» »

Brez podjetja te ne jemljejo resno

Brez podjetja te ne jemljejo resno

«
1
2 3

vostok_1 ::

To sem že nekaj časa opozarjal. Manjka nam neka taka oblika samozaposlitve, s katero se lahko predstaviš svetu, čeprav nisi dobu še pribite pare.
Grosisti te ne jebljejo pet postov, maloprodajniki le če jim prideš pred nos. Da ne govorim o reklamiranju.
Psihološko čisto druga zadeva je če se predstaviš kot podjetje ali kot fizična oseba. Če odprem SP bom si zagotovo nakopal kakega jurja dolga preden bom vidu prvi denar. Pa niti ne dolga, ker itak nihče, razen mafije, ne posoja.

Najbrž ni nobenih belih, ali malce sivih metod za rešit začasen problem? Osebno dopolnilno delo...najbrž ne bi se lepo končalo, če bi delal nekaj kar ne ravno pade v kategorije tam navedene?

vostok_1 ::

Čeprav
izdelovanje različnih izdelkov, ki jih je možno izdelovati na domu pretežno ročno ali po pretežno tradicionalnih postopkih na primer spominki, dekorativni predmeti, tradicionalna orodja, posoda, glasbila, sveče, razni drugi galanterijski predmeti in izdelki, predmeti za osebno uporabo ipd.
je precej splošna definicija.

GGGGG ::

Seveda te nihče ne jemlje resno. Če ne morš zagotovit niti tistih slabih 400 eur na mesec, kolikor znašajo stroški s.p., je težko pričakovati, da boš pri drugih zadevah bolj resen.

toplakd ::

Če imaš redno zaposlitev potem odpri "popoldanski" s.p.

Dejan

BigWhale ::

Torej,

a) ce si zaposlen, odpres popoldanski s.p. in delas ob sluzbi, dokler nimas toliko, da lahko financiras s.p.
b) ce nisi zaposlen, delas prek avtorskih/podjemnih pogodb, dokler nimas toliko, da lahko financiras s.p.
c) ce si student, delas preko studentskih napotnic, dokler nimas toliko, da lahko financiras s.p.
d) vedno lahko vzames posojilo za X casa in delas, dokler nimas toliko, da lahko financiras s.p.

Ce se odlocis za opcijo d) se verjetno narobe odlocis.

vostok_1 ::

GGGGG je izjavil:

Seveda te nihče ne jemlje resno. Če ne morš zagotovit niti tistih slabih 400 eur na mesec, kolikor znašajo stroški s.p., je težko pričakovati, da boš pri drugih zadevah bolj resen.


Ok že. Ampak ko štartaš iz nule je vse to zelo soodvisno. 400€ je nenazadnje lahko nakup materiala, naprave, programa itd...

Kaka pay as you go opcija bi bila zelo dobrodošla.

Tody ::

Pay as you go what? Davke? Ta mesec sem delal in celo zaslužil, zdej lahko plačam davke, drugi mesec pa sem tudi delal pa nisem nič zaslužil mi pa davkov ni treba plačat? Si resen? :)

GGGGG ::

Btw, če smo že na tem. Če se greš prodajo trgovinam oz. B2B nasploh, je precej boljše registrirati d.o.o. Tudi z s.p. te večje firme ne jemljejo zelo resno. Ni nobenega pametnega razloga za to, ampak realnost je takšna.

vostok_1 ::

Tody je izjavil:

Pay as you go what? Davke? Ta mesec sem delal in celo zaslužil, zdej lahko plačam davke, drugi mesec pa sem tudi delal pa nisem nič zaslužil mi pa davkov ni treba plačat? Si resen? :)


Alternativa pa je, delaš na črno, zaslužiš in nobenega davka ne plačaš. Ali pa si na zavodu in cuzaš državo.
How is that better?

IMO bi bilo super, da ko imaš prihodke plačaš davke, ko jih nimaš pač ne. Ampak seveda ne govorimo o miljonskih denarnih tokovih. Osebno dopolnilno delo določa letno minimalno plačo kot mejo. IMO je to solidna postavka, sam kaj ki je vse drugo totalno neustrezno.

Tody ::

Ampak a veš da to pri nas pomeni da noben od teh podjetji nikoli nebi imel dobička? :) Še vedno pa bi vrjetno želeli imeti pokojninsko zavarovanje in zdravstveno zavarovanje... Vem kaj boš rekel naslednje ampak mislim da je to že malce prežvečena tema.

spajdrmen ::

prvi s.p., prva zaposlitev so prispevki 200€, kje ste vi najdli 400€? Redni s.p.-ji imajo prispevke v višini 300€.

če odpreš danes s.p. 3.2.2014, ti računovodja naredi obračun prispevkov do 15.3.2014 za mesec februar, in te bojo pustil pri miru recmo tudi do aprila, ampak aprila boš moral nekaj nakzat državi (za februar).. se pravi če v skoraj treh mesecih ne predelaš vsaj toliko, da plačaš prispevke za februar (slabih 200€) pol tud nisi nek potecialen kandidat za uspeh... pozanimaj se pri svoji banki kašne možnosti imaš glede kreditov, še bolje pa limitov (ker ga vrneš kasneje).

lahko si najdeš tudi kašnega prijatelja / partnerja, ki je pripravljen uložiti sredstva, čas, trud, ideje itd.
lahko pocukaš za rokav babico, mamico, očija, dedija, strica, brata da ti priskočijo na pomoč na začetku.
lahko prodaš svojo premičnino, svoj drag laptop, ali kaj tretjega, da dobiš nekaj za zagon podjetja.

veš prjatu, časi za podjetništvo so težki, težko je štartati iz nule v podjetniške vode, še posebaj v današnjih časih. srečno pa po pameti

vostok_1 ::

Tnx.

Drgač pa trenutno trošim šparovček, dokler ne bo kaj za pokazat. Ampak ja, štart je iz nule skoraj.

sensei ::

Ja, po kredit morš it, če nimaš keša. Pol te bojo jemal resno. Ne morš pričakovat, da te bo kdorkoli v življenju jemal resno, če si tak ziheraš, da nisi še čit nč naredu, ker ti še noben ni zazihru nakazila.

Grosisti te ne jebljejo pet postov, maloprodajniki le če jim prideš pred nos.

Ja, tko nekak kot obleka nardi človeka. Vsi vemo, da ni res, ampak morš bit ornk zajeban, da te kdo povoha, če ne zgledaš in deluješ tko kot ostali uspešni.

K0K0 ::

Ne misli, da te bodo z firmo pa takoj jemali resno in da bos avtomatsko dobil dobre rabate. Sploh ce vstopas na dobro zafilano panogo bo kar jeba, ker grosisti scitijo vecje stranke.
z cim se mislis ukvarjat ?

spajdrmen ::

eden je enkrat na enem podjetniškem forumu napisal da je imel idejo, se usedel v avto, pred tem oblekel maturantsko obleko in šel v Frankfurt na sestanek... tam se dogovoril za posel in še dan danes laufa...

spet odvisno kok si star... kakšnega 18 letnika z reklcom, ki mi pride neke buče prodajat bi mi že takoj šel na živce ker se nekaj dela da je, pa ni nič... obleci se moras pristojno s svojimi leti

evo jaz ti povem iz lastnih izkušenj, da moj izdelek se je v Sloveniji prodajal ful dobro, nad pričakovanji, z isto strategijo, isto ceno, isti čas, isto use sem šel na Hrvaško, kjer sem doživel šok... niti 3/4 uspešno kot v Sloveniji... resnično nisem še našel pravega razloga... edini objektivni razlog ki mi skoz pada na pamet je "cena" ampak ceno določa trg, jaz pod to ceno ne morem, v Sloveniji, ki je toliko manjša v primerjavi s Hrvaško ki je toliko večja, mi res ni jasno... je res da ima več brezposlenih ampak ima tudi več prebivalcev... trg pa ni sploh zasičen s tem, ker redno spremljam situacije

tko da, si zapomni zlato pravilo: Pri prodaji ni pravil, teorije, formule.

Enkrat boš prodal ful, drugič nič, isto stvar z isto ceno na isem mestu

GGGGG ::

Pri prodaji ni pravil, teorije, formule.


Hmm. Seveda so pravila, samo poznat jih je treba.

alexa-lol ::

Če misliš da imaš tako dobro idejo potem so stroški za ustanovitev podjetja in plačevanje ZZZS in ZPIZ najmanjši problem.

Si daš recimo rok 6 mesecev in rečeš če v tem času zalaufa potem zalaufa, če pa ne potem pa mogoče ideja ni tako dobra oz. Slovensko okolje ni pripravljeno na to idejo.
6 mesecev po 200EUR mesec za ZZZS in ZPIZ je 1200EUR, kar ni spet tako malo da bi pobiral po cesti ni pa astronomsko visoko - iPhone je 600EUR.

Potem je tu še Vzajemna, mobitel, internet - to nanese cca 80EUR na mesec.

Potem poleg tega imaš pa še variabilne stroške. Če programiraš teh stroškov načeloma ni, če prodajaš miške iz Kitajske je to cena, ki jo plačaš za miške.
Potem je tu še rok plačila in ponavad je tko da če boš ti kupoval od neke velike firme ti bodo rekli daj denar pa dobiš, medtem ko boš pa ti drugi veliki firmi to prodajal bodo pa oni tebi rekli 60 dni ali pa nič, potem moraš tukaj imeti še ta denar da preživiš 60 dnevno obdobje, potem ti pa še ne plačajo.

Za kakšno poslovno idejo gre? A gre za kakšno trgovino/preprodajo ali za storitveno dejavnost (večina stroškov so stroški dela). Ni potrebno povedati celotne ideje samo na grobo.

O pravilih, teorijah, formulah
2:55 in naprej


Lahko ti graf nekaj pokaže a odločitev je še vedno tvoja.

Zgodovina sprememb…

spajdrmen ::

GGGGG je izjavil:

Pri prodaji ni pravil, teorije, formule.


Hmm. Seveda so pravila, samo poznat jih je treba.

pravila in zakoni obstajajo, seveda

to kar sem jaz hotel reči je, da pri prodaji ni pravila koliko boš prodal, kdaj in komu. Razumeš? Takih pravil ni.

Recimo če imaš eno jabolko za 10 centov, ne moreš zračunati kolk jih boš prodal in komu in kdaj, ni šans... lahko nekaj približno skalkuliraš, a te prej ko slej dotolče realnost in kriza.

solatko ::

Kako ste vsi pametni-

Najem kredita, kot frišen s.p. - misija nemogoče
Limit pri banki - kot frišen s.p. - misija nemogoče
davki - če si zaslužil kaj ali nič - od prvega dne dolg do države narašča, pa vse do poplačila. Kaj pa če posel ne steče?
Če si zaposlen, verjetno ne razmišljaš o s.p. - sploh če si za nedoločen čas in imaš kolikor toliko solidne in redne dohodke, če tega ni, si na istem, kot da si štartal iz čiste 0.
Preko podjemnih in avtorskih pogodb so ti panoge v katerih lahko delaš, precej omejene.
Če si študent, ne sprašuješ na forumu, kako začeti s poslom.

BigWhale - Povej pri kateri banki dobiš x kredit za x časa, če nisi Šrot ali Bavčar?
Delo krepa človeka

St235 ::

davki - če si zaslužil kaj ali nič - od prvega dne dolg do države narašča, pa vse do poplačila. Kaj pa če posel ne steče?

temu se pa reče poslovno tveganje. Po tvoje bi moral nekdo tretji odgovarjat za to ali tebi uspe ali ne?

solatko ::

Lakotnik29 - Narobe razumeš, tako kot vedno. Ne morejo vsi poslovno tvegat, zato je sposobno se it posel, samo kakih 10%-ov prebivalstva, pri nas pa bi brez da bi država karkoli reskirala, hoteli, najmanj, da se vsi brezposelni, samozaposlijo - delovnih mest je namreč vedno manj.

Že pred nekaj leti, je šel v zakonsko proceduro nek predlog, o "malem podjetništvu" ali po domače, poizkusu tistih, ki imajo dela na črno dovolj, vseeno pa ne za s.p., brez reklame in pridobivanja poslov, na način, ko bi se davke plačalo, na podlagi dohodkov.
Sedaj je neka oblika vavčerja, vendar je zadeva sila nerodno postavljena, saj mora vavčer nabavit uporabnik storitve in še to v času, ko dela zavod za zaposlovanje.

Ker država noče, izvajalci nimajo jajc, da bi se šli loterijo, zaposlitev ni, se naša črna ekonomija, veselo razvija naprej. Se samo še širi, na vsa področja in ne samo kot včasih, na obrtniške storitve.

Hebat ga, bolje nič, kot nekaj.
Delo krepa človeka

St235 ::

aha, ker naloga države je, da ljudem daje delovna mesta ali nosi tveganje, če se gredo ljudje malo podjetništvo?

spajdrmen ::

solatko je izjavil:

Kako ste vsi pametni-

Najem kredita, kot frišen s.p. - misija nemogoče
Limit pri banki - kot frišen s.p. - misija nemogoče
davki - če si zaslužil kaj ali nič - od prvega dne dolg do države narašča, pa vse do poplačila. Kaj pa če posel ne steče?
Če si zaposlen, verjetno ne razmišljaš o s.p. - sploh če si za nedoločen čas in imaš kolikor toliko solidne in redne dohodke, če tega ni, si na istem, kot da si štartal iz čiste 0.
Preko podjemnih in avtorskih pogodb so ti panoge v katerih lahko delaš, precej omejene.
Če si študent, ne sprašuješ na forumu, kako začeti s poslom.

BigWhale - Povej pri kateri banki dobiš x kredit za x časa, če nisi Šrot ali Bavčar?

pametnjakovič, ne vzemaš kredit preko s.p.-ja ampak ga vzameš kot fizična oseba.. WOW a na to nisi pomislil?

Če si delal prek študenta zadnje leto dobiš kredit tam nekje do 2500EUR (do 800 brez poroka), če si zadnja tri meseca delal, dobiš limit za pol leta v všini dvakrat od povprečja treh zadnjih plač WOW matr smo pametni pa znamo razmišljat :)

zaposlenim je pa še lažje dobit kakšen hitri kredit

Zgodovina sprememb…

bluefish ::

solatko je izjavil:

Ker država noče, izvajalci nimajo jajc, da bi se šli loterijo, zaposlitev ni, se naša črna ekonomija, veselo razvija naprej. Se samo še širi, na vsa področja in ne samo kot včasih, na obrtniške storitve.
Hm, črna ekonomija se širi na vsa področja, a hkrati folk kao nima denarja za odprtje s.p.? Does not compute. Je pri črni ekonomiji kaj drugega problem kot to.

solatko ::

spajdrmen - Pametnjakovič, da dobiš kredit, moraš imeti redne dohodke in delodajalec ti mora potrdit, do kdaj imaš pogodbo o delu, kot fizična oseba, dobiš na banki finger. WOW na to pa nisi pomislil?
Oboje, če imaš status študenta, če ga nimaš in to zamolčiš, storiš goljufijo.

bluefish - Počasi preberi še enkrat - oblika dela se širi na vsa področja, ne količina dela, ki ga črnuhi lahko opravijo.
Gre za to, da je potreb na trgu dovolj, vendar jih je potrebno poiskati, ker je tudi konkurenca številčna. Slabi počasi odpadajo, dobri pa potrebujejo čas, da pridobijo stranke in šele to, jim omogoči, soliden štart v podjetniške vode. Niso vsi Jurčki, da bi jim ata pokrival napake.
Delo krepa človeka

bluefish ::

solatko je izjavil:

Slabi počasi odpadajo, dobri pa potrebujejo čas, da pridobijo stranke in šele to, jim omogoči, soliden štart v podjetniške vode.
Ja, povsem normalno. Dandanes bi pač vsi radi uspeli preko noči in se postavili ob bok "tajkunom".

fantasycamp ::

bluefish je izjavil:

solatko je izjavil:

Slabi počasi odpadajo, dobri pa potrebujejo čas, da pridobijo stranke in šele to, jim omogoči, soliden štart v podjetniške vode.
Ja, povsem normalno. Dandanes bi pač vsi radi uspeli preko noči in se postavili ob bok "tajkunom".


Niti ne, zato pa je v Ameriki tako veliko novopečenih milijonarjev ker če je tvoja ideja dobra takoj za tabo stojijo delničarji in to je prav ne pa da stare ideje starih ljudi kraljujejo ker mladi nimajo kapitala!

bluefish ::

fantasycamp je izjavil:

Niti ne, zato pa je v Ameriki tako veliko novopečenih milijonarjev ker če je tvoja ideja dobra takoj za tabo stojijo delničarji in to je prav ne pa da stare ideje starih ljudi kraljujejo ker mladi nimajo kapitala!
Aha, na teh veliko novopečenih milijonarjev je pa še več takih, ki jim ne uspe. O tem, kake ideje se med drugim financira, pa tudi raje ne bi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

fantasycamp ::

bluefish je izjavil:

fantasycamp je izjavil:

Niti ne, zato pa je v Ameriki tako veliko novopečenih milijonarjev ker če je tvoja ideja dobra takoj za tabo stojijo delničarji in to je prav ne pa da stare ideje starih ljudi kraljujejo ker mladi nimajo kapitala!
Aha, na teh veliko novopečenih milijonarjev je pa še več takih, ki jim ne uspe.


torej ti nebi šel v posel ker ti mogoče nebi uspelo?

bluefish ::

fantasycamp je izjavil:

torej ti nebi šel v posel ker ti mogoče nebi uspelo?
Odvisno od razpoložljivih sredstev.

fantasycamp ::

bluefish je izjavil:

fantasycamp je izjavil:

torej ti nebi šel v posel ker ti mogoče nebi uspelo?
Odvisno od razpoložljivih sredstev.


no potem si na mojem, če bi imel delničarje in vlagatelje bi se tega šel, torej je Slovenija zaostala!

bluefish ::

fantasycamp je izjavil:

no potem si na mojem, če bi imel delničarje in vlagatelje bi se tega šel, torej je Slovenija zaostala!
Gremo se neko kvazi globalno ekonomijo. Kdo pa pravi, da moraš za sredstva žicati ravno domače banke oziroma investitorje?

fantasycamp ::

bluefish je izjavil:

fantasycamp je izjavil:

no potem si na mojem, če bi imel delničarje in vlagatelje bi se tega šel, torej je Slovenija zaostala!
Gremo se neko kvazi globalno ekonomijo. Kdo pa pravi, da moraš za sredstva žicati ravno domače banke oziroma investitorje?



kako boš pa dobil sredstva? Lokalni dilerji? Strici tete, ? Bodimo resni, noben ti na lepe oči ne bo dal desetine tisoč evrov ki jih rabiš za neko resno investicijo, zdej če se greš programirat je to neki drugega...

solatko ::

V normalnih državah, je interes države, da ima čim boljše pogoje za ustvarjanje delovnih mest. To je eden od načinov, da omogočiš malemu človeku, da z znanjem in delom, poizkuša naredit vse, da navkljub pomanjkanju finančnih sredstev uspe in postane z leti, morda tudi firma, kot je Akrapovič in podobni.
Na srečo je ravno Akrapovič začel še v prejšnjem sistemu, ko država še ni bila tako lakomna na vsak cent in je iz dela v garaži, verjetno tudi kakšen izpuh brez računa, postal eden od največjih na svetu.
Tudi on ni imel kapitala za odprtje firme, na začetku.

bluefish - Za odprtje lokalne firme, za nudenje uslug, storitev v bližnji in daljni okolici, se pa tare finančnih ponudnikov tveganega kapitala iz tujine. Večina dela na črno - sive ekonomije, predstavljajo storitve v SLO.
Delo krepa človeka

GGGGG ::

Tudi v Sloveniji dobiš investitorje, brez večjih težav. Ampak je treba VELIKO naredit za to, enako kot v tujini. Tisti, ki mislite, da v USA dobiš idejo in začnejo VCji metat denar v tebe očitno ne poznate zadev niti od daleč.

Po drugi strani je pa ogromno takih poslov, kjer lahko začneš z jurjem ali dvema začetnega kapitala. Samo pravilno se morš lotit biznisa.

Če nimaš dostopa do kapitala pač začneš s selekcijo tako, da izločiš vse biznise, ki kapitala ne zahtevajo in delaš market research od tam naprej.

bluefish ::

fantasycamp je izjavil:

Bodimo resni, noben ti na lepe oči ne bo dal desetine tisoč evrov ki jih rabiš za neko resno investicijo, zdej če se greš programirat je to neki drugega...
Se pravi, da tudi v tujini ne gre pridobiti sredstev samo z idejo napisano na pildek papirja. Pričakovano.

solatko je izjavil:

bluefish - Za odprtje lokalne firme, za nudenje uslug, storitev v bližnji in daljni okolici, se pa tare finančnih ponudnikov tveganega kapitala iz tujine. Večina dela na črno - sive ekonomije, predstavljajo storitve v SLO.
Za opravljanje neke lokalne storitvene dejavnosti ti tveganega kapitala nihče ne bo dal. Kjerkoli.
In če nekdo lahko posel opravlja na črno/sivo, očitno že ima orodje in podobno. Jamranje, da za legalizacijo potrebuje bajna posojila, je pač nakladanje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

fantasycamp ::

Se pravi, da tudi v tujini ne gre pridobiti sredstev samo z idejo napisano na pildek papirja.


Sem kdaj to omenil?

solatko ::

bluefish - Ne govorim o bajnem posojilu, govor je o tekočih izdatkih, dokler posel kolikor toliko ne zalaufa. So vmes stroški za reklamo (tudi če doma plakate delaš nekaj stane), nabava materiala, ki ga boš potreboval in ga potem plača naročnik, davki (prispevki za ....), pa še živet je treba, ane.
Rabiš tam okoli 1k€/mesec dohodka, da sploh lahko migaš naslednji mesec.

O teh sredstvih govorim ne om mio$ posojila. Če nimaš nobenega denarja, samo znanje in orodje, ki ga potrebuješ, je to skoraj enak znesek (za pridobit).

Potem moraš pa še računat za kakšen zamik plačila (po navadi delaš enako finančno sposobnim, kot si sam).
Delo krepa človeka

bluefish ::

Če se ne motim, se je ponujalo neka sredstva, ki so pokrila ravno osnovne prispevke za prvo leto obratovanja.

GGGGG ::

Zato si najprej najdeš stranke, se dogovoriš za biznis in potem, preden podpišeš pogodbo odpreš s.p., zadnji trenutek.

Če se ne motim, se je ponujalo neka sredstva, ki so pokrila ravno osnovne prispevke za prvo leto obratovanja.


Do nadaljnega je teh subvencij za samozaposlitev konec. Je pa bilo kar nekaj časa, ja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: GGGGG ()

spajdrmen ::

solatko je izjavil:

spajdrmen - Pametnjakovič, da dobiš kredit, moraš imeti redne dohodke in delodajalec ti mora potrdit, do kdaj imaš pogodbo o delu, kot fizična oseba, dobiš na banki finger. WOW na to pa nisi pomislil?
Oboje, če imaš status študenta, če ga nimaš in to zamolčiš, storiš goljufijo.

alo govorim iz lastnih izkušenj ti pa govoriš na pamet, a boš še naprej pametovau?

Invictus ::

Če so ti slovenska pravne osebe predrage, jih lahko ustanoviš tudi v tujini.

In je ceneje. Itak pa brez denarja ne gre ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

solatko ::

spajdrmen - Kakšne pa so te izkušnje. Če so dobre, jih posreduj še OP.
Če si nategnil banko, da si še vedno študent in zato dobil kredit, je to navadna goljufija, drugače kredita ne dobiš.
Kakšen kredit si dobil, kot fizična oseba, brez dohodkov?

Sedaj pa nehaj nakladat. Pa ne govorim na pamet, ker nimaš samo ti izkušnje. Verjetno sem malo starejši in tudi marsikaj počel v svojem življenju.

Invictus - Ne gre za denar, ki ga rabiš za ustanovit firmo, gre za začetni zagon, ko nimaš dovolj strank, da bi ti in firma preživela.

Pustimo sedaj tiste, ki jim svoj izdelek uspe hitro prodati, govorimo o tistih, ki imajo čisto običajno znanje in ga ne morejo tako hitro prodati, da bi bili že v nekaj mesecih na +-u.
Gre za ljudi z znanjem in osnovnim orodjem, brez kakršnih koli sredstev, ki so sedaj prisiljeni, svoje znanje prodajati na črno, zato, da preživijo, ne zato da bi obogateli, ker od dela se pri nas, ne obogati.
Delo krepa človeka

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: solatko ()

GGGGG ::

Pustimo sedaj tiste, ki jim svoj izdelek uspe hitro prodati, govorimo o tistih, ki imajo čisto običajno znanje in ga ne morejo tako hitro prodati, da bi bili že v nekaj mesecih na +-u.


Zato si pa vzameš mesec ali dva časa in se naučiš vsaj osnovne stvari o podjetništvu, prodaji itd. Danes neznanje ne more biti izgovor, ker ima čisto vsak na voljo informacije.

Invictus ::

Očitno moj post ni bil razumljen.

Naj ga razume vsak po svoje ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

solatko ::

iKst - Pri uslužnostnih dejavnostih, ne gre toliko za podjetniška znanja, kot za pridobitev dovolj strank, ki rabijo tvoje usluge.

Ko se ti posel širi, pridobivaš tudi določena organizacijska znanja, zaposliš nove ljudi....., vendar je do tam problem prit. Ne ukvarjajo se vsi s prodajanjem megle, nekateri prodajajo svoje, otipljivo delo, ki ga ljudje potrebujejo - gradbeništvo, ključavničarstvo, razne vrste servisiranja....., skratka za mojstre v poklicnih smereh. Pri tem pa ti podjetniška znanja ne koristijo ravno veliko, predvsem rabiš stranke in reklamo.
Delo krepa človeka

Tody ::

Solatko, kake bedarijie govoriš. Podjetništvo je čisto povsod pomembno razen za sedenje pred TV ga ne rabiš, pa za jokat na forumih tud ne.

Če si ti ključavničar, je pomembno po katerih kanalih boš obvestil svoje bodoče stranke, kje boš našel prostor za delo, kako se boš razlikoval od konkurence, zakaj bi ljudje prišli k tebi, kako jih boš pritegnil nazaj, kako jih boš razvajal ko bodo enkrat pri tebi...

Za vsa zgornja vprašanja ne rabiš niti centa. Za uresničitev idej pa rabiš kak euro. Ampak če imaš odgovore na zgornja vprašanja potem se dostikrat najde tudi denar za njih.

solatko ::

Tody - To kar si naštel, mora tako poznat vsak, ki pride skozi mesec z minimalcem, pa še ekonomijo mora fajn obvladat.
Osnove podjetništva pozna večina tistih, ki se spravijo na samostojno pot in večine ne pokoplje neznanje, temveč plačilna nedisciplina in pomanjkanje strank.
Hitro dobiš kak posel, kot podizvajalec, potem pa zvisiš in pri tem ti tudi EF in PF nič ne pomagata.
Drugo kar je, ne gre za podjetje ali velikega obrtnika in moraš predvsem vedet, da ne stopiš v prevelike čevlje, saj hitro padeš na nos.
Največji problemi nastanejo, ko nehaš delat za posamezne stranke in začneš delat za firme, saj se nategi vršijo iz dneva v dan in nisi niti najmanj zaščiten.
Delo krepa človeka

fantasycamp ::

Vsako podjetje v Slo ki išče kupce po slo je neverjetno neresno, danes bi vsi morali začet tako da razmišljajo ali bi se moja storitev prodajala po Evropi!

Akrapovič je tako uspešen ker nikoli ni slo gledal kot prvo opcijo!

GGGGG ::

Osnove podjetništva pozna večina tistih, ki se spravijo na samostojno pot in večine ne pokoplje neznanje, temveč plačilna nedisciplina in pomanjkanje strank.


Zdaj pa res pišeš totalne nesmisle.

To, da se tvegane posle dela z avansnim plačilom je recimo ena taka osnova o kateri govorim, ki naredi razliko med propadom in lagodnim življenjem. Podobno je s profitabilnim pridobivanjem strank, ustreznim zaposlovanjem itd.

Že pri teh osnovah se zatakne vsaj 90% podjetnikom. Oz. še veliko preden pridemo do teh osnov. Pri izbiri ustreznega poslovnega modela, poslovnem načrtu in takih "malenkostih".

To, da greš v biznis brez takih znanj je zelo neodgovorno in neumno. Pa ni važno, a si vaški čevljar ali pa nameravaš postaviti nov google.

Vsako podjetje v Slo ki išče kupce po slo je neverjetno neresno, danes bi vsi morali začet tako da razmišljajo ali bi se moja storitev prodajala po Evropi!


Ja? Govoriš iz izkušenj? Kakšna točno je razlika med 1M prihodkov, ki jih narediš v Sloveniji in 1M prihodkov od tujih podjetji?
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ustanovitev podjetja v Romuniji (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8114675 (12279) PrihajaNodi
»

Najbolj iskani/plačani poklici - možnost podjetja (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5914230 (12016) maxipin
»

Inženirji bomo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šola
12728434 (24341) kapitan
»

Jugoslav Petković (Mimovrste) v Financah

Oddelek: Loža
474515 (3883) RockyS

Več podobnih tem