» »

Windows 8+ desktop: Modern Apps vs (old) desktop apps

Windows 8+ desktop: Modern Apps vs (old) desktop apps

Qushaak ::

Če se osredotočimo na Windows 8.1, kjer imamo neke Modern App-e in obstoječe "desktop" aplikacije za odpiranje istih reči (recimo poslušanje muzike, gledanje videov,...) obstaja Stardock-ov ModernMix, ki pak "ovije" moderno Windows aplikacijo, da ima gumb za zapiranje ter pomanjševanje in maksimiziranje - skratka točno tako kot stari dobri namizni programi. Na računalnikih, ki nimajo touch zaslona je to res olajšanje.

Me pa zanima, če imamo praktično enaka programa - ali modern app-i napram "desktop ekvivalentom" nudijo čaj več (pa ne mislim samo v smislu funkcionalnosti, ampak tudi boljšo izrabo (sodobnega) računalniškega hardware-a)?

Primeri:
- Picture and Fax Viewer vs Photos
- Windows Media Player vs Music
- Windows Media Player vs Movie
- ...

Tudi VLC Player bo očitno dokaj kmalu nativno postal še Modern App.
Ker mi je VLC kar se menijev tiče grozen (desktop varianta) bi pač probal tega novega pognati preko ModernMix-a. Bi bilo pa tudi zanimivo vidt ali so pri tem "novem" VLC-ju samo GUI naredili nanovo ali bo znal kaj bolje koristiti sodoben hardware (kar se tega tiče je MPC-HC v precejšnji prednosti recimo).

P.S.: Če se namesti ta ModernMix uporabnik sploh ne ve, da je gor, ko zaganja Modern App-e in se mu odpre v navadnem desktop oknu. Vse se popolnoma transparentno odvija v ozadju.
  • spremenil: Qushaak ()

Isotropic ::

meni osebno so vsaj tisti built-in slabsi od klasicnih. recimo pri pic viewerju (modern) se ne mores sprehajat po vseh fotkah v folderju, vsaj jaz nisem nasel kako (nisem pa prevec iskal). v classic lahko.

Cold1 ::

Me pa zanima, če imamo praktično enaka programa - ali modern app-i napram "desktop ekvivalentom" nudijo čaj več (pa ne mislim samo v smislu funkcionalnosti, ampak tudi boljšo izrabo (sodobnega) računalniškega hardware-a)?

Ne. To tudi nikoli ni bil namen.

Qushaak ::

To se pravi, da je "optimizacija za hardware" nekako na tistem nivoju kot za WPF aplikacije, kjer se uporablja DirectX (namesto GDI-ja v WinForms-ih)?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

World War 3

Oddelek: Igre
334150 (1557) oo7
»

Sony KDL-50W829

Oddelek: Zvok in slika
386358 (3793) MrStein
»

Raspberry Pi 2 - malina na steroidih z Okni (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
8527146 (17745) rebro
»

Samsung ne mara več za tablice z Windows RT (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Windows Mobile
8726283 (22810) FrEaKmAn
»

[Android] Aplikacije in Igre

Oddelek: Mobilne tehnologije
243952 (2447) bdoxx

Več podobnih tem