» »

neki vprašanj za linux in windows

neki vprašanj za linux in windows

root987 ::

hello


najprej linux. zanima me, ali ima kateri koli linux podprt zunanju isdn adapter(al ka je ona stvar - modem??) Siemens I-Surf 2.0 USB. imam red hat 8 vendar je podprt 1.0, 2.0 pa ne;( . ako ne poznate katerega povejte, da bom vsaj odstranil linux ter tako sporostil potrošene gigabajte, ker brez interneta in brez pravih iger je linux popolnoma neuporaben.


zdej pa winsi. če ni moj isdn adapter podprt bom dav gr še ene winse(če se eni sesujejo pa to) pa me zanima kk se da met dvojni boot windowsov. zdej mam dvojni boot za linux rh8 in windowsME, kasneje pa nameravam met win98(ali me) in 2k. morda pridejo namest 98 xp samo mam še kr star računalnik tk da ne vem kk hitri bi bli. u glavnem, ko pride do te odločitve, če še nebom zihr bom pa povedo.

lp
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

root987 ::

a lahko poten vsaj poveste kako se nardi da imaš boot meni pr več windowsah? npr. da mam 2k pa ME(ali 98). kk nardim da bom mev boot meni??? al bo to samo naredlo če dam 2k na c:\ na d:\ pa ME???
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

Nerdor ::

Če imaš kupljene, navadne Windows XP Professional/Home in si že po prej inštaliral, "starejše" windowse (98, 2000), na d:/ in itd., jih bo Windows XP sam našel (ko ga boš inštaliral) in dodal v svoj Boot Meni. Torej moraš predhodno inštalirat, stare pol pa nove winse in ti jih lepo porazdeli v Boot Meni (brez tvojega šaranja po boot.ini)

Novejši Windows XP Pro SP1, pa ne prepoznajo ostalih windowsov (preizkušeno)!!! Zakaj? Ker je tako hoče M$;(( Beri po njihovi spletni strani zakaj noče, čeprav lahko (WinXP SP1 sem podtaknil Debiana) brez problema, poganja tudi ostale stare winse.

Kako, spraviš v sožitje windows (tudi po več njih) in linux, beri tale moj odgovor na ta post.

Kar se pa tiče RH8 in USB2, nevem probaj skompajlat kernel, s sourcem, ki pride zraven RH8, in v make menuconfig poišči kje kakšno USB1 in USB2 podporo, jo kot modul označi skompajlaj in probaj, ni druge..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Nerdor ()

Nerdor ::

Ma stem se mislil, povedat, da obstajata dve verziji Win xp, prva iz leta 2001, ki jo komot z SP1a nadgradiš, in druga iz leta 2002, tako imenovana Corporate Edition, ki že ima na CD-ju SP1, ta Corp. je zoperna, vse ma po default izključeno, celo Attachmentov noče odpirat v Outlook Express, dokler mu v Options to dovoliš..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Nerdor ()

Phoebus ::

Tudi v Linuxu dela. Distribucija nima veze, imet pa moras seveda novejsi kernel s podporo usb 2.0 in jo imet podprto.

ToniT ::

Nerdor: Verjetno si mislil povedat, da obstajata dve piratski distribuciji windowsev.
Corporate Edition je namenjena velikim firmam, da ni treba administratorjem vsake kopije aktivirati in obstaja že od začetka. Je pa res, da po namestitvi SP1 oz. SP1a outlook express po defaultu onemogoči dostop do nekaterih priponk, vendar je to feature SP1, ne pa verzije windowsev.

borchi ::

mislim, da root987 misli z "Siemens I-Surf 2.0 USB", da je to modem verzije 2.0 in ne, da je to USB 2.0 naprava. če bo kernel skompajlal z usb 2.0 podporo, mu modem ne bo nč bolj delal.

na hitr sem našu tale link: http://www.linuxpowered.com/html/editor...

drugač pa mal še po googlu poišč.
l'jga

root987 ::

ja!!! tko je prav. no, bom probo mal z tem samo ne vem...po moje to skor presega moje znanje linuxa...
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Advanced user anketa [REZULTATI OBJAVLJENI] (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Operacijski sistemi
16214988 (10070) Eru
»

Siemens I-surf USB ISDN modem problem...

Oddelek: Strojna oprema
141482 (1268) amigo_no1
»

Inštalacija Linuxa

Oddelek: Operacijski sistemi
181149 (978) BigWhale
»

Modem in Red hat 8.0

Oddelek: Operacijski sistemi
8996 (921) root987
»

Naucite se instalirat linux

Oddelek: Operacijski sistemi
51002 (803) root987

Več podobnih tem