» »

Katero brezžično miško kupiti?

Katero brezžično miško kupiti?

«
1
2 3

igralec17 ::

Pozdravljeni,

zanimam se za nakup brezžične miške (mogoče tudi žične).
Do sedaj sem na prenosniku uporabljal Microsoft Mobile 4000. Zdaj želim kupiti večjo (veliko) miško.
Nisem neki ful "gamer", sem pa zelo veliko za računalnikom.

Trenutno sem si ogledoval: Logitech Performance MX

Prosil bi za predloge,...
mnenja o tej Logitech Performance MX,
morda katera novejša verzija?,
kje jo naj kupim,
katero drugo miško predlagate (zakaj?)


;)

Hvala!

sajmon ::

Sam sem z omenjeno miško (Logitech Performance) zadovoljen, nimam nobenih pripomb nad njo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: sajmon ()

subby ::

Za non-gaming sploh ni boljše miške, sploh ne rabiš razmišljat.

6151 ::

tudi za gaming je solidna
3600 | 32GB | 6800 | 1+3TB

jonystar ::

jest mam tole miško že mal več kot 1 leto, pa nimam nobenih problemov in je za navadno uporabo čist ok.

http://www.nakupovanje.net/izdelki/racu...

Ale3š ::

SaXsIm ::

Še en glas za performance mx. Super miš. Sicer draga, ampak... Dela mi že dve leti brez problemov. Včasih se sicer senzorju za baterijo malce zmeša, ampak miš še kar dela. Polnim jo cca 1x na mesec.
SaXsIm

6151 ::

SaXsIm je izjavil:

Polnim jo cca 1x na mesec.


Jaz jo enkrat na 4 dni, kako ti uspe tako dolgo?
3600 | 32GB | 6800 | 1+3TB

first_line ::

Jaz sem ravnokar naročil A4TECH BLOODY R8.

Logitech je en k. če imaš veliko wireless omrežij v okolici, ker ne ponuja popolnoma nobenih možnosti za nastavljanje kanalov (še 5$ noname miška ima stikalce) in moja m510 pomoje ravno zato skače po ekranu.

Obstaja še Rapoo ki deluje na 5GHz in bi bila verjetno najbolj primerna za v urbano okolje.

V glavnem ne kupuj v trgovini ampak naroči z neta, da boš imel možnost vrniti.

SaXsIm ::

@6151 - nimam pojma, vgrajene baterije še nisem menjal. Je pa nikoli ne polnim med uporabo in nikoli preko računalnika, vedno gre na kak usb polnilec od telefona. Je pa možno, da mi drži tudi manj kot mesec, ampak se res redko polni (sigurno več kot na 14 dni). Me pa moti to, da ni zraven neoprenskega poucha, moja prejšnja Logitech miška je imela. Je kar malce obdrgnjena od nošenja v torbi.
SaXsIm

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SaXsIm ()

Skyman ::

do koliko € max?

Drugace tole dosti hvalijo miško
http://www.mimovrste.com/artikel/225011...

Drugace kaksna G500s(ni wireless je pa vredu gamerska miska) g700s ne bos nc zgrešil,sicer neki se je tle na slotech govoril da imajo neki probleme z g500s ne vem sam :))

sajmon ::

6151 je izjavil:

SaXsIm je izjavil:

Polnim jo cca 1x na mesec.


Jaz jo enkrat na 4 dni, kako ti uspe tako dolgo?



Še moj komentar glede polnjenja: sam jo polnim nekje na 3-4 tedne, preko računalnika ali polnilca za telefon. Baterije so še originalne, v uporabi je pa miška med tednom v povprečju po 8 ur na dan.

Tako da me čudi, da ti zdrži samo 4 dni.

T0RN4D0 ::

Tudi meni je po 10 letih odpovedala mx510 in sem na lovu za novo miško. Boljšega kot to ne rabim, slabšega nočem. Pretirano veliko gmbov ne rabim.

Fino bi bilo da bi bila brez kabla, samo vidim da se lahko pojavijo težave z motnjami, pa tudi cena performanca mi ne diši najbolj. Je še kakšna uporabna brezžična miš, da lepo sede v roko in je tudi za kaj odigrat? M510 ima načeloma dovolj gumbov, ima kakšno napako?


If all else fails pa vidim da je g400 še vedno nekaj takega kot mx510 :)
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

cjen ::

Jaz bi ti pa priporočal "Miška Logitech Marathon M705"
Zakaj:
1. je dovolj velika in hkrati dovolj majhna, da je primerna za laptop in za moje dolge prste.
2. kupil sem jo 12.10.2011 za ceno 43,38 € (cena je še vedno ista) in kljub temu, da je miška celi čas vklopljena (razen med transportom računalnika) mi baterij še ni bilo potrebno menjati.
Kar hočem povedati je, da glede na to, da kupuješ miško za prenosnik, se mi zdi to najboljša izbira, ker te (vsaj v mojem primeru)v dveh letih in pol ne bo pustila na cedilu.

Miško uporabljam predvsem za razne Autocade in Illustratorje, kjer je natančnost zelo pomembna, in moram priznati, da še nisem imel nobenih problemov z njo.
Dobra lastnost je še Logitech unifying priključek...ki je čisto majhen in ga ni potrebno jemati ven iz računalnika, ter pa blokada / deblokada koleščka (pač....lahko trokira ali se vrti v "nedogled")

igralec17 ::

Hvala Cjen!
Sem na koncu kupil to miško in je super! :)
Sicer sem za njo odštel 43EUR kot si rekel, ampak sem v Eleclerc zasledil ceno 33EUR.

Zgodovina sprememb…

T0RN4D0 ::

Kako pa je s trackingom pri teh zadevah? Sem prebral precej negativnih komentarjev na račun obeh, 510 in 705 zaradi zamaknjenega senzorja. Kolikor gledam vsi pravijo da je vse super, samo še vedno je osnovna naloga miške premikanje kurzorja in če to bolj slabo deluje...
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

cjen ::

Saj pravim, da delam v avtocadu in illustratorju in nimam nobenih problemov z miško. Pa imam nastavljeno nekje na srednji hitrosti v Logitechovem SetPointu + medium pospeševanje (ter skoraj na 3/4 v windowsovih nastavitvah za miško). Verjetno bi imel nastavljeno še malo višjo hitrost, vendar bi potem že nastal problem pri avtocadu, kjer moraš včasih resnično ciljati kakšne nemogoče zadeve :D.
Ampak za navadno rabo pa ta miška enostavno nima slabih lastnosti, ker vsi te windows gumbi so tako ali tako ogromni (v primerjavi z linijami itd a ACADu).

@igralec17 .... z veseljem pomagam ;)

T0RN4D0 ::

Sem vzel m705, po prvih vtisih nisem preveč navdušen :)

Za začetek si setpoint noče zapomnit na kakšno hitrost ga nastavim. Pa zelo občutljiva na kakšni podlagi je.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

cjen ::

hmmm...zanimivo, meni setpoint dela resnično brez problemov (ga inštaliram, in nanj pozabim, do naslednjega formata), ne vem, zakaj se tebi kar resetira.
Drugače pa za setpoint jaz uporabljam še dodatek "überoptions" ki naredi čisto vse tipke programabilne (specifično za vsak program).
Glede podlage pa....meni miška dela povsod brez problemov (lesena miza lakirana in navadna, razne iverke, plastike, obleke,....) edina izjema je steklo. Za tisto pa itak rabiš ono posebno miško od logitecha (ampak ima pa življenjsko dobo baterije dosti krajšo).

dottor ::

Osebno bi izbiral med Razer Mamba, Razer Ouroboros Elite Ambidextrous ali Logitech G700s, če bi izbiral med brezžičnimi.
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

first_line ::

Jaz imam a4tech bloody R8 in ne verjamem da sploh obstaja kaj primerljivega v tem cenovnem razredu (ebay). Že samo gonilniki omogočajo ogromno več, kot pa nek bedni setpoint.

cjen ::

Potem mi pa povej, kaj ne moreš nastaviti pri setpointu (+ überoptions) kar pri tvojem lahko .... meni čisto 0 ne manjka.
Kar se tiče zanesljivosti mi tudi dela brez problemov (kot sem rekel, po inštalaciji ga ni potrebno več vklapljati in dela BP)
Zakaj imam raje Logitech kot pa kr ene znamke, ker sem ugotovil, da je pri 90% ostalih znamkah, takoj ob upgradanju windowsev nastane težava s kompatibilnostjo. Boš dal čez 3 leta neki novi(takrat aktualni) windows gor, ti pa gonilniki že ne bodo več podpirali zadeve tako kot bi morali (izkusil na lastni koži pri drugih proizvajalcih mišk, raznoraznih medijskih tipkovnic in tudi raznih spletnih kamer itd).
Potem mi pa prosim še naštej katera od teh mišk ti zdrži brez menjave baterije 2,5leti+ (oz. uradno deklarirano 1 leto).
Jaz verjamem, da obstajajo boljše miške, ampak, če ni ravno neki strašni igralec in nevem kaj, pa če mu je zanesljivost pomembna (tako z gonilniki kot z avtonomijo delovanja, ter konec koncev tudi servisom v najslabšem primeru), je pa za prenosnik to verjetno kar ena boljših izbir.

PS: čisto za hec lahko še upoštevamo stroške vzdrževanja, ki so v mojem primeru še vedno 0€.
če bi pa menjal baterije na 3mesece (2x AA) in če privzamemo, da je cena škatlice 4xAA = 5€, iz tega dobimo, da bi v tem času opravil že 10 menjav baterij (2xAA), kar je 20 baterij = 5 paketov = 25€

first_line ::

a4tech kr ena znamka? Človek, to je firma ki dejansko razvija tehnologijo za miške in praktično živijo že od samih prodanih 'patentov'.

Gonilnike za razliko od logitecha redno posodabljajo, nastavljaš lahko vse od wireless kanala, koliko boš miško dvignil preden ne zaznava več do gaming opcij (te veselo zlorabljam pri mojem 3D modeliranju).
Zaznavanje je fenomenalno!
Baterija zdrži 1 teden, miška je lahka, lepo sede v roko... 1. klasa miške, ki ti pri logitechu za tak denar prinese neuporabno sr*nje.

teoo ::

Ko sem iz mx518 presedlal na M510, sem potreboval kar nekaj časa, da sem se navadil na ful slabšo natančnost. Majhni premiki po recimo 1px delajo M510 velike probleme.
defying gravity

veng ::

Sam nisem fan brez žičnih mišk, sam uporabljam miško Mad Catz rat 3, in mi je ena izmed najboljših in deluje zelo gladko

MasterTade ::

Ta teden dobim tole:http://www.mimovrste.com/artikel/225005... ima kar dobre ocene in mnenja

Mare3 ::

MasterTade je izjavil:

Ta teden dobim tole:http://www.mimovrste.com/artikel/225005... ima kar dobre ocene in mnenja


A te nič ne moti da nima ob strani dveh gumbov za naprej in nazaj ko brskaš po spletu? Meni osebno je to obvezna stvar pri nakupu miške...

Daniel ::

Jaz sem kupil Logitechov 710 komplet miško in tipkovnico v katerem je M705 miška. Le ta deluje odlično, le tisti gumb za menjavo med načinoma scrolanja mi dela občasno težave, da ne prime. Kupil pa sem vse skupaj že kakšne dve leti ali morda še kaj več nazaj (niti se ne spomnim točno), vstavil bateriji in pri miški mi sedaj po vsem tem času piše, da ima baterije še za 54 dni. Uporabljam pa jo praktično vsak dan nekaj ur. Tako, da je to vsekakor odličen nakup. Se pa še spomnim prejšnje Logitech brezžične miške, ki je bila še na kroglico. Tam so pa baterije crknile po kakem mesecu ali dveh, ravno takrat, ko bi miško najbolj rabil.

MasterTade ::

Mare3 je izjavil:

MasterTade je izjavil:

Ta teden dobim tole:http://www.mimovrste.com/artikel/225005... ima kar dobre ocene in mnenja


A te nič ne moti da nima ob strani dveh gumbov za naprej in nazaj ko brskaš po spletu? Meni osebno je to obvezna stvar pri nakupu miške...


Mogoče sem eden redkih oz. edini tule ki ne mara stranskih knofov ker jih vedno ponesreči pritiskam ko jih ne bi želel ^^

mancini ::

a4tech kr ena znamka

oni so majhni, seveda razvijajo, nisi pa napisal za koga (trust, gigabyte ipd)

jim manjka precej da bodo dosegli kak roccat ali logitech

Bones ::

cjen je izjavil:

hmmm...zanimivo, meni setpoint dela resnično brez problemov (ga inštaliram, in nanj pozabim, do naslednjega formata), ne vem, zakaj se tebi kar resetira.
Drugače pa za setpoint jaz uporabljam še dodatek "überoptions" ki naredi čisto vse tipke programabilne (specifično za vsak program).
Glede podlage pa....meni miška dela povsod brez problemov (lesena miza lakirana in navadna, razne iverke, plastike, obleke,....) edina izjema je steklo. Za tisto pa itak rabiš ono posebno miško od logitecha (ampak ima pa življenjsko dobo baterije dosti krajšo).

Glede setpointa lahko "pogooglaš" Setpoint 6.5 high CPU pa boš videl kaj so problemi. Sam uporabljam že par let Mx Performance in sem z mišem zadovoljen. Uporabljam ga izključno na steklu in zadeva deluje super.

Na živce mi gredo pa gonilniki, ki:
-ne omogoočajo programirati vseh tipk (za "überoptions" slišim prvič, bom pa defenitivno pogledal)
-ne omogočajo izdelave poljubne kombinacije tipk z zamikom

Če uporabljaš autocad boš razumel kaj je kombinacija PL+zamik+Enter in takih kombinacij s stetpointom ni mogoče nastavit. Neverjetno pa je, da so to omogočali microsoftovi gonilniki na njihovem mišu, ki sem ga uporabljal dolga leta pred tem.

Tako, da stvar ni slaba a je še precej prostora za izboljšave.

first_line ::

mancini je izjavil:

a4tech kr ena znamka

oni so majhni, seveda razvijajo, nisi pa napisal za koga (trust, gigabyte ipd)

jim manjka precej da bodo dosegli kak roccat ali logitech


Đizs. Logitecha ne vem kdo še ni presegel. 5$ wireless miška z eBaya od čajne je boljša kot pa Logitech.

cjen ::

Se strinjam da je predvsem pri setpointu mozno se zelo veliko izboljsav. Kar se tiče zamika pa nevem ce je mozno. Jaz imam konkretno za avtcad raje kar funkcijo enter na miski, kar mi se najbolj ustreza + undo in redo.

first_line, jaz nevem kaj tebe res tako zelo moti pri logitechu, da trdis, da je vsaka miska za 5€ boljsa, ker to enostavno ni res. Verjetno da zato ker si kupil neko najslabso logitechovo misko mozno, pa se to nesreco si imel, da je bila skart. In od takrat naprej zamera.
Jaz imam ze 10 let logitecha in se vsa noname sranja poskrijejo. Vecinoma jih izda podpora al pa baterija. Me zanima, koliko casa ti bo drzala podpora za tole tvojo superduper misko.

Daniel ::

Tudi jaz, sem imel v rokah že marsikaj, ampak po kvaliteti in trajanju je Logitech vsaj zame še zmeraj top (resda, nisem testiral raznih razerjev in podobno, ker nisem igračar, sam pa že uporabljal Trust, Genius in podobne izpeljanke in to enostavno ni to, sploh kar se trajanja baterije in dolgoživosti gumbov tiče pri povprečnem uporabniku.

T0RN4D0 ::

No takole, po nekaj dneh. Sedaj jo lahko primerjam s prejšnjo mx510.

Setpoint je začel delat po resetu. Program ni nek tehnološki presežek, ampak ok.

Podlage; Miška sicer "deluje" na vseh podlagah, ampak na mizi (dveh različnih iverkah in marmor) zazna morda vsak tretji pixel, če. Tudi če bi korigiral s hitrostjo oz občutljivostjo, postane še bolj nenatančna. Na rjuhi in dedicated podlagah špila solidno.

Tracking; nekega strašnega zahajanja po horizontali o katerem sem bral nisem ravno opazil. Natačnost pa je precej slabša od m510, ki mi je zvesto služila kakšnih 10 let. Sem za hec sedajle vštekal obe in poskusil preprost test v slikarju, narisat nekaj 8 in ravnih črt. Tole je prišlo ven:

 mx510 vs m705

mx510 vs m705



Also, velikost. Je neka srednja, večja kot laptop miške vendar ni ravno full size, od 510 je krajša dobra 2cm. Ergonomija sicer OK, ampak je ravno toliko premajhna da roka počiva na podlagi in ne na miški.

Skratka, če ste navajeni na natačno miško, boste razočarani. Če niste, potem bo OK. Sam jo bom še nekaj časa uporabljal, da vidim kakšne bodo tiste osmice in črte čez en teden, ampak se bojim da ne bo veliko bolje. Se da vse naciljat v kakšnem cadu, samo v igri kjer imaš 100ms časa da pointer spraviš v pixel pa to ni to.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Kleemen ::

Kar tukaj vprašam, da ne odpiram novega niza..

Pred kratkim sem kupil Logitech M705, odlična miška moti (zelo moti) me samo kolešček, ki ni natančen kot pri nekaterih drugih miškah (sem imel pred eno staro žično od geniousa za 10eur pa je bil kolešček top).. ne rabim gumba za hitro scrollanje, ampak glavno mi je da lahko natančno premikam gumbek, ker delam veliko v foto programih (photoshop, lightroom) in potem določenih stvari ne morem s scroll gumbom zrihtat (se da tudi brez, ampak gre tok več časa, če ni natančno), pa tudi pri brskanju po netu (fb naprimer). Tako da razmišljam o menjavi in zanima me kaj podobnega, samo da ima drugačen scroll gumb (tudi če nima gumba za hitro scrollanje), pa tudi ni nujno da je od logitecha, čeprav se mi zdijo še najboljše, kar se tiče vseh ostlaih funkcij in oblike.

Gledal sem Performance MX, ki je kar draga ampak to mi ni tak problem zaradi par eur razlike, ampak po sliki sodeč mislim da ima isti scroll kot M705? Kaj pa Anywhere MX? Ali kakšen drugi nasvet?

Prilagam še vse tri linke za lažjo predstavo..

https://www.mimovrste.com/miske-in-tipk...
https://www.mimovrste.com/miske-in-tipk...
https://www.mimovrste.com/miske-in-tipk...

Hvala vsem za pomoč.

clancy ::

Jaz imam "Anywhere" miško že dve leti. Uporabljam jo za prenosnik. Kupil sem jo, ker na mizi imam steklo.
Na steklu dela brez problema in zanesljivo. Bateriji zdržita več kot pol leta. Je drugače tudi zelo kvalitetna.

Kleemen ::

Mene zanima predvsem kolešček koliko je natančen (brez da pritisneš gumb za hitro scrollanje), drugače pa vseeno hvala za info. :)

r3dkv1c4 ::

first_line je izjavil:

Jaz imam a4tech bloody R8 in ne verjamem da sploh obstaja kaj primerljivega v tem cenovnem razredu (ebay). Že samo gonilniki omogočajo ogromno več, kot pa nek bedni setpoint.

to je stvar osebne preference in logitech ima vse kar uporabnik potrebuje, ti mi pa povej, česa setpoint ne ponuja?

http://www.amazon.de/dp/B002LXT852/ref=...

to ni drago

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: r3dkv1c4 ()

kNova ::

Imam performance mx, cena je kar visoka vendar sem zadovoljen...baterija pa tudi zdrži kar dolgo.

phixion ::

Katero brezžični miško priporočate? Pogoj je da deluje na steklu. Ali marathon M705 dela?

clancy ::

Od Logitecha je prav za steklo namenjena miška Anywhere MX. Dve poceni Simpex AA bateriji iz špara mi držita že 3,5 mesecev. Uporabljam jo dosti in je nikoli ne izklapljam. Na steklu dela bp.
Za Marathon M705, pa bi nekdo moral sprobat, če dela na steklu.

phixion ::

Kako da se nisi potem odlčil za performance mx, saj je približno ista cena...

clancy ::

Nevem, bolj sem iskal miško klasične oblike in da ni prevelika. Uporabljam jo namreč za prenosnik, čeprav vidim, da se tudi Performace MX lahko uporablja za prenosnik. Zakaj pa ne?

phixion ::

Je performance precej večja? Tudi sam jo iščem za prenosnik. Mogoče bo res ravno to prevagalo k anywhere. Kolikor sem malo uspel pogledati samo pri anywhere in performance piše da delujeti na steklu...

T0RN4D0 ::

M705 ne dela nikjer razen na podlagah. Še na leseni (iverokal) mizi ne.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

mancini ::

Potem pa MX Air ime pove vse

phixion ::

Sem šel v trgovino primerjati velikost Anywhere in Performance in sem se odločil za Performance MX.

McMallar ::

M705 dela na leseni mizi. Ze dobri dve leti popolnoma brez problemov.
Why can't a programmer tell the difference between Halloween and Christmas?
Because OCT31 = DEC25

zahec ::

«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katera miška? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Kaj kupiti
32065887 (4587) yayo
»

Logitech infinity scroll miške

Oddelek: Strojna oprema
152313 (2033) SaXsIm
»

Nakup miške

Oddelek: Kaj kupiti
71703 (1412) McMallar
»

Žična ali brezžična miška za prenosnik?

Oddelek: Kaj kupiti
3321830 (18026) mancini
»

Nakup nove miške (Nasvet - logitech mx revolution, marathon 705, razer imperator)

Oddelek: Kaj kupiti
394384 (3846) Dzeba

Več podobnih tem