na plati mogoče ne dela reset, probaj obrnit reset konektor.

nov prc dela zaenkrat cist lepo
stari proc je baje skurjen (pregret) ceprav ni temperatura nikol prisla cez 54 stopinj, ampak garancije vseeno ni ker no bil original cooler, pa je slo 30k SIT k vragu

bom videl kaj bo rekel amd sem poslal mail ker ima box izvedba 3 leta garancije pri amdju

LP Brane

ampak garancije vseeno ni ker no bil original cooler

kaj ti si jim reko,da si mel drugi cooler gor al kaj?če si vse tja neso,bi še original cooler dal gor.pa kera trgovina je to,ki je tako pizajzlasta?

WhiteWolf ::

Kaksna bedarija je pa spet to, da ni garancije ce ni original Cooler gor???!!! SI nor al kaj, takoj ti naj dajo garancijo (nov procesor) ce ni vdinih fizičnih poškodb! Nimajo kaj debatirat! Naj zamenjajo pa konc! Skregaj se, TO JE TVOJA PRAVICA!

trenutno cakam na odgovor od amd-ja da vidim kaj bodo oni rekli.

imena firme kjer sem ga kupil ne bom omenjal - da ne bo kdo sekel da blatim njihovo ime, ce pa se zadeva seveda ne razresi po lepi poti potem pa itak ne bo problem neredit malo slabe reklame za njih.
sploh pa sem ze toliko casa v tem poslu da mi en zelen serviser ne bo govoril da je bila moja napaka, ker to ni bil prvi in tudi ne zadnji proc ki sem ga zmontiral ( pa nisem do sedaj se nobenega unicil, sploh pa ne fizicno poskodoval).

sicer pa ce ne gre zlepa gre pa zgrda a ne?
>:D >:D

povem kaj bo odgovoril amd.

LP Brane

pa AMD ti bo ziher reko:če niste uporabljali BOX coolera,ni garancije.

WhiteWolf ::

Ja pa madona no, saj ne kupi vsakdo BOX variante! Ce kupis Tray varianto je pac samo eno leto garancej! Nikjer ne pise, da moras uporabljati BOX varianto ko kupis procesor!

A potem npr. ko prodajajo firme komplet raunalnike pa imajo npr. Coolermaster pa Zalman,.. pa druge firme hladilnik po vasem ne morjo dat garancije na procesor al ka? Ma mene se niso nikjer zjebali (so me poskusali tudi pri Mlacomu). Enostavno se ne pusti! ZAHTEVAJ NOV PROCESOR CE IMAS RACUN!

kolko sem jaz sklepal je bmandelj,vzel BOX varianto,vsaj po tem ko je reko,da je šlo 30k po gobe.

Dr_M ::

sej to je cist prov. ce ne uporablas box hladilnika ali hladilnika ki ga je odobril proizvajalec ni garancije. ker folk tlaci use zivo sranje gor, se pregreje in skuri, potem pa zahtevajo garancijo.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

sempron 3000 in epox 8rda3+ (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
644349 (3773) mtosev
»

Navijanje Ti4200

Oddelek: Navijanje
291695 (1177) Cranchi
»

amd 2500 box

Oddelek: Strojna oprema
121072 (863) misso
»

Kateri procesor,matično ploščo in grafično?

71218 (1124) delfinus
»

kopujem komponenete v vrednosti 230k (strani: 1 2 3 )

1125439 (4115) boštjan

Več podobnih tem