» »

Alternativne kriptovalute (Altcoin-i)

Alternativne kriptovalute (Altcoin-i)

««
40 / 91
»»

K0l1br1 ::

Sem imel idejo, da bi nekaj šortal, pa sem ostal s fiatom ;), ker je kar povozilo mimo. Je kakšen razlog za tale dvig z 0.28 na 0.297+? (missing trolbox).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: K0l1br1 ()

slotechar ::

Mah, če pogledaš celotno borzo se je ripple prebudil še najmanj od ta večjih coinov.

Mislim, da ker market cap narašča, da naraščajo bolj ali manj vse blue chip valute.

XRP je precej samovoljen, kar se tega tiče. Ko vse rase, je tale pri miru ali pa pada. Skratka, konfuzna valuta.

jast82 ::

Ne sledi bitcoin beti. Anomalija :)

slotechar ::

Aja, neki sem bral o ripplu, da ga lastniki lahko kar dost manipulirajo, ceno...

Mogoče je v tem ta anomalija?

Zgodovina sprememb…

gruntfürmich ::

samo da zraste do .30 in prodam potem pa lahko gre kam hoče :D naslednji trend itq navzdol pričakujem
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Kaj AMD RX 480 se sploh kje da kupiti, ker je povsod za mesec dva za čakati? Nadomestek bi bil kaj: RX 580?

Jerry000 ::

K0l1br1 je izjavil:

Kaj AMD RX 480 se sploh kje da kupiti, ker je povsod za mesec dva za čakati? Nadomestek bi bil kaj: RX 580?

Poglej Swedata (BTC). Jaz sem 1mesec nazaj tam kupil za 117€.

FrRoSt ::

Jerry000 je izjavil:

azaj tam kupil za 117€.
Poceni si jo dobil.

hojnikb ::

te dni bo težko dobit kakršno koli polaris10 grafiko; rabljeno ali novo za nek razumen dnar...
#brezpodpisa

rawlit ::

FrRoSt je izjavil:

https://www.dnevnik.si/1042774483/posel...

Nisem si mislil, da do sale-a sploh ne bo prišlo, vse je bilo zbrano v presale-u. Priority naj bi imelo cca 1200 ljudi, zbrali pa so 55k ETH.

sarma832 ::

sarma832 je izjavil:

kingsix je izjavil:

@jype .. daj nehaj. Rabimo nove člane, da se balon dalje napihuje. haha

:)):))

https://lbry.io/

Članek je bil enkrat celo na slo-techu pred parimi mesci. Na njihovi platformi lahko gledaš videje, ki so hostani decentralizirano. Možno je tudi plačevanje z LBRY credits - to je njihova kriptovaluta, ki je fork od Bitcoina mislim da. Namenjeno za mikrotransakcije. Ubistvoma je pa produkt protokol, katerega lahko uporabi kdorkoli in razvije svojo aplikacijo. Češ da lahko ustvariš decentralizirano verzijo youtuba/netflixa/app stora.

Stvar že deluje, vendar trenutno polno buggov in še z razlogom v closed beta. So pa developerji aktivni.

Samo nekako dvomim, da bi se to dejansko prijelo in bi ljudje začeli uporabljat :8)

Hvala, slotech
:D

#000000 ::

Eno morda glupo vprašanje al pa tud ne :)

Recimo da imaš na voljo en manjši super računalnik kot ga ima recimo Turboinštitut v LJ je že sicer par let star ampak verjetno ni švohcan.

Bi se dalo s takim računalom kaj narudariti recimo bitcoine ki so najbolj cenjeni, potem pa druge katere precej lažje narudariš.

Bi se tako početje sploh splačalo ali ne ???

hamez66 ::

Pri trenutni profitabilnosti bi se verjetno izplačalo rudariti XMR. Če ima pa še kakšno grafično moč, pa tudi ostale coine.

krneki0001 ::

monerote lahko tudi na grafični rudariš.

dl-jaj minergate program in probaj rudarit. http://minergate.com

Nima dostopa do tega računalnika, Ima pa ga kolega ki seveda tega ne bo naredu ker ga lepo plačajo, midva samo ob pivu zafilozofirala jaz da bi se verjetno dalo, on da temu ne verjame pač je strojnik :)

Aja njihov računač ima kr spodobno strojno in verjetno tudi grafično moč, sej delajo vse žive možne in nemožne simulacije, največ prav za flow vode ali zraka ter ostale sile, tko da moči imajo kr dost ?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: #000000 ()

krneki0001 ::

A je kak source programa za rudarit v C ali C++ in free, da bi ga zbuildal za na IBM mainframe, pa probamo na taki mašini rudarit?

evo sem nadju na rtv slo kak komp imajo

Sistem s skupno 2.048 procesorji in 4,1 TB spomina
Novi računalniški sistem, ki ga je dobavil IBM, je sestavljen iz 256 strežnikov, od katerih ima vsak po dva štirijedrna procesorja in skupno 4,1 TB spomina. Strežniki so povezani z mrežno tehnologijo Infiniband, ki omogoča povezavo brez zakasnitev, tako da lahko delujejo skupaj kot enovit sistem.

Rezultati izračunov se bodo shranjevali na pomnilniški sistem IBM DS4000 s kapaciteto 10 TB, ki bo s strežnikoma za upravljanje sistema povezan z optičnimi vlakni. Sistem bo zmogel 10.000 CFD analiz na leto.

Pizda če bi vedeli kak BOOM bo Bitcoin bi drzga kot to ne delal in narudarli keša za celo bančno luknjo do zdej :)

Zgodovina sprememb…

galu ::

Hec je, da en konkretnejši kletni GPU mining rig šibne ta superračunalnik v rudarjenju.
Tako to gre.

Ne verjamem, ker pol bi vsak lahko za par 10k eur mel super komp

editiram: ne bom reku da mam prav

Zgodovina sprememb…

Ma leta ga dajejo, letnik 2008.

next3steps ::

#000000 je izjavil:

Ne verjamem, ker pol bi vsak lahko za par 10k eur mel super komp

editiram: ne bom reku da mam prav

Ga lahko imaš
https://www.amazon.de/PNY-TESLA-Module-...
Dve taki + vse kar pride zraven pa si malce čez.

Za 10 čukov boš pa tudi znal zagnati kaj Amazonovega. Ne za dolgo, boš pa.
https://aws.amazon.com/hpc/

Zgodovina sprememb…

aborko ::

Sterlingcoin (SLG) se prebuja, trenutno ima sicer še mizeren market cap in ceno, a oboje narašča in je mogoče primeren kandidat za manjšo investicijo.

Gemblerka ::

Zdravo, mi lahko kdo svetuje kako začeti? Katero kriptovaluto se najbolj splača kupiti? Katero "borzo" izbrati? Hvala za vse napotke.

Jerry000 ::

Gemblerka je izjavil:

Zdravo, mi lahko kdo svetuje kako začeti? Katero kriptovaluto se najbolj splača kupiti? Katero "borzo" izbrati? Hvala za vse napotke.

ICN, Kraken. IMHO

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jerry000 ()

Matej_K ::

Kkšn app za widgete android, da mi na namizju telefona kaže vrednosti.
Imam enega, pa nima ICN, pa ostalih...
... .. .

amacar ::

Gemblerka je izjavil:

Prvi nasvet, preden postavljaš vprašanja preberi to temo in temo: debata o Bitcoinu

Zgodovina sprememb…

• spremenil: amacar ()

Za začetnike je tole kar težka debata :-) Kaj pa ETH preko Krakena? Moraš nujno kupiti 1 enoto ali se lahko ETH deli na manj?

Zgodovina sprememb…

Ne skrbi, ti razdelijo glede na to, koliko ga kupiš.

superpika ::

Gemblerka je izjavil:

Za začetnike je tole kar težka debata :-) Kaj pa ETH preko Krakena? Moraš nujno kupiti 1 enoto ali se lahko ETH deli na manj?

Svetujem ti, da narediš domačo nalogo in se prebiješ čez poste :)

nekikr ::

Jaz ti pa glede na tvoje pisanje svetujem, najbrž se bo še jype strinjal z mano, da pojdi raje na eno dobro turo s kolesom, danes je lep dan za to.

Tr0n ::

Samo prej kupi par ETH in XBT. :)

D3m0r4l1z3d ::

hojnikb je izjavil:

te dni bo težko dobit kakršno koli polaris10 grafiko; rabljeno ali novo za nek razumen dnar...

Za koliko prodaš svojo msijevko?
ETN Wallet addr.: etnkGuvhDzR7Dh8us4e69VStubGbmQHrh5pe2fnpNDhEhX5
A1nCWrFBMK2NmkycgVN4sAwhvY8YyNNbF6KUSJyFZ99QKU8phCn
Cryptopia ref. link: https://www.cryptopia.co.nz/Register?referrer=Anymalus

tikitoki ::

Pizda jim m.! Sem mislil zamenjat grafo in meti mesec gaminga! Prokleti kriptorudarji!

Vzemi Nvideo, jih je polno, čeprav ne vem zakaj, saj ravno tako minajo.

||pSyCh0| ::

ker so AMDjke cenejše in so vsi skočli na vlak z "minimalnim" riskom :D

kiFni ::

nvidea je baje sploh dobra za equihash algo (zcash,...) zarad majhne porabe in zelo hitra.

kiFni je izjavil:

nvidea je baje sploh dobra za equihash algo (zcash,...) zarad majhne porabe in zelo hitra.

Katera? 1060 3Gb?

wini ::

1070 8gb

1060 3gb ima najkrajši ROI, 1070 je najbolj power efficient, 1080 Ti jih pa lahko največ spraviš na eno kišto.

hamez66 je izjavil:

1080 Ti jih pa lahko največ spraviš na eno kišto.
Kako to misliš, da jih največ spraviš na eno kišto?

EDIT: ali je možno, da bi procesor (G480) imel enak hashrate kot grafična kartica (AMD 7550) (mi leži v kleti in sem probal link na minergate.com. Pentium G4400 pa je ccs 3-4x hitrejši od G480 oz. grafične kartice AMD 7750? Vem, da je vse skupaj počasno, zanima me iz akademskih razlogov....

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: K0l1br1 ()

Curly ::

Kako pa vi rudarite, na minergate? Kje drugje?, oz. Ali obstaja kak drug bol ucinkovit nacin?
Sem si ga za test naložil, sistem je prijazen, deluje lepo, zgleda ok. Ne vem pa kako je sistem v osnovi zastavljen.

Zeitgeist ::

Curly je izjavil:

Kako pa vi rudarite, na minergate? Kje drugje?, oz. Ali obstaja kak drug bol ucinkovit nacin?
Sem si ga za test naložil, sistem je prijazen, deluje lepo, zgleda ok. Ne vem pa kako je sistem v osnovi zastavljen.

več valut, več načinov. v osnovi imaš solomining in pool mining. potegneš klienta za rudarjenje posamezne valute ga konfiguriraš in zaženeš. če imaš dovolj "močno" farmo pride v poštev solo mining, če ne pa pool mining.

malo poguglaj: solo mining, pool mining je poln net že tega

K0l1br1 je izjavil:

hamez66 je izjavil:

1080 Ti jih pa lahko največ spraviš na eno kišto.
Kako to misliš, da jih največ spraviš na eno kišto?

EDIT: ali je možno, da bi procesor (G480) imel enak hashrate kot grafična kartica (AMD 7550) (mi leži v kleti in sem probal link na minergate.com. Pentium G4400 pa je ccs 3-4x hitrejši od G480 oz. grafične kartice AMD 7750? Vem, da je vse skupaj počasno, zanima me iz akademskih razlogov....

Ma v smislu, da imaš lahko največ hash powerja na eni sami mašini. Maximalno število kartic je enako, ampak mining rig bo veliko močnejši s 6x 1080ti kot s 6x 1060.

hojnikb ::

D3m0r4l1z3d je izjavil:

hojnikb je izjavil:

Za koliko prodaš svojo msijevko?

300e pa roka >:D

krneki0001 je izjavil:

monerote lahko tudi na grafični rudariš.

dl-jaj minergate program in probaj rudarit. http://minergate.com

je tole kej bolse od nicehash ?
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

kiFni ::

Govorim za equihash. Za ostale algote pa ni tok ucinkovita, je pa amd boljš. pa več algoritmov in minerjev podpira amd.

@hojnik
Na nicesh prodajaš računsko moč, plačilo dobiš v btc. Na minergate pa rudariš določen coin.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kiFni ()

Mi lahko kdo pomaga pri verifikaciji računa? Kaj morem uploadati pod Proof of residence? Verificiram račun na Krakenu.

Nazadnje sem prejela pošto od davčne. Kaj jim moram sploh skenirati? Samo prvo stran dokumenta? Vse ravno ne bi :-)

Zgodovina sprememb…

4T4T4O ::

Gemblerka je izjavil:

Mi lahko kdo pomaga pri verifikaciji računa? Kaj morem uploadati pod Proof of residence? Verificiram račun na Krakenu.

Nazadnje sem prejela pošto od davčne. Kaj jim moram sploh skenirati? Samo prvo stran dokumenta? Vse ravno ne bi :-)

Račun/položnico za internet, elektriko itd...

Imamo samo e-račune. A je to ok, če dam print screen iz spletne banke?
««
40 / 91
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kripto začetek (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kriptovalute in blockchain
13532294 (14442) Mato989
»

Začetek s Kriptovalutami po Korakih - prijava, nakazilo EUR, prenakazilo kovancev (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kriptovalute in blockchain
14863602 (50716) PrihajaNodi

Več podobnih tem