» »

Katera miška?

Katera miška?

Veron ::

Sicer ni ravno žična in v budgetu, k ga omenjaš. Ampak jst mam že vrsto let MX Performance, sicer tuki je mal problematična baterija, zato lani kupil MX Master. Z obema zelo zadovoljen.

Napajalc ::

Iščem alternativo mx 518 z +2 gumba, tale oblika odgovarja, bodo kake težave z kvaliteto?

http://www.gigabyte.com/products/produc...
http://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/ti...
011011100111010101100010

aerox45 ::

Jo imam doma spodobna miška je pa res, da ni neki presežek. Senzor je precej slabši kot v mx518.

Napajalc ::

A to se čuti razliko?

Se mi zdi nekam velik cenovni gap glodalcev z lastnostmi: odzadaj štarta oblika z nule, naslonjalo za palec, 5 gumb (+2x dpi + 2x standard leva desna), po možnosti žica, in DPI več kot 1600
Kaj pa ta: 54e Gigabyte M8000X Laser USB
http://www.pcstats.com/articleview.cfm?...
011011100111010101100010

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Napajalc ()

lojz123 ::

M6900 ima več kot dovolj dober senzor in če so ti všeč malo večje miške bo odlična izbira.
Ločljivost 3200 dpi z lahkoto zadosti tudi za igranju iger.

Napajalc ::

Sej to, oblika je prava, edin bojim se da nebo minimalen korak prevelik (niti nevem če je minimalen korak na mx 518 za 1 pixel, je zaznavno s prostim očesom).
M8000x ima dodaten gumb na desni strani in boljši senzor.
Oblika zmaga, moram samo še to raščistit z korakom, prevečkrat sem opazil pri WOT na snajpanju da ni dovolj natančno vse skupaj, mislim si da je kriva miška?
011011100111010101100010

Napajalc ::

Problem rešen, obstaja še M6980X ki ima boljši senzor kot M6900 obliko pa isto. Ty za pomoč.
011011100111010101100010

I__I ::

Da si malo izposodim tole temo: iščem cenejšo alternativo miškam kot so Rat 5, Rat 7 in Logitech MX Master. Rabim pa predvsem dodaten stranski kolešček. Ni treba da je gaming ipd., ampak da ima stranski kolešček +par dodatnih gumbov in če bi se dalo , da bi bilo malo ceneje.

grašek ::

Sam sem si kupil Cooler Master CM Storm Mizar. Top zadeva za 50€. Ustreza mojemu palm-gripu ter tudi claw-gripu. DPI je do 8200, sam uporabljam 1100. Ima AVAGO senzor ki je malo zadaj od PixArt-a. Res, top nakup. Žal nima RGB barv, ima pa belo osvetlitev koleščka in Belo, Zeleno, Modro in Rdečo osvetlitev CM logo-ja. Koleščku ni mogoče spremeniti barve.
Software je dober, je pa res da ko apply-aš nastavitve moraš počakati ene 5 sekund da se sprogramira v memory miške.
Top nakup za 50€, priporočam :))

Map ::

Kako ste kaj zadovoljni uporabniki Logitech MX Master 2S?

Sam sem v dvomih pred nakupom, ker sem do sedaj uporabljal bolj enostavne miske simetricnih oblik, pa me skrbi, kako bi se navadil.

Uporaba pa vsestranska. Splet, nekaj pisarniskega dela in tusi kaksna igra.

igor0203 ::

Pojdi jo sprobat v BigBang. Jaz sem se odločal med MX Master in G602 in na koncu kupil slednjo, čeprav sem mislil da mi bo MX Master bolj ustrezala, ker imam malo večjo šapo.

Map ::

Sem sprobal, pa me v prvo ni cisto prepricala. Zato sprasujem, ker ne vem, ali je potreben cas ali mi pa pac ne pase 100%.

Se pa zato tudi sam nagibam k G603, mi je bila kar vsec.

fokz8 ::

Če misliš v 80% uporablat za splet in pisarniško delo ter nekaj malega za igre...se ti ne splača dat 100EUR za miško...razen če si prepoln keša :) bo tut miška za 20EUR čist solidno opravla svoje delo
"Creativity is contagious. Pass it on"
- AE

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fokz8 ()

Map ::

Zelim pac neko dobro in udobno misko, ki bo tudi zdrzala nekaj casa. Recimo pri vsaki cenejsi miski mi je zacel zajebavat scroll gumb, od tega da ne zazna pa do tega da dvakrat zazna klik. Aja, pa BT mora bit, ker se bo vecinoma uporabljala na prenosniku. :)

imagodei ::

Kje je logika kupit miško za 100 €, zato da bo scroll gumb dolgo časa deloval in da ne bo začel zafrkavat dvoklik... Ko pa lahko za isti denar kupiš 5 navadnih mišk za 20 €?

Če bi rad imel "zanesljiv sistem", kupi 2 miški za 20 €. Ko ti prva začne zafrkavat, jo vrži v smeti in iz embalaže potegni drugo. Takoj ob prvi priliki kupi novo za 20 €. Še vedno ceneje kot kupit neko "pošast" za 100 €, če je v resnici ne potrebuješ.
- Hoc est qui sumus -

next3steps ::

Miška za 20eur pač ni ne dobra ne udobna.
Dobra mogoče, če jo uporabljaš samo za odprtje in zaprtje aplikacij.
Meni vsaka cheapshit miška povzroča prevelike frustracije če jo uporabljam več kot 5 minut.

Zgodovina sprememb…

imagodei ::

Tudi brezžične se dobijo za cca 20 EUR. V bistvu še ceneje, ampak da ne boš rekel, da ti svetujem ravno popolni ološ:

Tle imaš eno za 23 EUR: Logitech Miška M235, siva

Tukaj je ena za 30 EUR, menda je super tiha, ergonomsko oblikovana: Logitech miška M330 Silent Plus, črna

Pa še eno za 40 EUR, laserski senzor, nizka poraba baterij, ergonomija, dodatni gumbi... Ni da ni: Logitech Miška Marathon M705

Skratka, tudi pri najdražji navedeni lahko kupiš 2 miški za 80 EUR in še ti ostane za polovico miške, v primerjavi z Logitech MX Master 2S.

next3steps je izjavil:

Meni vsaka cheapshit miška povzroča prevelike frustracije če jo uporabljam več kot 5 minut.

Še dobro, da ti nisi merilo ničesar. Glede na to, da se množično prodajajo tudi miške, cenejše od 20 EUR, je bolj verjetno, da je nekaj narobe s tvojimi rokami kot pa z miškami.
- Hoc est qui sumus -

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: imagodei ()

m0LN4r ::

Za ljubitelje klasike Logitek G PRO, za ljubitelje klasike ala MX510/518 - G403
Za budget G203, Bluetooth G603

Za S-budget M100 (klasika), si na ebayu narocis 10 komadov za 100eur
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

ziga1990 ::

eh jaz sem dal okoli 21€ za Logitech M235 pa je vredu za vse
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900

fokz8 ::

Cheap miška je za 7EUR, nad 20EUR so za vsakdanjo uporabo (splet, youtube, itd..) več kot dovolj. Sprobaš takšno da ti v roko paše in da ti je udobna. Isto udobna ti je lahko ena za 20, alpa ena za 150EUR.

Neke ogromne razlike za takšno uporabo, kot je omenjene zgoraj, z miško za 20EUR ali pa 150EUR pač neboš upazil.

Sm mel neko miško za 20-25EUR, ne spomnem se katere, k ni hotla ckrnt...parkrat sm jo fukno v steno in je delala normalno naprej...si kupim Logitech g502, takrat je stala nekaj čez 80EUR...se mi enkrat ponesreči spolzi iz laptopa in pade na tla in je crkno scroll gumb. Dam popravit in plačam 20EUR in čez par dni isti kurac.

Sicer pa dnar itak ni moj, tako da mi je popolnoma vseeno kaj nardiš :D
"Creativity is contagious. Pass it on"
- AE

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fokz8 ()

Map ::

Vsi ste se zaleteli v teh 80€, to, da mora bit BT, pa vsi spregledali.

Formula 1 ::

Jaz sem naročil iz Italije MX Master 2S za 70EUR https://www.amazon.it/Logitech-Wireless...

Sem se naveličal M215 ker mi je malo majhna in jo bom dal staršem. Če mi pa MX master ne bo ustrezala jo bom pa pač prodal za 80EUR pri nas.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Formula 1 ()

Filip8 ::

če kdo, najraje vidim v slovenskih trgovinah opazi dobro ceno za kakšno gaming miško, naj prosim napiše :D z tujino se mi ne da ubadat pri neki taki stvari.. zaenkrat sem videl razer deathader elite za 60 eur, logitech delta zero g402 za 50, pa asus rog gladius za 50.. igram pa tko FPS, tko da neke miške z večimi tipkami za MOBA pa to odpadejo, pa fajn je da ni čist mejhna, ker mam kr vlke dlani :) hvala

Amdforce ::

Kje je Gladius za 50$? A je 1 ali 2?
Hvala

Han ::

Logitech G300s imaš za 25 eur.

Filip8 ::

enka je,, če bi bil 2 bi bil no brainer :D ne vem kok bi bil upgrade iz razer abbyus na g300s :D

Filip8 ::

Filip8 je izjavil:

če kdo, najraje vidim v slovenskih trgovinah opazi dobro ceno za kakšno gaming miško, naj prosim napiše :D z tujino se mi ne da ubadat pri neki taki stvari.. zaenkrat sem videl razer deathader elite za 60 eur, logitech delta zero g402 za 50, pa asus rog gladius za 50.. igram pa tko FPS, tko da neke miške z večimi tipkami za MOBA pa to odpadejo, pa fajn je da ni čist mejhna, ker mam kr vlke dlani :) hvala


any1? ali pa še kakšen drug predlog?

Real_Madrid ::

Kupujem miško, ki jo bom predvsem uporabljal za pisarniška dela, brskanje po spletu, obdelava slik ipd... Do sedaj sem vedno uporabljal cheap miške za cca. 10 €, zdaj pa bi si nabavil mogoče kaj boljšega. Kakšen dodaten gumb je seveda priporočljiv. Predvsem bi tudi rad, da je miška ergonomska. Cena ni nek problem oz. če bom z miško zadovoljen, mi ni težko odšteti nekoliko več denarja.

Veliko sem prebiral po spletnih forumih o izkušnjah in mnenjih drugih za raznorazne miške. Zelo veliko ljudi hvali miško MX Master 2S: https://www.mimovrste.com/miske/logitec... Je vredna svojega denarja? Všeč mi je polnjenje miške... Ker mogoče žične miške ne bi imel več, vse brezžične na baterije, ki sem jih do sedaj imel, pa se mi zdi, da sem prepogosto moral menjati baterije...

Najbolje bi seveda bilo, da bi lahko nekaj mišk preizkusil v trgovinah, ampak v večini nimajo na razpolago neke izbire, trgovci pa tudi nočejo odpirati zapakirane izdelke...

Beta2 ::

MX Master je top, imam sicer prejšno verzijo in ne 2S ampak mislim da je oblika ita, 2S ima samo več dpi in neke nove funkcije :).

Real_Madrid ::

Kako pa je kaj z glasnostjo tipk? Ker ne maram, če so preglasne... In pa kako je s sredinskim gumbom? Starejša MX mislim, da nima možnosti pritiska ali pač? Scrollanje je vredu?

Tomy ::

katero podlogo za miško naj kupim?Trenutno imam od logitecha G240 in sem zanjo dal 15e,ampak mi po slabih 3 mesecih uporabe miška sploh ne drsi po podlogo tako kot bi blo treba.

Beta2 ::

ista stikala ima kot vse logitech miške, in tudi kot večina ostalih na trgu, sredinski gumb je tukaj normalno, pri določenih prej je bil za preklop meh navadnim in hyperscroll pri mx master pa imaš ta gumb zgoraj nad koleščkom kar je precej bolje

rozman ::

One up for MX master. ko greš enkrat brezžično, ne greš nazaj. Edino nekaj bi opozoril. Na spletni strani piše za MX master (prvo verzijo), da drži do 40 dni uporabe. Ta podatek so dobili ob 2 urni uporabi miške dnevno. Jaz jo uporabljam po 8 ur dnevno in jo polnim vsakih 13-14 dni.

@Tomy
Nerad hvalim razer, ampak podloge so pa tisto, kjer oni razturajo.
https://eigre.si/podloge/podloga-za-mis...
Uporabljam jo že 3 leta, 2x sem jo opral vmes, pa se poleg rahle izgube barve ni nič spremenilo.
Ma pa tut Steelseries dobre podloge, ampak so tanjše in robova nimajo obšitega, tako da ne vem koliko zdržijo https://eigre.si/podloge/steelseries-qc...

petrus ::

rozman je izjavil:

One up for MX master. ko greš enkrat brezžično, ne greš nazaj.

Pa še kako greš nazaj, sploh ko ti brezžičen glodalec z mize skoči, in ne obvisi kot žični sorodnik.
stati inu obstati

rozman ::

petrus je izjavil:

rozman je izjavil:

One up for MX master. ko greš enkrat brezžično, ne greš nazaj.

Pa še kako greš nazaj, sploh ko ti brezžičen glodalec z mize skoči, in ne obvisi kot žični sorodnik.


Kaj pa počneš z glodalcem, da skoči iz mize? Moj še nikoli ni zbežal

next3steps ::

Ravnokar naročil G102( na zahodu znana kot G203), ki je v bistvu malenkost slabša in dokaj cenejša verzija Logitech G Proja.
Poročam, ko jo dobim iz Kitajske.

Dzhimen ::

Živjo.

Ima kdo mogoče kako priporočilo za cenovno ugodno kvalitetno brezžično miško za normalno redno produktivno rabo?

Brezžične miške nisem imel že lep čas, sedaj pa sem si za prenosnik nabavil eno osnovno poceni Canyon miško za 15€, a sem izredno razočaran. Nevem ali sem jaz fasal šrot zadevo ali so vse miške v tem cenovnem rangu zanič. Kolešček škripa, stranska naprej/nazaj gumba sta zamenjana (obratno kot pri večini mišk), ko je ne premaknem 5minut, gre v nek power saving in moram potem klikat in premikat, preden se zbudi. Povezava prekinja, kljub temu da je miška 15cm od receiverja (recimo če označujem blok teksta, mi vmes prekine, kot da sem spustil gumb, in moram še enkrat it označevat), ni odzivna itd...

Ne potrebujem veliko, prej sem mel neko noname žično miško za 20€ in je bila super. Sedaj pa rabim brezžično miško za prenosnik in bi rabil kako priporočilo, da se še enkrat ne naserjem. Potrebujem čisto obično miško za splošno delo na prenosniku, nič extra, edino kar rabim nujno sta gumba za naprej/nazaj ob strani. Pa da je čim večja ter težja, ampak ne previsoka, da gre lepo v torbo od prenosnika.

Vem da lahko kupim kvalitetno logitech ali podobne znamke miško za 60+€, ampak glede na to da bo miška za neko osnovno rabo, sem upal da obstaja kaj v cenovnem rangu recimo 30€ mogoče?

Torej, ima kdo kak predlog?

Hvala lepa že vnaprej.
Lp!

Karen ::

Tam za med 30-35 dobiš Microsoft Sculpt mouse, BT (mislim da obstaja tudi z nano receiverjem, ampak za Notebook je BT), pržgeš in delaš, samo prvič parjenje... se ne zafrkavaš, enostavno dela. Pa ergonimija vsaj meni sede v nulo. Baterija drži pol leta ali še več.

klinker ::

Dzhimen je izjavil:

Živjo.

Ima kdo mogoče kako priporočilo za cenovno ugodno kvalitetno brezžično miško za normalno redno produktivno rabo?

Brezžične miške nisem imel že lep čas, sedaj pa sem si za prenosnik nabavil eno osnovno poceni Canyon miško za 15€, a sem izredno razočaran. Nevem ali sem jaz fasal šrot zadevo ali so vse miške v tem cenovnem rangu zanič. Kolešček škripa, stranska naprej/nazaj gumba sta zamenjana (obratno kot pri večini mišk), ko je ne premaknem 5minut, gre v nek power saving in moram potem klikat in premikat, preden se zbudi. Povezava prekinja, kljub temu da je miška 15cm od receiverja (recimo če označujem blok teksta, mi vmes prekine, kot da sem spustil gumb, in moram še enkrat it označevat), ni odzivna itd...

Ne potrebujem veliko, prej sem mel neko noname žično miško za 20€ in je bila super. Sedaj pa rabim brezžično miško za prenosnik in bi rabil kako priporočilo, da se še enkrat ne naserjem. Potrebujem čisto obično miško za splošno delo na prenosniku, nič extra, edino kar rabim nujno sta gumba za naprej/nazaj ob strani. Pa da je čim večja ter težja, ampak ne previsoka, da gre lepo v torbo od prenosnika.

Vem da lahko kupim kvalitetno logitech ali podobne znamke miško za 60+€, ampak glede na to da bo miška za neko osnovno rabo, sem upal da obstaja kaj v cenovnem rangu recimo 30€ mogoče?

Torej, ima kdo kak predlog?

Hvala lepa že vnaprej.
Lp!


Canyon, Genius ipd je pac krs. Kupi nekaj od Logitech ali MS.

bambam20 ::

Dzhimen je izjavil:

Živjo.

Ima kdo mogoče kako priporočilo za cenovno ugodno kvalitetno brezžično miško za normalno redno produktivno rabo?

Torej, ima kdo kak predlog?

Hvala lepa že vnaprej.
Lp!




Evo, znižana 39,99 €

Poglej si odzive kupcev. 203 folka. 183 folka je s to miško zadovljnih.

https://www.mimovrste.com/miske-in-tipk...

Imam doma. Dobro narejena. Kolešček lepo teče. Začuda je dobro narejena, ker ponavadi je logitech v nizkem rangu šrot.

Če iščeš dobro miško je to to. Sploh za ta denar, ko je znižana.

Han ::

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Han ()

bambam20 ::

Han je izjavil:

V kakšnem smislu znižana? Tudi drugje jo dobiš za (skoraj) isto ceno... :P

https://anni.si/tipkovnice-miske-graf-t...

https://www.nakupovanje.net/izdelki/rac...

https://www.enaa.com/oddelki/racunalnis...


A ne vidiš kakšna je priporočena cena za to miško. 62€. Seveda se jo za ta keš ne proda.

Skratka to je odbra miška. dobra izdelana, dobra ergonimija, baterija ima zelo dolgo delovanje.. čez 2 leti ..

Han ::

Ne, ne vidim, ker si jo vsak trgovec razlaga po svoje. Nakupovanje.net navaja dobrih 47 eur - popust...

Dzhimen ::

Hm, a ma kdo tole miško? Če prav razumem ima kolešček klik tudi v levo in desno in nekateri komentarji na mimovrste ter na amazonu se pritožujejo da je klik koleščka nenatančen...

Eno miš sem mel, ki je imela klik gumba tudi levo in desno in mi je šlo grozno na živce, ker se ni dalo lepo samo kolešček pritisnit, je vedno šel še ali v levo ali v desno. A lahko kdo poroča iz prve roke? Veliko uporabljam klik koleščka, recimo za odpiranje linkov v novem zavihku in se bojim da me bo ta klik levo/desno motil...

Drugače pa hvala za predlog, bom definitivno razmislil! ;)

valdo ::

Han je izjavil:

Ne, ne vidim, ker si jo vsak trgovec razlaga po svoje. Nakupovanje.net navaja dobrih 47 eur - popust...

33€
Lp

bambam20 ::

Dzhimen je izjavil:

Hm, a ma kdo tole miško? Če prav razumem ima kolešček klik tudi v levo in desno in nekateri komentarji na mimovrste ter na amazonu se pritožujejo da je klik koleščka nenatančen...

Eno miš sem mel, ki je imela klik gumba tudi levo in desno in mi je šlo grozno na živce, ker se ni dalo lepo samo kolešček pritisnit, je vedno šel še ali v levo ali v desno. A lahko kdo poroča iz prve roke? Veliko uporabljam klik koleščka, recimo za odpiranje linkov v novem zavihku in se bojim da me bo ta klik levo/desno motil...

Drugače pa hvala za predlog, bom definitivno razmislil! ;)


Ti jutri sporočim, koliko je kolešček za klikanje natančen in prijeten. Jo uporablja moj oče.

Daniel ::

M705 miško imam že kar nekaj let, kupil v kompletu s tipkovnico. Baterija drži izjemno dolgo. Nedavno mi je odpovedala le tipka za levi klik, a sem zadevo popravil (naročil stikalo na Ebay).

Meiniken ::

No pa je še men miška crknila :D

Do sedaj sem imel razer naga 2012, kupil rabljeno pred 4 leti. Danes je začela jamrat in med igranjem crkavat. Slišiš USB zvok da si napravo vklopil pa izklopil. Probal nekej stvari pa ni nič pomagalo, tako da bo miška kmalu izdihnila, pa še drugi lastnik sem. Kdo ve kaj je predhodnik počel z njo :)

Torej, iščem žičnato gaming miško, ki ima ob strani vsaj en gumb (pod palcem) ter naj bo nekje do 100 eur. Če kdo pozna kakšno miško, opisu primerno - na dan z besedo!

lonewolf_ ::

Moja predhodna je bila Gigabyte M8000X, pa je bila kar dobra, tišja od g502 sicer. Po treh letih je začel za*ebavat desni klik pa sem mislil, da je fuč... Sem naročil G502, katero imam sedaj in sem mnenja, da boljše ne bi mogel dobit (tolk mi je boljša od omenjene gigabytove). Gigabytovo sem razstavil in doooobro očistil (ker je dosti svinjarije uspelo priti noter pod klike) in sedaj jo imam primarno poleg laptopa (se mi zdi, da deluje boljše kot ko je bila nova lol). Pred gigabytovo sem imel pa MX1100R pa je bila porazna glede zamika v gamingu, ostalo pa vredu, še zdaj dela, jo uporabljata stara dva. Še pred to brezžično pa sem si lastil MX518 od Logitecha pa miška še zaj deluje, po 10 letih, sem jo dal kolegu ene 5 let nazaj. Ta MX518 je bila najtišja od vseh, kar sem jih uporabljal do sedaj.

Logitech me je do sedaj razočaral samo v brezžičnosti torej, sicer težko povem za druge, ker jih nisem lastil :)

Na mx518 mi je po petih letih crknil kabel in to v miški sami. Sem jo razstavil, cviknil kabel in zalotal kar direkt žice na kontakt, zalil pa z lepilom, da ne morejo imeti stika.


Torej, iščem žičnato gaming miško, ki ima ob strani vsaj en gumb (pod palcem) ter naj bo nekje do 100 eur. Če kdo pozna kakšno miško, opisu primerno - na dan z besedo!


Jaz bi ti osebno priporočal G502 za nekje 60€. Imam jo sam pol leta, in imajo jo še 3 ali 4 kolegi. En izmed njih je imel predhodno Razerjevo nago menda, pa je rekel, da nikoli več...
R7 5700G + NH-U12P SE2 | Ballistix 2x8Gb 3000MHz
Mortar Titanium | P1 500GB | Exos 3TB | SSD MX500 1TB
beQuiet 700W Gold | Fractal Design Define S

Meiniken ::

Hmm, tale G502. Drugače izgleda kul ampak me moti da je gumb pod stikalom namenjen menjavanju dpi-ja, ker jaz bi ga imel namen uporabljati za melee v igrah.
Je možnost da se gumb izklopi (torej da ob pritisku ne menja dpi-ja), ampak da je gumb še vedno funkcionalen (da lahko v igri pod nastavitvami izberem ta gumb kot extra mousebutton)?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero miško kupiti za pisarniško/IT delo

Oddelek: Kaj kupiti
293268 (1362) DePalmo
»

Katero brezžično miško kupiti? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
10028040 (9647) Kayzon
»

kero drago miško

Oddelek: Kaj kupiti
426628 (5662) tikitoki
»

Logitech infinity scroll miške

Oddelek: Strojna oprema
152299 (2019) SaXsIm
»

Top gaming miška (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Kaj kupiti
38294875 (51771) Kr_Edn

Več podobnih tem