Forum » Pomoč in nasveti » Ekran ne dela, kriva grafična?
Ekran ne dela, kriva grafična?
sarun ::
Pozdravljeni!
Imam dobrih 5 let star računalnik Acer Aspire 5538g. Zadnjič mi je crknil ekran, računalnik v ozadju dela. Računalnik sem priklopila preko HDMI na televizijo, kjer tudi ni bilo signala.
Po posvetovanju bi naj šla grafična kartica, ki je integrirana v matično ploščo.
Ima kdo kakšne izkušnje s tem, bi lahko bila kriva grafična kartica, je popravilo pri toliko let starem računalniku sploh smiselno?
Hvala za odgovor :)
Imam dobrih 5 let star računalnik Acer Aspire 5538g. Zadnjič mi je crknil ekran, računalnik v ozadju dela. Računalnik sem priklopila preko HDMI na televizijo, kjer tudi ni bilo signala.
Po posvetovanju bi naj šla grafična kartica, ki je integrirana v matično ploščo.
Ima kdo kakšne izkušnje s tem, bi lahko bila kriva grafična kartica, je popravilo pri toliko let starem računalniku sploh smiselno?
Hvala za odgovor :)
ameba ::
Najverjetneje je šla grafična.
Popravilo se pa ne splača, ker je potrebna menjava matične plošče, kar pa pride več kot polovico vrednosti računalnika.
Gud luck :-)
Popravilo se pa ne splača, ker je potrebna menjava matične plošče, kar pa pride več kot polovico vrednosti računalnika.
Gud luck :-)
tony1 ::
Odvisno, kaj se je res zgodilo. Razišči, kakšne so težave točno s tem modelom, morda gre le za to, da je treba ponovno prilotati kontakte čipa grafike (reballing?) - no, tako enostavno ni kot se sliši, najbolje je reč prepustiti nekomu, ki to obvlada.
Domača metoda je, da daš ploščo v pečico.
V obeh primerih (če je to krivo za težave) pa bo treba laptop razstaviti...
Domača metoda je, da daš ploščo v pečico.
V obeh primerih (če je to krivo za težave) pa bo treba laptop razstaviti...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nedelujoča grafična na prenosnikuOddelek: Pomoč in nasveti | 821 (578) | Jožko |
» | prenosnik ima kvadrate po ekranu?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1652 (1235) | Bojan xxxx |
» | strojna okvara?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2201 (1767) | Brias |
» | mrtev računalnikOddelek: Pomoč in nasveti | 1669 (1307) | leonleon |
» | Grafična verjetno zanič, s katero naj zamenjam?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1014 (854) | Pyr0Beast |