» »

Monitor Samsung SyncMaster2232bw utripa

Monitor Samsung SyncMaster2232bw utripa

muci123 ::

Živjo ,upam da mi bo lahko kdo podal mnenje ali rešitev.
Monitor mi ob zagonu računalnika utripa kakšnih 15-20 sekund nato pa gori normalno.
Kakšne bi bile težave oziroma napake.Monitor je star cca4leta.
Sem iz Ljubljane.
Hvala za prijaznost.

einstein :P ::

Možno, da so kondenzatorji že zanič.
STAY OUT OF MY TERRITORY!

Kako pa veš ali so kondenzatorji? Kašen je pa to strošek in kako naj se lotim tega?
Kje lahko naročim oziroma kupim te kondenzatorje?

Saj ne vem, predvidevam - ker ponavadi je to vzrok utripanja ali celo nedelovanja monitorja, ker se elektrolitski kondenzatorji radi izsušijo. Če so kondenzatorji, potem je strošek nekaj centov, do največ kakega evra. Naročiš ali kupiš lahko v vsaki elektro trgovini, ki prodaja električne komponente, npr. ic elektronika, conrad, just, farnell...

Če boš hotel to sam narediti, boš rabil spajkalnik in nekaj znanja s spajkanjem.

Kot prvo, pa je najbolj pomembno, da ugotoviš, če gre res za kondenzatorje, ali ne. Če se misliš tega lotit, moraš najprej odpreti monitor in pregledati elektrolitske kondenzatorje, da ugotoviš, če je kateri od njih "napihnjen", kar zgleda takole:

Tisti kondenzatorji v vrsti na levi, ko že takoj vidiš na vrhu, da ne izgledajo prav dobro ("leaking capacitor"), so zanič. "Good capacitor" so pa dobri.

Če imaš take, kot so tisti na sliki, ki so zanič, potem je najverjetneje to vzrok.

Drugače pa lahko, da tudi grafična kartica daje tak signal ven in je kaj narobe z njo ali katerim drugim delom računalnika.

einstein :P
hvala za tvoj odgovor.Malo bom še počakal nato pa magari poklical v kakšen rtv servis za menjavo.
Lep dan in še enkrat hvala....
peter

Ni za kaj. :)

Drugače pa, samo v vednost, bo na RTV servisu kljub majhni ceni kondenzatorjev malo višja cena (nekaj evrov), čisto odvisno od serviserja, kakšen ti zna celo zastonj zrihtat kakšno malenkost, nekateri pa nabijejo ceno čisto previsoko.

LP

Bom vzel v naznaje ....
LP

...:TOMI:... ::

Za menjavo kondenzatorjev na matični plošči rabiš kar nekaj izkušenj in tudi pravo spajko z nizkim tališčem. Pri monitorju je to dosti lažje. Pa še to... Če je kondenzator na izgled lep, kot tisti na sliki zgoraj, ni nujno, da je dober. Lahko je lep in izsušen. Najbolje je menjati vse elkote skupaj, pa imaš potem lahko naslednjih 10 ali več let mir. V tem času boš pa že menjal monitor z novim, 4k ali 8k, saj bodo takrat moderni taki. Lahko, da bo ukrivljen :))

Aja, še to. Lahko je tudi lampa zanič, ni nujno, da so kondezatorji fuč.
Tomi

Zgodovina sprememb…

T(he) Boss ::

Imam 225BW in isti problem :( Me zanima, kako boš rešil težavo.

TitanSLO ::

video za rešitev

Zgodovina sprememb…

• spremenil: TitanSLO ()

krucymucy ::

V 226BW imel enake simptome. Menjal kondenzatorje sebi in kolegu. Oba delata bp ze kaki dve leti.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Popravilo LCD monitorja, servis?

Oddelek: Strojna oprema
223800 (2712) MrStein
»

Popravilo LCD zaslona (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
7215037 (11878) Telbanc
»

matična ali grafična fuč? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
518341 (7087) solatko
»

Se da kako popravit matično?

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
344455 (3273) stock
»

Moj napajalik je raketa (=zakaj je napajalnik crknu)

Oddelek: Strojna oprema
131543 (1186) Azrael

Več podobnih tem