» »

Elektronske cigarete

Elektronske cigarete

Temo vidijo: vsi
««
77 / 86
»»

yansek ::

Orias je izjavil:

@yansek, točno tako. Naknadno pred vejpanjem si dodam nikotin v tekočino. Uporabljam pa 100mg nikotin. V 20 ml stekleničko ga dodam npr. 3ml da dobim 15mg nikotina. Odvisno z kakšnim tankom bom vejpal. Z 3 ml ne razredčim preveč tekočine. Ponavadi v 1 tednu spraznim teh 20ml tekočine.

Aha, ok hvala.
Verjetno se nekaj zgodi z nikotinsko tekočinsko bazo ko ta dlje časa stoji primešana v vape tekocinski mešanici.

tudi mene zacne nekako žgati po grlu kot si napisal, mesanica se mi zdi kot pokvarjena in meni ni za upprabo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: yansek ()

Orias ::

Te Disposable cigarete so pri nas dragi šport. Jaz si jo občasno kupim ko grem v Nemčijo ali Slovaško. Ponekod v trafikah ali vape shopih jih dobiš za 6€ (600 potegov), kar je že konkurenčno cigareti. Za 9 € dobiš že kakšno Anti TPD varianto z 30mg ali 50mg salta :D :D :D.
Jaz imam vedno eno v žepu, če mi slučajno vape zataji. Jaz še vseeno prisegam na RTA, MTL RTA, RDTA in deloma na RBA POD variante. Mi sploh ni zanimivo ko sam vlečeš in vlečeš, pa še to brez tipke, potem pa vse skup vržeš v smeti :D :D :D.

Vetrpiha ::

Bog si ga vedi kakšen juice je not in kako zelo pretiravajo pri specifikacijah.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vetrpiha ()

Orias ::

To se tudi sam sprašujem. Načeloma bi moral biti normalen e-juice. Ne more se zgoditi, kar se je pred leti dogajalo, da je umrlo nekaj uporabnikov e-cigaret. In še danes umirajo, pa ni nobenega medijskega pompa. Na žalost tudi pri nas. Na koncu se je ugotovilo, da so bile krive THC kartuše, katere se isto vejpa, samo tiste tekočine so drugače izdelane. Večina jih je izdelana iz drugih sestavin, kot e-juici kot jih poznamo.

matobeli ::

Po enih raziskavah se je pa trdilo da je bil kriv kadmij s katerim je bilo onesnaženo srebro ki so ga uporabljali pri trdem lotanju grelnih tuljav na napajalne žice.

Kdo bi vedel kaj je bilo zares.

kriptobog ::

Vetrpiha je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Ali pa pač odprem škatlico, vzamem ven pod in vdihnem.

Če sam mešaš s posamičnimi aromami, je znesek na 100ml pod 5 eur. Če mešaš oneshote, je nekje 16eur na 230ml. Če mešaš shortfill, je nekje 12 do 20 eur na 60-120ml.
Disposable je pa nekje 400eur na 100ml

Ker toliko skadiš, da pride do nekega ogromnega prihranka ane? Pokurim 2-3 pode na teden. To je 18€. Nič posebnega.

Malo preverjam okoli tele tekočine. Nikotin salts teokčine so že zmešane? Ready to vape?
https://pro-vape.eu/salt-brew-co-apple-...

Tale iz linka je zgleda že zmešana.

kriptobog je izjavil:

Vetrpiha je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Če sam mešaš s posamičnimi aromami, je znesek na 100ml pod 5 eur. Če mešaš oneshote, je nekje 16eur na 230ml. Če mešaš shortfill, je nekje 12 do 20 eur na 60-120ml.

Ker toliko skadiš, da pride do nekega ogromnega prihranka ane? Pokurim 2-3 pode na teden. To je 18EUR. Nič posebnega.

Jaz sparim 10 do 20 ml 5mg/ml na dan oziroma 5 do 10 ml 10-13 mg/ml
Da ti prevedem:
To je od 50 do 100mg nikotina na dan oziroma 50 do 130mg nikotina na dan.
V enem disposable je not od 20 do 50mg nikotina.
Mene stane na dan pod pol evra, tebe ob podobni porabi 20x toliko.
Poleg tega sam vem, kaj dam za ene arome not.

Vsakemu svoje

Zgodovina sprememb…

Vetrpiha je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Vetrpiha je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Ker toliko skadiš, da pride do nekega ogromnega prihranka ane? Pokurim 2-3 pode na teden. To je 18EUR. Nič posebnega.

Jaz sparim 10 do 20 ml 5mg/ml na dan oziroma 5 do 10 ml 10-13 mg/ml
Da ti prevedem:
To je od 50 do 100mg nikotina na dan oziroma 50 do 130mg nikotina na dan.
V enem disposable je not od 20 do 50mg nikotina.
Mene stane na dan pod pol evra, tebe ob podobni porabi 20x toliko.
Poleg tega sam vem, kaj dam za ene arome not.

Vsakemu svoje

Jaz pač ne pokadim toliko. Tudi če bi, je to po tvoji računici 10e na dan. Še vedno nič kaj posebnega.

300 evrov je kar strošek na mesec, se ti ne zdi?

Vetrpiha je izjavil:

300 evrov je kar strošek na mesec, se ti ne zdi?

ne. Drugače pa skadimtoliko manj. 2-3 pode na teden. To je cca 70e mesečno.

Zgodovina sprememb…

Saj razumem, ampak moja logika ostaja neovržena.
Vsakemu svoje, podi so pa low quality waste of euros na dolgi rok.

Evo sem nabavil enega poda za foro in zmešano tekočino in je okus katastrofalen. :)) Nobene dobre arome, samo pekoč okus.
Vzel sem pa tole:
https://pro-vape.eu/salt-brew-co-apple-...

Od iste firme imam disposable pode in mi je okus top. Torej, kje je težava?

A to si nabavil pod kot pod in to tekočino?

Vetrpiha je izjavil:

A to si nabavil pod kot pod in to tekočino?

ja. vaporesso xros mini in tekocino.

Pol je pa nekaj s tekočino. Čeprav ti disposable vsi pretiravajo z koncentracijo arome

Naj bi bilo isto, če gledam specifikacije. Tudi, če gledam komentarje kupcev te tekočine.

Dri3r ::

Probaj ta juice v kakšni drugi napravi. Jaz sem recimo imel z innokin zlide tankcom oziroma njihovimi kojli vedno samo probleme. Največ mi je kojl zdržal dva dni, okus nikakršen kot bi kadil čisto bazo..potem se je kmalu zažgalo. V drugih tankcih pa ni bilo teh problemov..
dri3r

Dri3r je izjavil:

Probaj ta juice v kakšni drugi napravi. Jaz sem recimo imel z innokin zlide tankcom oziroma njihovimi kojli vedno samo probleme. Največ mi je kojl zdržal dva dni, okus nikakršen kot bi kadil čisto bazo..potem se je kmalu zažgalo. V drugih tankcih pa ni bilo teh problemov..

Hm. Ok, kater vape potem je najbolje kupiti? Za nic salt in po možnosti v pod obliki?

V kateri trgovini gledaš?

https://ecodumas.com/en/

Tu sem edino nasel Salt tekocine, ker imam disposable od Salt.

A rabiš tisti zadet efekt od nikotina? Če ne, imamo bolj dosegljive opcije.
Katere trgovine so ti na poti, bom tako raje vprašal.
Kakšen način vdihovanja ti je bolj pri srcu: tak kot pri cigaretih, takšen kot pri napihovanju balona, nekaj vmes?
In pa kakšna naj bo velikost naprave?

Zgodovina sprememb…

Rabim normalno dozo nikotina, kot pri ciku, vdihavanje isto. Velikost, cim manjsa. Na poti mi je Ljubljana, Kranj.

Zaviješ v vapeshop in rečeš, da želiš podmod za mtl, poteg podoben kot pri čiku.
https://www.qvapehouse.com/si/kategorij...

https://belidim.com/product-category/ki...

GeekVape Wenax
Uwell Caliburn
Vaporesso XROS

Morda še kaj, ampak v glavnem je to to od enostavnih in kompaktnih naprav, ki bi jih uporabniki priporočili

BorutK-73 ::

https://www.china-briefing.com/news/chi...

Zgleda da vape počasi umira

Zgodovina sprememb…

Decibela ::

kriptobog je izjavil:

Kje kupujete disposable pode? Ima Petrol kaj, da ne narocujem vedno.

Na Petrolu in Logotu imajo Salt switch (600 vpihov). Tudi breznikotinske 🫐🍏🍇

kriptobog je izjavil:

Rabim normalno dozo nikotina, kot pri ciku, vdihavanje isto. Velikost, cim manjsa. Na poti mi je Ljubljana, Kranj.

Dober je disp.vape, SALT SWITCH, okus Pure tobacco.
V Kranju je v trafiki Breza ali Logo BS.
Petrol mislim da nima tega okusa

wcpapir je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Kje kupujete disposable pode? Ima Petrol kaj, da ne narocujem vedno.

Prvič sem probal včeraj, kupil sem v belemdimu in sem danes šel po tri različne. Zaenkrat mi je najboljši voom. Bi pa res bilo priročno, da bi se tole prodajalo na bencinskah in trafikah.

Drugače pa preko qvape spletne strani so dosti cenejši kot fizično v trgovini.

Salt switch - Petrol in Logo

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Decibela ()

Od kdaj imajo Saltswitch na Petrolu? Prejsnji teden so imeli samo neke druge

Cheetah ::

Zdravo, rad bi si sam začel delat tekočino zato me zanima če bo tole šlo.

Na nicotine boosterju piše 20mg, kar predvidevam da pomeni 20mg/ml, količinsko je v eni flaški 10ml, torej 200mg nikotina.
Na aromi piše da se zameša v razmerju 20%, količina je 20ml

Če sem prav zračunal lahko torej naredim 3 tekočine (s 4mg/ml nikotina) po 30ml (imam 40ml flašo) s
6ml arome, 6ml nic. booster in 18ml baze

Bazo sem pa vzel s 80vg, da z dodanim nic boosterjem ki je 50/50 pride na koncu priblizno 70/30 razmerje (ki naj bi bilo najbolse glede na to kar sem slisal)

Verjetno bom rabil za izdelavo te tekočine tudi kakšno brizgo ali pa injekcijo, kje to kupite? V lekarni?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Cheetah ()

Brizge se kupijo v lekarni ali sanolabor. Lahko doziraš z brizgo ali pa daš vse skupaj na tehtnico (uno tamalo za začimbe).

Pa ne se preveč bat če boš falil za 0.1ml.

esel ::

Cheetah je izjavil:

Zdravo, rad bi si sam začel delat tekočino zato me zanima če bo tole šlo.

Na nicotine boosterju piše 20mg, kar predvidevam da pomeni 20mg/ml, količinsko je v eni flaški 10ml, torej 200mg nikotina.
Na aromi piše da se zameša v razmerju 20%, količina je 20ml

Če sem prav zračunal lahko torej naredim 3 tekočine (s 4mg/ml nikotina) po 30ml (imam 40ml flašo) s
6ml arome, 6ml nic. booster in 18ml baze

Bazo sem pa vzel s 80vg, da z dodanim nic boosterjem ki je 50/50 pride na koncu priblizno 70/30 razmerje (ki naj bi bilo najbolse glede na to kar sem slisal)

Verjetno bom rabil za izdelavo te tekočine tudi kakšno brizgo ali pa injekcijo, kje to kupite? V lekarni?

Zraven kupi še prazno 100ml flaško in zliješ notri komplet aromo dodaš oba nikotina, ostalo do vrha naliješ pa bazo. Tako dobiš 100ml tekočine(4mg nikotina), ki jo potem poljubno preliješ v manjše flaške.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: esel ()

Cheetah je izjavil:

NE
V flaški je 20 mg nikotina

Če to daš v bazo z 90 ml boš dobil ven juice z 2mg nikotina

Zgodovina sprememb…

Tako ja, najlažje je da najprej nardiš mešanco pol pa v flaško od 60ml zliješ en shot in dofilaš z mešanco in maš 4mg.

BorutK-73 je izjavil:

Cheetah je izjavil:

NE
V flaški je 20 mg nikotina

Če to daš v bazo z 90 ml boš dobil ven juice z 2mg nikotina

Motiš se. V flaški(nicotine booster) je 200mg nikotina

Zgodovina sprememb…

esel ::

Mislim, da se motiš ti. V nic shootu je 20mg nikotina oziroma 2%

Klamzi ::

20mg na 1ml, torej v 200mg na 10ml

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Klamzi ()

Dri3r ::

Na spletu obstajajo eliquid kalkulatorji, kjer si lahko vse lepo izračunaš. Podatek 20mg na embalaži pomeni 20mg/ml in to uporabiš pri računanju.
dri3r

Klamzi je izjavil:

20mg na 1ml, torej v 200mg na 10ml

Ne

ps
Prilepi link do bosterja, je možno da so kaj spremenili

ps2
Malo gledam te bosterje sedaj in so zgleda spremenili doziranje. Verjetno zaradi podov kjer je moč nikotina višja.

Zgodovina sprememb…

Že od vsega začetka, kar vejpam, to je enih 5 let je izražena koncentracija nikotina na mililiter

esel je izjavil:

Mislim, da se motiš ti. V nic shootu je 20mg nikotina oziroma 2%

in kaj pomeni 2%? en mililiter je težak en gram v kolikor se pogovarjamo recimo o vodi (nikotinske raztopine nimajo kaj dosti različne gostote). 2% od enega grama pomeni 20mg. 2% od česa? V litru je to 20 gramov nikotina, v mililitru je pa 20miligramov nikotina.

Zgodovina sprememb…

Edina zadeva, kjer je sama količina izražena na celokupno mešanico so CBD etekočine. Recimo 1000mg na flaško. Ali pa 500mg za flaško. To pa zato, ker dnevna priporočena doza pri par deset miligramih,

yansek ::

Vetrpiha je izjavil:

https://www.qvapehouse.com/si/izdelek/q...
50mg/ml

A ni to čez mejo dovoljenega?

Vetrpiha je izjavil:

50mg/ml

To je 50 mg baza. V 200ml je 50mg nikotina

yansek je izjavil:

Vetrpiha je izjavil:

50mg/ml

Saj to mi je čudno, dovoljena meja je 20 mg.

Zgodovina sprememb…

bozicek ::

BorutK-73 je izjavil:

Vetrpiha je izjavil:

50mg/ml

yansek je izjavil:

Vetrpiha je izjavil:

50mg/ml

Ne
To je baza z 50mg/ml
Darila letos samo za poredne

Kako ti twmu rečeš je vseeno. Max dovoljena koncentracija je 20mg/ml v maximalno 10ml flaškah.
Zato tudi tega izdelka ne moreš kupiti pri nas v fizični trgovini. Se pa ga dobi iz Hrvaške

BorutK-73 je izjavil:

Vetrpiha je izjavil:

50mg/ml

yansek je izjavil:

Vetrpiha je izjavil:

50mg/ml

V 200ml je skupaj 10 000mg nikotina. Preverjeno pa tudi iz tabele je razvidno, da gre za 50mg/ml. Vrhunsko za mešance z visokim deležem glicerina. Če nabaviš ustrezno kislino, pa iz tega lahko dobiš tudi nic salts.
Gre pa tudi za artikel z najboljšim razmerjem med ceno in količino nikotina v vsej Evropi, kar se tiče končnega kupca

Zgodovina sprememb…

bozicek ::

Me zanima kako bodo sedaj to pošiljal iz HR ko so tudi oni sprejel ta isti usran zakon
Juice doctor ne prodaja več napravljenih nikotinskih baz ampak dobiš bazo in bosterje ter nato sam zmešaš

Dobro da sem nabavil dve flaši tega in sem dober do konca leta
Darila letos samo za poredne

Saj še vedno je to nikotinska baza ne glede na to, ali je pakirana v 10ml ali 1 litru. Ampak to pojmovanje pri nas je čudno. Čim je več kot 10ml, je baza. Čim je manj, je booster. Ta 200ml nikotin se pa itak ne nahaja v Hrvaški, od tam je samo prodan.
««
77 / 86
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nikotinska samica

Oddelek: Loža
282539 (1389) Gagatronix
»

Prenehanje kajenja - Nasveti? (strani: 1 2 )

7117846 (14057) satfinder
»

Elektronske cigarete -škodljivi učinki?

3310790 (7092) Highlag
»

Katere 18650 (in polnilec) (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5313932 (12838) Jst
»

Elektronska cigareta - varnost uporabe (strani: 1 2 )

9941334 (11096) BCSman

Več podobnih tem