» »

Problem z računalnikom...

Problem z računalnikom...

brko19 ::

Pozdravljeni!
Bom probal nekako opisati moj problem in moje postopke: Prižgem računalnik ( namizni ) ko pride v windowse zatrokira in ni nikakršnih reakcij... ko ga resetiram, se mi monitor ne prižge zato ga moram ugasniti na napajalniku in dati RAM ven ter nazaj not v isti port... prižgem komp spet ista zadeva, čujem da mašina zalaufa ampak monitor se ne prižge... nato ga ugasnem in spet prižgem in se mi pojavi da pritisnem f2 in potem napiše cheknvram itd... in potem pride v win in dela... To se dogaja skoraj vsak dan. Je mogoče problem z matično?
Hvala!

Duhec ::

Pusti ram na miru, boš uničil še kak slot.
Problem je bržkone v napajalniku ali matični, vsaj najpogosteje.
Imaš grafiko posebej ali je integrirana? Katera plata, koliko je star sistem,...?
Poglej, če so na plati napihnjeni kondenzatorji.
Izposodi si napajalnik iste ali večje moči od tvojega in testiraj z njim.

grafika je posebej, plata pa je asusova P5KC. Sistem je star cca 5 let

solatko ::

Okvara RAM-a. Stestiraj RAM in poročaj. Koliko imaš palčk, poizkusi z eno. Lahko te pa zajebava DVD enota ali HDD.

Na tej plati so že polymer kondenzatorji in nebi smel biti problem v njih. Jih pa lahko za vsak slučaj premeriš.

Mimogrede zamenjaj še kabel grafična-monitor.
Delo krepa človeka

ram-i so novi notri,ista zadeva...

Beef ::

5 let, ha? Potem je star tolk ko moj, kdo ve, kaj bi lahko blo fuč... Verjetno je tvoj cel sistem (tako kot moj) na zadnjih nogah. Začni varčevati za novega, dokler še maš čas.

solatko ::

brko19 - To je lahko problem. Je na stare delalo?
Delo krepa človeka

ne pri starih se je začelo. sem jih testiral in je pokazalo napake. sem kupil nove, problem se pa nadaljuje...

wanted56 ::

Okay, memtest zaženi. Pusti delat čez noč. Povej za napake zjutraj. Pogledaj ce so vse povezave na matični ok. Preveri napajalnik ce je kaj narobe v njegovi notranjosti, torej odvijes ohisje napajalnika pa pogledas.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Črn zaslon ob prižigu računalnika

Oddelek: Strojna oprema
312495 (1742) btzajla
»

Računalnik se ne zažene (strani: 1 2 )

535801 (4737) svetetko
»

Grafična in matična

231735 (1392) mr1two
»

Računalnik se kar naenkrat ne zažene več, ni slike, lucka na ekranu utripa - pomoc!

Oddelek: Pomoč in nasveti
2410198 (7981) Tac20
»

Računalnik se ne zažene

Oddelek: Pomoč in nasveti
184428 (4181) hudychk

Več podobnih tem