» »

kam? Ljubljana ali Bled?

kam? Ljubljana ali Bled?

«
1
2

LJ4L ::

Vem da ST verjetno ni pravi naslov za ta vprašanja, a vseeno:
Sedaj živim v LJ. Moram se preseliti, a ne vem kam. Ne glejte po mojmu nicku :D Kaj bi izbrali vi? Hišo na Bledu ali stanovanje v Ljubljani?

Hvala vsem in LP.

Aston_11 ::

Hišo kjerkoli raje kot stanovanje v LJ. /jaz

fantasycamp ::

Lj večja možnost zaposlitve, Bled, lepše več sonca...

MilanP ::

a je optika

LJ4L ::

Haha milan. Za enkrat bom zmenjen s sosedom. Glede službe je možnost vožnje v LJ po Peračici 8-) A kdo ve če so kakšni zastoji ob 7-8h zjutraj in 17-18 zvečer? Sonca na Bledu zdele ni ampak poleti pa bo.

Lp

Invictus ::

Bled ni v redu. Traja celo večnost da prideš do avtoceste, sploh ko je gužva. Glej Radovljico ali Lesce. Ni pa poceni ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

LJ4L ::

Sem pričakoval ta odgovor. Zdi se mi da traja do LJ 38 min, ane? Ne morem izbrat Lesc al pa Radolce ker je hiša že moja ;)

Lp

Riff ::

jaz bi raje zbral hišo kot pa stanovanje če bi že imel izbiro

BorutK-73 ::

Riff je izjavil:

jaz bi raje zbral hišo kot pa stanovanje če bi že imel izbiro

Se strinjam. Res da so stroški višji za hišo, ampak imaš kolikor toliko mir, ni sosedov 2 metra stran, ni treba parkinga iskat zvečer...

jest10 ::

LJ4L je izjavil:

Sem pričakoval ta odgovor. Zdi se mi da traja do LJ 38 min, ane? Ne morem izbrat Lesc al pa Radolce ker je hiša že moja ;)

Lp

20 min, ko si enkrat na avtocesti:P Za priti do tja, pa rabiš 5-15min>:D

Isotropic ::

zakaj se pa moraš preselit?
pa ce prav razumem, si lastnik obojega al kako?

drgac je pa bled-lesce ozko grlo zjutraj ja.

Zgodovina sprememb…

LJ4L ::

Hvala vsem. Verjetno bom res izbral hišo, a to bom prestavil na poletje, da en teden vidim če glede prometa štima. Pa za pomoč si zaslužte slikco:
 Neki tazga prestavljeno v 21. stoletje :)

Neki tazga prestavljeno v 21. stoletje :)

LJ4L ::

Lastnik stanovanja lahko postanem (sorodniki). Glede prometa bom pa videl. En poizkusni teden dam cestam, če do takrat še ne bo obvoznice. Poznam kake težave so na Blejskem klancu in sem že večkrat padel v ti. traffic jam. ;((

Lp

LJ4L ::

Mimgrede. A je kšn iz bleda ali okolice že vidu tist nov spomenik, menda avseniku na krožišču pr lescah? Jst sem ga pa ne vem a je res mišleno kot spomenik njemu al je to zajebancija.

Lp

korenje3 ::

izgleda kot hlev sam ok.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

fosil ::

Hiša je fina stvar, če imaš družino.
Če si samski pa vprašanje. S hišo je velik dela, si pripravljen na to?
Pa tudi veliko več stroškov, si pripravljen na to?
Pa vsak dan se misliš vozit v službo v LJ?
Da ne boš na koncu postal suženj hiše.
Tako je!

ramiz?! ::

korenje3 je izjavil:

izgleda kot hlev sam ok.

S tem si pokazal, da nisi ravno pogosto izven svoje sobe...
Never regret anything, there's always a reason things happen.

LJ4L ::

@korenje3 reku sem da probi prestavt v 21. stoletje in odstrant neki odvečnega lesa
@fosil za hišo moram tako ali tako skrbet, stroški (davek, turistična taksa pa so zdaj višji), glede vozakanja dol pa gor bom pa vidu kok benza ponucam za uživanje v razgledu in zraku.
@mihaz :))
Lp

Scorpia ::

Zivel v lj v stanovanju, zdaj v hisi in se vozim vsak dan v lj. Vozim se 17km.
Prednost v ljubljani, da imas skoraj vse, le miru ne. Promet je obup, ob vikendih dostkrat slisis cviljenje gum, glasbo itn.. vsaj tako je bilo v mostah.
Zdaj kjer sem, je veliko bolj mir, narava. Prometnemu zastoju se izognem, da 15minut prej ustanem, preden drugi navalijo v sluzbo.
Slabost pa je ta, da okrog hise skos nekaj delas. Ampak delas, ker hoces imeti lepo, kot npr. vrt. V stanovanju ne ves kaj bi pocel, ali si za tv/racunalnik. Medtem ko si pri hisi malo na zraku. Pa nimas tecnih sosed, sploh ce je stanovanje v stolpnici. Pa zjutraj ti ni treba sosede pozdravljat, ker je kr tecno v dvigalu se pogovarjat, ko si ob 6 zjutraj se zaliman...
////

LJ4L ::

Poznam tvoje situacije. Kje pa si v takem miru in tako blizu LJ? Dela na vrtu sem pa kot že povedano navajen :)

Lp

MadMicka ::

Jaz bi vzel stanovanje v Ljubljani zato, ker je vožnja v službo v Ljubljano in iz Ljubljane ob konicah ubijalska. Se ti bo dal vsak dan cjazit gor in dol po eno uro? Tistih 38 minut velja, ko ni gužve.

LJ4L ::

38 minut piše na TomTomu :)) En teden poleti pa bom videl kako mi paše. Še zmeraj se lahko premislim...

Lp

Ziga Dolhar ::

Vožnja po Ljubljani je ob konicah ubijalska za vse - Ljubljančane in nas provincialce. Sam rabim od okolice Tržiča do Ljubljane 20-25 minut, po Ljubljani (do garaže v centru mesta) pa porabim 7-18 minut, enako na poti domov. Nekdo, ki živi v Ljubljani (pa ni na walking-distance do službe), bo za pot "po" Ljubljani porabil primerljivo časa.

Se pa precej naredi že z izogibanjem konicam. Sam ponavadi v Ljubljano pridem nekje okoli 8:45-9:15, ko se jutranja konica fino spuca in lahko direkt padem v center mesta, domov grem pa praviloma po 18:30.
https://dolhar.si/

LJ4L ::

Hvala žiga! Kdaj pa se začne jutranja in kdaj popoldanska konica, če mogoče veš?

Hvala in LP

Ziga Dolhar ::

Težko rečem, ker že dolgo nisem padel vanjo ;). Jutranja se konča nekje po pol deveti. Popoldanska pa ob delovnih delovnikih traja nekje med 16:00 in 17:30 (plus minus pol ure prehodnega režima), ob petkih pa se prične nekje okoli 14h :).
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

Scorpia ::

Okolica medvode... zjutraj rabim 20-25 minut do sluzbe. Peljem se cez center, do poljanske...
Nazaj grem, ce koncam ob dveh cez center in rabim tam 30 minut. Po tretji, ce se zavlece v sluzbi, pa rabim 35 minut pa grem pa cez zale/tomacevo, ker je center cisto zabasan, pa celovska ni nic boljsa. Grem lepo po obvoznici do sentvidskega predora... sicer vec km naredis, ampak ni hudega, ker poraba ni nic vecja kot bi se po guzvi vlekel.
Zdaj ce je stanovanje cisto na drugem koncu ljubljane, kot je sluzba, se lahko tudi po eno uro vozis. Prej sem imel 15 min sluzbo pes in me prav nic ne mika iti nazaj v ljubljano. Raje potrpim pol ure vec voznje domov.
////

Ganon ::

Bled, itak.

Pečo89 ::

No iz prve roke ti povem.. Sem iz Lesc in se vsakodnevno vozim v službo na Bled...
Situacija kot nekateri pravijo glede ni ravn tako šokantna... Od centra BLeda pa do priključka na avtocesto imaš cca 5min vožnje ;)
Če je pa gužva pa zaviješ na odcep za Lesce in greš skozi Radovljico in se izgogneš vsej gneči ki se nabere zaradi rondo (ne vem ka folk ucash tam muti, mogoč gleda Avsenikov spomenik :P)
Se pa zastoji naredijo poleti med sezono in pa med vikendi je a občasno kaos. Vendar ponavadi se zamašek naredi pred odcepom za Lesce (zaviješ notr in skozi radovljico in prideš na AC)

Drugače ob jutranjih urah pa še nikoli nisem padel v ne vem kakšen prometni zamešek. Pa se že več kot 5 let vozim na Bled v sluzbo (ob7h in ob 15h domov)
Tako da jaz ti predlagam Bled.
Punca se pa iz Lesc vsakodnevno vozi v Kranj. In nikoli ni problemov na avtocesti do KRanja.

V okolic Bleda pa imaš tudi vse kar potrebuješ. trgovine sicer v Lescah več (lidl,hofer,mercator,spar,Tuš), Na bledu ti je sam Najboljsi sosed na voljo :)) imajo pa super pekarno zraven. Se vsako jutro ustavim tam in kaj vzamem .

če te še kaj zanima pa prašaj ;)

jest10 ::

Pečo89 je izjavil:


Na bledu ti je sam Najboljsi sosed na voljo :)) imajo pa super pekarno zraven. Se vsako jutro ustavim tam in kaj vzamem .

če te še kaj zanima pa prašaj ;)

Tisto pekarno so malo nazaj zravnali s tlemi>:D Je pa itak na avtobusni boljša(vsaj ponavadi)

shubell ::

al ljubljančani sam lj pa bled poznate? Maš med lj pa bledom velik dobrih lokacij...

jest10 ::

Če bi bolje bral, bi mogoče celo opazil, da ima odpiralec teme že na voljo bajto na Bledu.

Sriple Tix ::

Še bolj iz prve roke. Sem Blejec, ki mu je bilo dano na Bledu živeti več kot trideset let in povem le eno. Vesel sem, da obstajajo ljudje, ki so pokupili naše hiše/stanovanja za "velik" denar ter nam omogočili, da se preselimo nekam, kjer lahko dejansko živimo normalno življenje. Pomanjkljivo urejena cestna infrastruktura s stalnimi jutranjimi zastoji, zastoji med prazniki, zastoji med počitnicami, zastoji od 19.00 - 20.00 (zapirajo se okoliški trgovski centri) ... zastoji kar tako ... Enodnevni domači turisti, ki konec tedna zasedejo vsak prosti kotiček ob jezeru, cestah in na zelenicah. V trgovinah, bencinskih črpalkah, bankah ... se prerivaš s tujci, ki štejejo bakrene nežke in morijo trgovce s sto in enim vprašanjem, pomanjkanje parkirišč za osnovne človeške dejavnosti (opravki na pošti, občini ...). Če boš živel v centru, pač hodil naokoli peš in se s parkirišči ne boš ubadal, se boš pa ves dan spogledoval s tujci, ki ti bodo gledali na vrt, kajti ves dopust itak ne počnejo drugega kot hodijo naokoli. No, so vsaj lokali za jutranjo kavico vseskozi prazni :).
Če sem malce manj sarkastičen. Na Bled ne bi nikdar več vrnil in tudi večina moje generacije, ki si je lahko dom poiskala v kakšni sosednji občini, je to tudi storila. Verjemi, ko te bo minila "evforija", da si Blejčan (ti boš Blejčan, domorodci smo Blejci), ti bo žal, da si za življenje nisi izbral kakšnega mirnejšega kraja.

jest10 ::

Sriple Tix, je pa tudi zelo odvisno na katerem koncu Bleda si. Tam kjer sem jaz je čisti mir;)

Čez 5+ let(ozeroma nekoč), ko bo obvoznica, bo tudi problem gužve čez center rešen. Do takrat pa čez Bodešče:P

Sriple Tix ::

Čeprav sem živel na Dobah, v zadnji vrsti hiš pred travnikom -> Brje -> Sava, so bili vsakodnevni opravki na Bledu moteči zaradi zgoraj napisanih vzrokov. Ne veš, kako fino je te stvari opraviti Radovljici, ki je vsa v modrih 2h conah ... no, saj je dovolj velik razlog že zgolj to :).
Glede obvoznice pa ... Bohinjci se bodo Bledu na poti v službo ognili z največjim veseljem, enodnevni turisti pa zanesljivo zapeljali skozi, da bodo sosedom lahko povedali, kod vse so bili ... čez ene 50 let, ko bo morda končno zgrajena. O njej smo namreč poslušali že v osnovni šoli, kar je precej daleč nazaj :|.

jest10 ::

Ma zdej celo že nekaj malega koplejo za to cesto, tako da se premika.

MilanP ::

bled je pa res tok mejhn da loh z biciklam gres na posto

Sriple Tix ::

Se vidi, da zaradi poškodbe še vedno nisem povsem zlaufal, zato sem malo off, ampak moram odteči kakšen krog tam naokoli, da vidim, kaj se premika :).

jest10 ::

Za Stražo malo praskajo po hribu. Ozeroma so, trenutno nič ne počnejo.

LJ4L ::

Hvala vsem za odgovore. Sam ne se mi tle kregat >:D Bom pa kmal mogu spremenit nick v DOBE(2)4L :D

Uživite!

Invictus ::

MadMicka je izjavil:

Jaz bi vzel stanovanje v Ljubljani zato, ker je vožnja v službo v Ljubljano in iz Ljubljane ob konicah ubijalska. Se ti bo dal vsak dan cjazit gor in dol po eno uro? Tistih 38 minut velja, ko ni gužve.

Pri tunelu v Šentvidu si iz Radovljice po avtocesti 15 - 20 minut. Sprobano. Če si seveda upaš vozit 130km/h na avtocesti kar veliko folka ni sposobno. Ostalo je pač transfer iz Bleda do avtoceste.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

...:TOMI:... ::

Gorenjska AC je mnogo bolj prazna kot primorka. Na Bledu bodi celo leto, razen med šolskimi počitnicami bodi v LJ. Ljubljana je tako prijetno prazna, ko ni študentov in dijakov ter dnevnih migrantov... Ostale mesece je pa obup. Za tiste 2 meseca pa oddaš bajto na Bledu v turistične namene. Med letom pa stanovanje v LJ oddaš študentom.
Tomi

LJ4L ::

...:TOMI:... je izjavil:

Za tiste 2 meseca pa oddaš bajto na Bledu v turistične namene. Med letom pa stanovanje v LJ oddaš študentom.

Dobra biznis ideja :) Bomo videli...

Lp

...:TOMI:... ::

Sedaj si mi pa dolžan kak teden za oddih na Bledu :) hehe
Tomi

LJ4L ::

Ajde, ti zrihtam 50€/dan za vsako dodatno osebo 10€/dan. Sosedi oddajajo študentom čez let, pa turistom polet (turisti majo občutno višjo tarifo). 8-) :D 8-)

Lp

murmur ::

Recimo da bos iz Bleda odrinil zjutraj ob 6.30/7.00h in se vracal ob 18.00/19.00h. Ne vem kaj sicer pocnes, ampak recimo da je to "sodobni" delavnik. Torej celo leto - ok razen meseca, dveh - hodis na Bled samo spat?. Pa dve uri na dan si v avtu. Po moje hodis gor eventuelno samo za vikende.

...:TOMI:... ::

To je res. Prihranil bi nekaj na času, vendar ko pride domov lahko gre v naravo in ima mir. V LJ greš pa lahko recimo v Tivoli, na Rožnik in povsod imaš polno ljudi.

Plus je še, da imaš lahko ob hiši vrt in poješ vsaj nekaj domače hrane. V bloku bolj težko kaj pridelaš, ni pa nemogoče.

Vse ima svoje prednosti in slabosti, ob vsakega posebej je odvisno, kaj bo naložil na tehtnico in kaj bo pri njem prevladalo.
Tomi

LJ4L ::

O času vožnje sem že razmišljal... Glede domače hrane in svežega zraka pa se 100% strinjam, razen tega da, če bi zdele "gojil" paradajz bi loh mel tomato ice drink.

Lp

Go-ahead ::

Če imaš mularijo ali jo nameravaš v kratkem imeti se moraš najprej pozanimati, kje jim lahko nudiš več obšolskih dejavnosti. Če se kljub temu odločiš za Bled potem vedi, da boš imel manj časa za njihovo prevaženje, ker boš že zase zagonil dnevno dve do tri ure na poti v službo.
Na Bledu raje oddajaj- turistom, v Ljubljani dobi stanovanje na boljši lokaciji, ko se boš rešil mularije pa živiš kjer želiš.

LJ4L ::

Tudi dobra ideja... Razmišljal sem že kje bi se sploh šolali LJ ali Bled.

Lp

jest10 ::

Ne vem kako je ta trenutek, ampak nekaj let nazaj je bila blejska osnovna dost zajebana, ker so hoteli biti "najboljši".
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Turizem za rajo ali prestižne goste ali oboje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13615876 (12965) Utk
»

Imeti avto

Oddelek: Loža
447568 (5422) jype
»

Vožnja v službo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10815158 (10571) Alien123
»

Zakaj žabarji mislijo/mislite da je Ljubljana središče sveta! (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
26150603 (45495) Mehmed
»

Stanovanja v Sloveniji - Poraz

Oddelek: Loža
492777 (1728) alexa-lol

Več podobnih tem