Forum » Omrežja in internet » Povezava v mrežo preko ADSL priključka
Povezava v mrežo preko ADSL priključka
DanKick ::
Z bratom bi se rada povezala v nekakšno mrežo preko ADSL-ja (torej, gre za dva ločena ADSL dostopa in ne znotraj hiše). Vem, da obstaja način, vendar ne dobim nič pametnega preko iskalnikov.
Narcos Satanicos ::
odvisn kva potrebujeta? za prenos datotek je dost tud ftp server, drgač pa virtual private network.
DanKick ::
Ja, virtual private network (VPN) sem mislil.
Torej, pri samem čarovniku za postavitev te povezave jasno pridem tudi do točke, ko je treba vnesti IP številko računalnika, s katerim vzpostavljam povezavo. Po tem sklepam, da bi morala imeti oba statični IP številki, a ne?
Naprej me zanima, kako potem poteka sama povezava - enostavno vzpostaviš povezavo in imaš dostop do datotek na drugem računalniku, ki so dane v skupno rabo ali je potrebno karkoli dodatno nastavljat?
Je mogoče s to vrsto povezave igrati igre (kot LAN opcija)?
Kar se tiče PPTP protokola - mi lahko kaj več poveš o sami postavitvi take povezave?
Torej, pri samem čarovniku za postavitev te povezave jasno pridem tudi do točke, ko je treba vnesti IP številko računalnika, s katerim vzpostavljam povezavo. Po tem sklepam, da bi morala imeti oba statični IP številki, a ne?
Naprej me zanima, kako potem poteka sama povezava - enostavno vzpostaviš povezavo in imaš dostop do datotek na drugem računalniku, ki so dane v skupno rabo ali je potrebno karkoli dodatno nastavljat?
Je mogoče s to vrsto povezave igrati igre (kot LAN opcija)?
Kar se tiče PPTP protokola - mi lahko kaj več poveš o sami postavitvi take povezave?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | IPv6 in tuneliOddelek: Omrežja in internet | 1275 (1102) | SeMiNeSanja |
» | VPN in podobnoOddelek: Omrežja in internet | 1155 (990) | NeMeTko |
» | Remote deskopOddelek: Pomoč in nasveti | 720 (637) | mikimali |
» | povezava 2 pcjev bol odaljenihOddelek: Omrežja in internet | 1026 (949) | aspirin007 |
» | Kako dostopat iz enga rač na druzga?Oddelek: Omrežja in internet | 993 (874) | rap3r |