Forum » Pomoč in nasveti » DD WRT nazaj na stock fw
DD WRT nazaj na stock fw
xxurban ::
Imam TP-Link tl-wr741nd router. Preko upgrade firmware sem namestil dd wrt. Ker mi po upgradu ni delovalo oz. je bilo nestabilno, sem se odločil da flasham original firmware, ki sem ga potegnil iz tp-link spletne strani. Flashal sem preko upgrade firmware na dd wrt. Sedaj mi internet dela, toda ne pridem v nastavitve routerja. V ipconfig sploh ni naveden default gateway . Kako naj router ponastavim, da bo takšen kot sem ga kupil?
Hvala za vso pomoč!
Hvala za vso pomoč!
Lonsarg ::
Imam isti router in mi DD-WRT že kake dve leti deluje perfektno...Glede na to kako napazljiv si si morda kako napačno verzijo dal.
Upgradanje firmwera je enako kot restoranje nazaj na original delikatno početje. Ti pa si se kar napamet lotil stock dajat nazaj brez kakih navodil, zdaj če ti net dela imaš srečo in si samo malo pokvaril in se bo verjetno dalo rešit zadevo.
Tukaj imaš datoteke, preko katerih povrneš router v stock, ponavadi ni tko simpl, da bi samo uradni firmware preprosto flashal... Te datoteke ti bodo prišle prav, ko uspeš svoj router rešit.
Na istem forumu se bodo našla tudi kaka navodila za reševanje brickanih routerjev. Kot prvo probaj kake resete, včasih že to pomaga. Ti pa povem da velikokrat gre za kar pošteno "hackanje" pri reševanju, ki ti lahko če to delaš prvič vzame veliko časa. Drugega nasveta kot daj si duška z temi forumi ti ne znam dati...
Upgradanje firmwera je enako kot restoranje nazaj na original delikatno početje. Ti pa si se kar napamet lotil stock dajat nazaj brez kakih navodil, zdaj če ti net dela imaš srečo in si samo malo pokvaril in se bo verjetno dalo rešit zadevo.
Tukaj imaš datoteke, preko katerih povrneš router v stock, ponavadi ni tko simpl, da bi samo uradni firmware preprosto flashal... Te datoteke ti bodo prišle prav, ko uspeš svoj router rešit.
Na istem forumu se bodo našla tudi kaka navodila za reševanje brickanih routerjev. Kot prvo probaj kake resete, včasih že to pomaga. Ti pa povem da velikokrat gre za kar pošteno "hackanje" pri reševanju, ki ti lahko če to delaš prvič vzame veliko časa. Drugega nasveta kot daj si duška z temi forumi ti ne znam dati...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
Verzija je bila ziher prava, stock-to-ddwrt.bin za 4.x verzijo routerja. Vidim da sem "zasral" s tem, ko sem kar tako flashal stock fw.
Bom vprašal še na njihovem forumu. Hvala zaenkrat!
Bom vprašal še na njihovem forumu. Hvala zaenkrat!
Ok, dostop do nastavitev sedaj imam preko wifija. A zdaj flasham tisto datoteko iz linka?
Nisem imel druge možnosti, zato sem kar preko wifija. Potekalo je brez zapletov in končno sem se lahko povezal na nastavitve routerja preko kabla. Nato sem prek računalnika flashal najnovejši firmware iz tp-linkove strani, ker web-revert ni bil najnovejši. Če bi bil router dražji bi bolj pazil in se zadeve lotil bolj previdno. Hvala vsem!
blackbfm ::
Upgradanje firmwera je enako kot restoranje nazaj na original delikatno početje. Ti pa si se kar napamet lotil stock dajat nazaj brez kakih navodil
Nekih nevarnosti ni, razen to da ti zmanjka elektrike med flashom. Načeloma gre nazaj na stock brez problema, samo pri tplinku so stvar malo zakomplicirali.
Nikar ne flashaj preko wifija !
Preko wifija komot flashas, če delaš preko web konzole praktično ne more bit nič narobe. Če je napaka v prenosu bo strežnik zavrnil celoten request tako da se flash sploh ne more sprožit, ponavadi pa je itak še en potrditveni korak vmes kjer moraš še pritisnit na gumb.
Hayabusa ::
Preko wifija komot flashas, če delaš preko web konzole praktično ne more bit nič narobe.
Recept za katastrofo.
Po Murphyju lahko ravno takrat nekaj zjebe signal, kdo pravi da router preverja če je v celoti uploadal image in da je tak kot mora biti (preverja checkum) ?
Lahko da že začne updejtati fw in mu nekje na sredini zmanjka vhodnih podatkov.
MrStein ::
Dvomim, da začne flashat, še preden ves image dobi.
Sicer ima večina recovery mode, tudi če zajebeš flash.
Sicer ima večina recovery mode, tudi če zajebeš flash.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Hayabusa ::
Nepotrebno delo, če ne gre za 100 routerjev, ki so nameščeni na stolpih višine 100 m vsak.
blackbfm ::
Recept za katastrofo.
Po Murphyju lahko ravno takrat nekaj zjebe signal, kdo pravi da router preverja če je v celoti uploadal image in da je tak kot mora biti (preverja checkum) ?
ja al pa da se ti kabl iztakne, al pa ti ga maček pregrizne..loh si izmisliš nešteto scenarijev
Nepotrebno delo, če ne gre za 100 routerjev, ki so nameščeni na stolpih višine 100 m vsak.
a iskanje kabla se ti pa ne zdi nepotrebno delo
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako omejiti internet cimriOddelek: Pomoč in nasveti | 6879 (4972) | mat11 |
» | PCI ali USB mrežna kartica?Oddelek: Pomoč in nasveti | 5295 (4853) | Gerhardt |
» | Wireless TP-Link N600WDR 3600 - problemOddelek: Omrežja in internet | 1077 (882) | amacar |
» | ddwrt konfigOddelek: Pomoč in nasveti | 2036 (1611) | thebaloh |
» | Internet + IPTV preko WLAN omrežjaOddelek: Omrežja in internet | 23007 (13834) | umexteacher |