Forum » Omrežja in internet » Hitrost prenosa torrent problem
Hitrost prenosa torrent problem
Avantime ::
Pozdravljeni
Pred kratkim sem s Telemachom sklenil novo pogodbo, ki obljublja prenos 12 Mbps/768 kbps. Po celotnem stanovanju je vzpostavljen wifi. TV dela ok, internet na računalniku in pametnih telefonih tudi. Problem je pri torrentih, kjer download nikakor ne preseže 500kB/s.
Zanima me v čem je problem?
Hvala vnaprej in prijetne praznike.
Pred kratkim sem s Telemachom sklenil novo pogodbo, ki obljublja prenos 12 Mbps/768 kbps. Po celotnem stanovanju je vzpostavljen wifi. TV dela ok, internet na računalniku in pametnih telefonih tudi. Problem je pri torrentih, kjer download nikakor ne preseže 500kB/s.
GabrieLeo ::
Probaj več torentov pa prečekiraj če je pri vseh isti ratio. Da ni uploader pipco mal priškrtnil. Pa prepričaj se da nimaš v nastavitvah omejeno prejemanje
Avantime ::
Pozdravljena
Probal sem že odklopit modem. Sprobal več torrentov (starejših, novejših, freelech, top itd.) Stvar je vedno enaka. V nastavitvah je vse tako kot mora biti, ni nastavljenega omejenega prejemanja.
Probal sem že odklopit modem. Sprobal več torrentov (starejših, novejših, freelech, top itd.) Stvar je vedno enaka. V nastavitvah je vse tako kot mora biti, ni nastavljenega omejenega prejemanja.
eric_cartman ::
Eno je obljubljen prenos 12Mbps, drugo pa je kolikšna hitrost je dejansko možna preko tvoje telefonske parice?
Sicer pa sem imel pri Amisu sam na začetku isti problem. Kupil sem si 10/1, dol pa mi je vleklo le s 400kbps. Potem sem šel stestirat zadevo preko speedtesta in tut tam mi je prišel na cca. 4,4 Mbps. Potem pa sem klical na Amis, kjer so mi najprej zatrjevali, da je kriva parica, sem pa totalno ven padel, ker so mi na Siolu izmerili in povedali, da bi lahko imel največjo hitrost 12/2. Skratka kličem še enkrat nazaj, potem pa so ugotovili, da mi na Amisu niso pipce odprli za 10/1 ampak za 5/1. Po cca. pol ure je bil problem odpravljen in od takrat mi pri trojčku s prižganim Amis-TV vleče s hitrostjo 880 Kbps, če pa TV izklopim pa mi gre na 1 mega/s skoraj takoj.
Sicer pa sem imel pri Amisu sam na začetku isti problem. Kupil sem si 10/1, dol pa mi je vleklo le s 400kbps. Potem sem šel stestirat zadevo preko speedtesta in tut tam mi je prišel na cca. 4,4 Mbps. Potem pa sem klical na Amis, kjer so mi najprej zatrjevali, da je kriva parica, sem pa totalno ven padel, ker so mi na Siolu izmerili in povedali, da bi lahko imel največjo hitrost 12/2. Skratka kličem še enkrat nazaj, potem pa so ugotovili, da mi na Amisu niso pipce odprli za 10/1 ampak za 5/1. Po cca. pol ure je bil problem odpravljen in od takrat mi pri trojčku s prižganim Amis-TV vleče s hitrostjo 880 Kbps, če pa TV izklopim pa mi gre na 1 mega/s skoraj takoj.
NejcSSD ::
Pozdravljeni
Pokliči operaterja, povej up. ime in bodo oni pogledali. Mi lahko samo ugibamo
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Merjenje hitrosti downloada/uploada (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Omrežja in internet | 389608 (6166) | dussan |
» | Flex paket od Amisa (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 18698 (12835) | berlusconi |
» | Katerega ponudnika izbrati (TV, Internet, Telefon)?Oddelek: Omrežja in internet | 13312 (11078) | jurehaup |
» | mbps vs. mbit/sOddelek: Omrežja in internet | 3230 (3089) | XS!D3 |
» | Router hitrostOddelek: Omrežja in internet | 2212 (2021) | MrLord |