Forum » Programiranje » PHP fopen
PHP fopen
Millikan ::
Pozdravljeni
Ob nadgradnji serverja (nova verzija PHP) se mi je pojavil problem z ukazom "fopen". Na verziji PHP 5.3. mi javlja napako, da ne more odpreti url povezave, ki jo uporabljam z ukazom:
"$fp = fopen("$url","r") or die ("Napaka pri branju RSS podatkov.");"
Mogoče ve kdo v čem je problem? Dobil sem namig na enem tujem forumu, da bi se dalo rešit z .htaccess kamor bi vpisal vrstico z: "php_value allow_url_fopen On". Vendar sem sesul stran.
Hvala za odgovore!
Ob nadgradnji serverja (nova verzija PHP) se mi je pojavil problem z ukazom "fopen". Na verziji PHP 5.3. mi javlja napako, da ne more odpreti url povezave, ki jo uporabljam z ukazom:
"$fp = fopen("$url","r") or die ("Napaka pri branju RSS podatkov.");"
Mogoče ve kdo v čem je problem? Dobil sem namig na enem tujem forumu, da bi se dalo rešit z .htaccess kamor bi vpisal vrstico z: "php_value allow_url_fopen On". Vendar sem sesul stran.
Hvala za odgovore!
Kako pa pridem do php.ini? Stran imam na gostujočem strežniku. V home/mojadomena/ ga ne najdem (tudi v php datoteki ne).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Millikan ()
Z ukazom: "php phpinfo();" sem videl, da je "allow_url_fopen" res na Off. Zdaj moram samo še poiskat ta php.ini. Piše mi tudi kje je, vendar ne morem do njega.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Millikan ()
pegasus ::
Tega ne moreš sam vklopit, to mora naredit admin sistema samo zate. Ta funkcija se na shared hostingih ponavadi izkljaplja, izključno zaradi potreb po normalnem spanju adminov.
paco ::
Lahko tudi na vrh .php datoteke napišeš
če seveda strežnik omogoča uporabo te funkcije.
ini_set("allow_url_fopen", "On");
če seveda strežnik omogoča uporabo te funkcije.
It iz aj.
Hvala za pomoč! Je že rešeno, so mi vklipili možnost nastavljanja parametrov za PHP. Zdaj zadeva spet deluje normalno.
Lp.
Lp.
BigWhale ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PHP simplexml_load_file težavaOddelek: Programiranje | 654 (565) | radiokills |
» | Osvežitev strani in podatkovOddelek: Izdelava spletišč | 1938 (1609) | s52sk |
» | Grab contentOddelek: Izdelava spletišč | 2270 (1971) | Tody |
» | iframe da ali neOddelek: Izdelava spletišč | 1180 (995) | rkasteli |
» | Stran v strani...Oddelek: Izdelava spletišč | 969 (927) | Tito |