Forum » Sedem umetnosti » Kje kupiti podaljšek (priključno cev) za umivalniško pipo?
Kje kupiti podaljšek (priključno cev) za umivalniško pipo?
Volta ::
Lep pozdrav vsem!
Kupili smo novo pipo za umivalnik, ker je prejšnja pač odslužila svoje in žal ugotovili, da so priključne cevi iz pipe do ventilov prekratke (čeprav sem bil v večih trgovinah in bi naj bile te najdaljše - okoli 35cm). Stare cevi imajo večji premer in se jih ne da uporabit. Zanima me torej, kje bi se dalo dobit kak podaljšek za cevi oz. daljše priključne cevi (najraje v okolici MB)? Vsak nasvet je dobrodošel, hvala že vnaprej!
Samo, da bo popolnoma jasno - iščem takšne cevi, kot so v spodnji sliki.
Lp, Dani
Kupili smo novo pipo za umivalnik, ker je prejšnja pač odslužila svoje in žal ugotovili, da so priključne cevi iz pipe do ventilov prekratke (čeprav sem bil v večih trgovinah in bi naj bile te najdaljše - okoli 35cm). Stare cevi imajo večji premer in se jih ne da uporabit. Zanima me torej, kje bi se dalo dobit kak podaljšek za cevi oz. daljše priključne cevi (najraje v okolici MB)? Vsak nasvet je dobrodošel, hvala že vnaprej!
Samo, da bo popolnoma jasno - iščem takšne cevi, kot so v spodnji sliki.
Lp, Dani
sinko999 ::
Enostavno greš v bauhaus, baumax in tam pogledaš na oddelku voodod imajo takšne podaljške , eno si vzmaš s sabo kot mero.
Iz slike imaš 1/4 cole zunanji navoj na 1/2 cole notranji - standardna cev.
Če pa bi imel rad točno na milimeter potem pa greš v hidra doo na pobrežju in ti jih naredijo po meri samo so pa dražje tam.
Iz slike imaš 1/4 cole zunanji navoj na 1/2 cole notranji - standardna cev.
Če pa bi imel rad točno na milimeter potem pa greš v hidra doo na pobrežju in ti jih naredijo po meri samo so pa dražje tam.
Ni? ni ve?no !
Volta ::
Hvala za pomoč samo problem je v tem, da cevi izgleda niso standardne (slika je mimogrede simbolična). Gledal sem na spletu na strani od Merkurja, Seltrona in vsak ima napisane svoje mere. Šel sem tud izmerit premere cevi in ne štimajo s tistimi na spletnih straneh (meril sem tako kot bi se naj merilo - premer navoja). Že med veznimi cevmi od prejšnje pipe in te nove je razlika (v delu ki gre na pipo, ventil je na srečo standarden). Bom zagotovo vzel cevi zraven za mero, rabim še mimogrede eno za kotliček od wc-ja, pa bomo videli.
Jakka ::
Ustrezne cevi imajo v Bauhausu, 60cm dolge (edina dolžina). Ravno zadnjič menjal na eni pipi. :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Debelina "glavne" vodovodne cevi v hiši (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 22702 (10298) | floyd1 |
» | kompresor za domaOddelek: Loža | 4564 (3296) | fikus_ |
» | Rabil bi pomoč vodovodarjaOddelek: Loža | 3878 (2172) | marjan_h |
» | Pretok vode skozi vrtno cev (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 18883 (17451) | alese |
» | prazni 1000 L kontejnerji - kako povezatOddelek: Loža | 8186 (7407) | Red_Mamba |