Forum » Programiranje » sql, negacija ..
sql, negacija ..
BRBR ::
master
detail
Super, zdaj imam vse kar spada pod plantae.
Kako pa naj, optimalno, dobim, vse kar pa ne spada pod plantae ?
id ime 1 regrat
detail
id taxonomija 1 plantae 1 ... 1 ... 1 taraxacum
select distinct m.ime from master m join detail d on m.id = d.id where d. taxonomija = 'plantae'
Super, zdaj imam vse kar spada pod plantae.
Kako pa naj, optimalno, dobim, vse kar pa ne spada pod plantae ?
Ne. regrat bo še vedno znotraj rezultatov ker 'taraxacum' != 'plantae'
Ok, morda sem slabo razložil.
Ne sme najti nobene od rastlin.
Ok, morda sem slabo razložil.
Ne sme najti nobene od rastlin.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BRBR ()
Math Freak ::
Ni mi jasno zakaj si združil celo klasifikacijo v en stolpec. plantae, taraxacum itd. bi morali imeti vsak svoj stolpec. Kako boš dobil recimo znanstveno ime regrata iz tabele detail?
dmok ::
select m.ime
from master m
where not exists(select d.id from detail d where d.id = m.id and d.taxonomija = 'plantae')
from master m
where not exists(select d.id from detail d where d.id = m.id and d.taxonomija = 'plantae')
ja, to je to, pa še 'where in' varianta je.
Samo moj 'gut filling' mi pravi, da to ni najboljše kar se tiče hitrosti, čeprav zaenkrat zgleda OK.
Zato, ker je taksonomija krneki.
Za eno rastlino imaš podatek za npr. subphylum za drugo pa ne,...pa četudi na dnu taxonomije prideta skupaj v istem genusu.
In itak bi imel potem tabelo z 'milijom' stolpci in in milijon null vrednostmi.
Samo moj 'gut filling' mi pravi, da to ni najboljše kar se tiče hitrosti, čeprav zaenkrat zgleda OK.
Ni mi jasno zakaj si združil celo klasifikacijo v en stolpec. plantae, taraxacum itd ...
Zato, ker je taksonomija krneki.
Za eno rastlino imaš podatek za npr. subphylum za drugo pa ne,...pa četudi na dnu taxonomije prideta skupaj v istem genusu.
In itak bi imel potem tabelo z 'milijom' stolpci in in milijon null vrednostmi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BRBR ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | SQL vprasanje (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 8344 (5023) | BivšiUser2 |
» | [SQL] teževa pri iskanju zapisovOddelek: Programiranje | 2102 (1692) | lopow |
» | [SQL] - združitev glede na iste vrednostiOddelek: Programiranje | 1390 (1032) | tx-z |
» | Baze ter relation med njimiOddelek: Programiranje | 3317 (2878) | Marat |
» | Normalizirana struktura - queryOddelek: Programiranje | 1719 (1339) | frudi |