Forum » Loža » Elektronske cigarete
Elektronske cigarete
Temo vidijo: vsi
yansek ::
Ne ni, morda bo pa kaj v prihodnje.
V zvezi z aromo ali kakšnimi dodatki aromi in "throat hit" učinkom, ali je kdo vejpal ali vejpa mint arome, kaj od tega:
Egoist Pure Mint 40ml
https://belidim.com/product/egoist-pure...
InDividual After-8 40ml
https://belidim.com/product/individual-...
V zvezi z aromo ali kakšnimi dodatki aromi in "throat hit" učinkom, ali je kdo vejpal ali vejpa mint arome, kaj od tega:
Egoist Pure Mint 40ml
https://belidim.com/product/egoist-pure...
InDividual After-8 40ml
https://belidim.com/product/individual-...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: yansek ()
stratosD ::
jst mam 2 od Twisted Cryostasis - Rambo Mango in Aquawave - pa mi je premočen mint/mentol notri - če je kaj s koolado mi še paše, to je pa preveč "fresh" zame...so tudi precej deljena mnenja okoli daljšega vejpanja mint/mentolov
https://www.twisted-vaping.de/aroma/cry...
https://www.twisted-vaping.de/aroma/cry...
Vetrpiha ::
Kar se tiče nikotinske tekočinske baze, je prepovedana oz. nelegalna v koncentraciji 100mg/ml.
Ali drži, da je zelo nevarna takšna tekočina?
Ali drži, da je zelo nevarna takšna tekočina?
Dri3r ::
- V SLO ni dovoljen promet s tekočinami z več kot 20mg/ml.
- Ne vem, nisem probal in niti nimam potrebe. Obstaja ja, ampak je to že strup, ker če ne veš se nikotin zlahka absorbira tudi skozi kožo.
- Ne vem, nisem probal in niti nimam potrebe. Obstaja ja, ampak je to že strup, ker če ne veš se nikotin zlahka absorbira tudi skozi kožo.
dri3r
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Dri3r ()
Anney ::
Je nevarno ja, sam sem prakticiral, tako z 100mg kot 200mg nikotinom, injekcija, podlaga, rokavicke.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Anney ()
Ni se mi, kakšna so pa tveganja pa ne vem, verjetno pekoča koža, sicer količine bi bile majhne, nikoli pa ne veš.
BorutK-73 ::
Pri 100mg nikotinom je obvezno imeti rokavice in tudi očala. Drugače pa osebno nisem imel težav z redčenjem 100mg nikotina.
- V SLO ni dovoljen promet s tekočinami z več kot 20mg/ml.
Absorpcija čez kožo je zelo slaba. Ampak pri velikih koncentracijah pazljivost in skrb ni odveč.
O 100mg/ml, ki je sicer prepovedan, sem prebral nekaj grozečih komentarjev kako nevarna bi bila ta tekočina, če pride v stik s kožo in celo, da je smrtno nevarna.
Kakšen komentar?
Kakšen komentar?
matobeli ::
Ne se lih kopat v njej, ena kapljica ima verjetno manj kot 5mg nikotina, močni cigareti so imel 10mg, pa nisi krepnil po enem. Pa tud po celi škatli ne.
bozicek ::
Sam nikotin je strup v večjih koncentracijah in lahko povzroči tudi smrt
To kar imamo mi (prodajajo) ni nevarnosti (za nas). Tja do 30mg koncentrat v flaškah.
Za smrtno dozo bi moral spiti celo flašo tega (smrtna doza je cca 10mg/kg).
Če vzamemo kar se po večini prodaja (20mg/ml) bi moral spiti cirka tri flaške
Kar se pa stika z kožo tiče
Koža slabo absorbira. Če boš ti v to tekočino namakal roko boš v eni uri zaužil komaj 0,5mg doze (to velja za 36mg nikotina)
Se pravi z 100mg boš v 20 minutah dobil komaj 0,5mg...Še hudičevo daleč do 500mg
Seveda pa lahko pride do reakcije (srbeča koža, izpuščaji, rdečica), ali če pride v oči ki so občutljive zato obvezna zaščitna oprema (rokavice, očala)
Če se pa ti igraš z tem kar se prodaja pa lahko normalno prijemaš in polivaš
S tem da 500-700mg zastrupitev je tako...
Če boš ti dobil direkt vase preko inekcije in da se takoj absorbira boš adijo...Če ti tok spiješ računaj še na presnovo...Da pa roko not namakaš pa res ne boš umrl...Kaj šele da dobiš kapljico tega na roko
Je pa tretja stvar...
OTROCI
Tukaj je pa več nevarnosti in zato čim dlje stran od njih
To kar imamo mi (prodajajo) ni nevarnosti (za nas). Tja do 30mg koncentrat v flaškah.
Za smrtno dozo bi moral spiti celo flašo tega (smrtna doza je cca 10mg/kg).
Če vzamemo kar se po večini prodaja (20mg/ml) bi moral spiti cirka tri flaške
Kar se pa stika z kožo tiče
Koža slabo absorbira. Če boš ti v to tekočino namakal roko boš v eni uri zaužil komaj 0,5mg doze (to velja za 36mg nikotina)
Se pravi z 100mg boš v 20 minutah dobil komaj 0,5mg...Še hudičevo daleč do 500mg
Seveda pa lahko pride do reakcije (srbeča koža, izpuščaji, rdečica), ali če pride v oči ki so občutljive zato obvezna zaščitna oprema (rokavice, očala)
Če se pa ti igraš z tem kar se prodaja pa lahko normalno prijemaš in polivaš
S tem da 500-700mg zastrupitev je tako...
Če boš ti dobil direkt vase preko inekcije in da se takoj absorbira boš adijo...Če ti tok spiješ računaj še na presnovo...Da pa roko not namakaš pa res ne boš umrl...Kaj šele da dobiš kapljico tega na roko
Je pa tretja stvar...
OTROCI
Tukaj je pa več nevarnosti in zato čim dlje stran od njih
Darila letos samo za poredne
Obstajajo tud primer kjer človek požrl 4g (4000mg!) nikotina in preživel
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articl...
Ampak ja, otroci so praktično edini v nevarnosti.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articl...
Ampak ja, otroci so praktično edini v nevarnosti.
wcpapir ::
Kje kupujete disposable pode? Ima Petrol kaj, da ne narocujem vedno.
Prvič sem probal včeraj, kupil sem v belemdimu in sem danes šel po tri različne. Zaenkrat mi je najboljši voom. Bi pa res bilo priročno, da bi se tole prodajalo na bencinskah in trafikah.
Drugače pa preko qvape spletne strani so dosti cenejši kot fizično v trgovini.
Kje kupujete disposable pode? Ima Petrol kaj, da ne narocujem vedno.
Prvič sem probal včeraj, kupil sem v belemdimu in sem danes šel po tri različne. Zaenkrat mi je najboljši voom. Bi pa res bilo priročno, da bi se tole prodajalo na bencinskah in trafikah.
Drugače pa preko qvape spletne strani so dosti cenejši kot fizično v trgovini.
Ampak vejperji ne odobravamo tega, ker gre za nategovanje kupcev + baterije se odmetava po nepotrebnem.
Vuli ::
A se da še kje v EU dobit vsaj 500ml/50mg+ nikotinsko bazo? Qvape vem da jo ima, a mi lih ne diši. Od Pink Mule pa tudi več kot 18mg ni več za dobit.
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|
ali3n ::
Kako je z nakupi (arome, NIC) iz ne EU - npr. iz UK?
A to carina sploh spusti čez? Da je carina + ddv mi je jasno.
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
A se da še kje v EU dobit vsaj 500ml/50mg+ nikotinsko bazo? Qvape vem da jo ima, a mi lih ne diši. Od Pink Mule pa tudi več kot 18mg ni več za dobit.
Včasih je bila neka ciprska stran, pogoolaj.
ali pa tole; https://ismokeking.se/product/nicotine-...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Anney ()
Pa srbi tudi, še imajo.
Kako je z nakupi (arome, NIC) iz ne EU - npr. iz UK?
naročam s chefa (chefsflavours.uk)- itak napišejo da gre za prehranske arome - kar tudi sam potrdim carinski pošti.Plačaš ddv 22%, dobiš pa brez davka iz UK.NIC je druga zgodba, mixnmatcheliquids s Cipra je nehal pošiljat v EU...
Pa srbi tudi, še imajo.
Srbija ni v EU.
Vuli ::
pff, kera jajca. Tale od qvape sem imel že par krat obččutek, da poper kadim.
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|
Tisti ki sami doma mešate e-tekočine in dodajate tudi nikotinsko tekočinsko bazo bi vprašal ali je kdo morda opazil kakšno razliko v mešanici v kateri ta primešan nikotin stoji več kot en teden ali ko se primešan nikotin v e-tekočini uporabi takoj?
Ali sem primešal preveč nikotinske baze ali pa mi mešanica predolgo stoji zaradi rahle slabosti, neprijetnega okusa.
Ali sem primešal preveč nikotinske baze ali pa mi mešanica predolgo stoji zaradi rahle slabosti, neprijetnega okusa.
Sicer se mi zdi kar nerodno ko se nekateri z malenkostmi ukvarjamo, medtem ko se je za nekatere nedaleč stran svet ustavil ali pa porušil, ko bereš in spremljaš da padajo bombe in po mestih vozijo tanki...ampak o vojni rajši v drugi temi
To je lahko več stvari. Arome čez čas spreminjajo okus, bodisi je bil dodan nepravilno shranjevan nikotin, bodisi je čisto kaj tretjega.
Tisti ki sami doma mešate e-tekočine in dodajate tudi nikotinsko tekočinsko bazo bi vprašal ali je kdo morda opazil kakšno razliko v mešanici v kateri ta primešan nikotin stoji več kot en teden ali ko se primešan nikotin v e-tekočini uporabi takoj?
Ogromno je dvisno od arome, sadne se prej pokvarijo kot tobačne ki so ponavadi boljše z staranjem, seveda do cca 2 let.
Imaš dve glavne vrste arom:
shake&vape arome: dodaš bazo in nikotin, pretreseš in je nareto za uporabo, je dobro da stoji vsaj 24ur
"navadne" arome: pri teh pa ponavadi piše koliko časa morajo stati, sadne par dni, za tobačne vsaj mesec dni ali dva
ps
Bazo z nikotinom je priporočeno imeti v temnem prostoru, bolj mrzlem, bolje bo za nikotin.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BorutK-73 ()
Orias ::
Kar se tiče shake and vape. Načeloma je res tako, da je takoj za vejpat. Samo večina teh dobrih shake and vape variant potrebuje stepanje.
Jaz si večino tekočin zmešam sam. Ponavadi v količinah po 120 ml. Tekočine si zmešam brez nikotina, katerega dodajam šele potem ko si tekočino prelijem v 20ml stekleničko in vejpam. Imam slabe izkušnje z tekočinami v katere sem dodajal nikotin in jih potem stepal po 1 mesec in več. Na začetku je bilo vredu. Potem pa me je samo žgalo po grlu in sem samo kašljal. Za mene osebno je tekočina boljša, če si pred vejpanjem dodam nikotin ali CBD. Brez nikotina imam še nekaj tekočin, ki so stare 3 lete in so še čisto vredu. Samo pravilno morajo biti skladiščene (hladen in temen prostor, tekočine je potrebno občasno pretresit in malo stekleničko odpreti). Je pa rok trajanja tekočine odvisen od kvalitete arome. Nekatere tekočine mi niso niti eno leto zdržale ( sprememba barve, usedlina, sprememba okusa).
Zadnje čase sem začel namesto arom uporabljati terpene. Zanima me če jih kdo tukaj uporablja ? Je res da terpeni in nikotin ne gredo skupaj ?
Jaz si večino tekočin zmešam sam. Ponavadi v količinah po 120 ml. Tekočine si zmešam brez nikotina, katerega dodajam šele potem ko si tekočino prelijem v 20ml stekleničko in vejpam. Imam slabe izkušnje z tekočinami v katere sem dodajal nikotin in jih potem stepal po 1 mesec in več. Na začetku je bilo vredu. Potem pa me je samo žgalo po grlu in sem samo kašljal. Za mene osebno je tekočina boljša, če si pred vejpanjem dodam nikotin ali CBD. Brez nikotina imam še nekaj tekočin, ki so stare 3 lete in so še čisto vredu. Samo pravilno morajo biti skladiščene (hladen in temen prostor, tekočine je potrebno občasno pretresit in malo stekleničko odpreti). Je pa rok trajanja tekočine odvisen od kvalitete arome. Nekatere tekočine mi niso niti eno leto zdržale ( sprememba barve, usedlina, sprememba okusa).
Zadnje čase sem začel namesto arom uporabljati terpene. Zanima me če jih kdo tukaj uporablja ? Je res da terpeni in nikotin ne gredo skupaj ?
Kar se tiče shake and vape. Načeloma je res tako, da je takoj za vejpat. Samo večina teh dobrih shake and vape variant potrebuje stepanje.
zanimivo, mislim, da bi znalo biti kaj na tem, glede na moje izkušnje.
Če te prav razumem v pripravljene mešanice ne dodajaš nikotina, ampak tega dodaš naknadno tik pred vejpanjem?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: yansek ()
odvisno kolikšen % nikotina ima nikotinska baza.
Sam si pripravim 3mg NIC baze 70VG/30PG - 1,7L v temni steklenici ki jo hranim v hladnem prostoru v kleti.
Pol si mixam e-juice - recimo 5 x 60ml sadno desertni custardi ipd...
Ne opazim nobene razlike v okusu med prvimi in zadnjimi batchi .... to je pri moji porabi za cca 9-10 mesecev.
terpeni..a so to terpentini heh?
Sam si pripravim 3mg NIC baze 70VG/30PG - 1,7L v temni steklenici ki jo hranim v hladnem prostoru v kleti.
Pol si mixam e-juice - recimo 5 x 60ml sadno desertni custardi ipd...
Ne opazim nobene razlike v okusu med prvimi in zadnjimi batchi .... to je pri moji porabi za cca 9-10 mesecev.
terpeni..a so to terpentini heh?
Dobiš čist dobre že pripravljene tekočine, not sam še nikotin stisneš. Sam je v ceni razlika skor 1:3 pa se pol že splača mal pomatrat, pa še zabavno je.
kriptobog ::
male flaške ki jo dobiš zraven večje flaške se ti ne da stisnit v večjo flaško, ker to je vse kar rabiš nardit.
Manj od tega so edino podi.
Manj od tega so edino podi.
bozicek ::
Ukvarjat? Dela je vse skupaj za manj kot pet minut
Vzameš flaško, inekcijo, aromo, bazo in nikotin iz omare...minutka
Inekcija - Aroma -> Flaska....5 sekund (če imaš pa 10% za mešat pa itak celo flaško arome zliješ not in nič ne meriš)
Inekcija - Nikotin -> Flaška...5 sekund (če nimaš že narejene baze z nikotinom)
Baza -> Flaška
Pretreseš ko da si potres pojedel
Pospraviš vse nazaj v omaro/predal
Manj k dve minuti dela
Da imaš pa 10% aromo in že narejeno nikotinsko bazo je pa vse skupaj minuta. Od tega ti 50 sec vzame da pretreseš flaško
Vzameš flaško, inekcijo, aromo, bazo in nikotin iz omare...minutka
Inekcija - Aroma -> Flaska....5 sekund (če imaš pa 10% za mešat pa itak celo flaško arome zliješ not in nič ne meriš)
Inekcija - Nikotin -> Flaška...5 sekund (če nimaš že narejene baze z nikotinom)
Baza -> Flaška
Pretreseš ko da si potres pojedel
Pospraviš vse nazaj v omaro/predal
Manj k dve minuti dela
Da imaš pa 10% aromo in že narejeno nikotinsko bazo je pa vse skupaj minuta. Od tega ti 50 sec vzame da pretreseš flaško
Darila letos samo za poredne
Orias ::
@yansek, točno tako. Naknadno pred vejpanjem si dodam nikotin v tekočino. Uporabljam pa 100mg nikotin. V 20 ml stekleničko ga dodam npr. 3ml da dobim 15mg nikotina. Odvisno z kakšnim tankom bom vejpal. Z 3 ml ne razredčim preveč tekočine. Ponavadi v 1 tednu spraznim teh 20ml tekočine.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nikotinska samicaOddelek: Loža | 2539 (1389) | Gagatronix |
» | Prenehanje kajenja - Nasveti? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 17846 (14057) | satfinder |
» | Elektronske cigarete -škodljivi učinki?Oddelek: Loža | 10790 (7092) | Highlag |
» | Katere 18650 (in polnilec) (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 13932 (12838) | Jst |
» | Elektronska cigareta - varnost uporabe (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 41335 (11097) | BCSman |